Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Flori pe scări, festivalul care reînvie Orașul de Jos, revine în acest weekend la Sibiu: vrem să arătăm turiștilor un oraș dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui

Flori pe scări, festivalul care reînvie Orașul de Jos, revine în acest weekend la Sibiu: vrem să arătăm turiștilor un oraș dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui

Flori pe scări, festivalul care reînvie Orașul de Jos, revine în acest weekend la Sibiu. Tema ediției din acest an este Autentic, iar sibienii și turiștii sunt invitați să descopere „o oază de liniște” în Piața Aurarilor.  

„Oare vă amintiți zilele acelea când stăteam împreună, până seara târziu „la iarbă verde”?

Reactivăm oaza urbană din Piața Aurarilor weekendul acesta, de vineri până duminică, alături de floriști, artizani, artiști, specialiști și toți cei implicați în acest proiect minunat, transmit organizatorii evenimentului.

Oază de liniște și pauză de la agitația vieții cotidiene

Prin acest festival, Anda și Cătălin Cornăcel, doi tineri antreprenori din Sibiu, alături de Ioana Nechifor de la City Flowers by Ioana, vor să arate că Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc.

„Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat! Și ca un prim pas, prin festivalul Flori pe Scări vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori. Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vom transforma zona într-o grădină urbană — o oază de verdeață și relaxare — preț de 3 zile.

Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui”, transmit organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Expoziții, workshop-uri, tururi ghidate, evenimente pentru copii

Zona va fi animată prin expoziții impresionante de flori, coordonate de Ioana Nechifor, plante verzi, demonstrație florală live, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, standuri cu vânzare de flori si produse artizanale, expoziții de pictură, tur ghidat, treasure hunt, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii și adulți, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde.

„Haideți la Flori pe Scări  în acest weekend în Piata Aurarilor, între 10-12 mai, zilnic între 10.00-22.00. Vă mulțumim că luați parte la schimbare, schimbare de mentalități, emoții și trăiri”, mai spun aceștia.

Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 2 săptămâni

Trebuie să amintiți și partcipareaMuzeulyi Atelier de Tipografie care aduce aminte de primele tipăririi de carte ale epocilor de mult apuse
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus