Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

În căutarea tehnicilor de scriere creativă. Un trainer organizațional din Sibiu crează un grup de pasionați de litere care vor să-și îmbunătățească abilitățile literare

În căutarea tehnicilor de scriere creativă. Un trainer organizațional din Sibiu crează un grup de pasionați de litere care vor să-și îmbunătățească abilitățile literare

Un trainer organizațional din Sibiu, care spune că e îndrăgostit de scris, vrea să creeze un grup de pasionați de literatură și scriere cretivă pentru a experimenta împreună diverse tehnici de scriere. Acesta anunță organizarea unui atelier practic la Biblioteca Astra pentru a sprijini creșterea și îmbunătățirea constantă a abilităților literare ale fiecărui participant.

Biblioteca ASTRA Sibiu va găzdui în spațiile sale Cercul de scriere creativă „INKspiration”, conceput de Gabriel Moldovan, trainer organizațional și tânăr scriitor și dedicat tuturor celor pasionați de scriere și celor care doresc să își exerseze talentul literar și creativitatea.

Cu o capacitate maximă de 14 membri, „INKspiration” se adresează participanților cu vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani și se va desfășura bilunar, în format fizic, într-unul din spațiile bibliotecii.

Cei interesați sunt invitați să trimită un mesaj la adresa de e-mail cercscrierecreativa[@]gmail.com, în care să includă: o scurtă prezentare personală, vârsta, detalii despre experiența anterioară relevantă și motivația de a scrie, precum și un scurt fragment de proză din creația proprie. Candidații selectați vor primi detalii suplimentare despre prima întâlnire a Cercului de scriere creativă, care va avea loc în 15 mai 2024.

Turnul Sfatului i-a cerut organizatorului mai multe detalii cu privire la atelrierul pe care vrea să-l organizeze.

Spuneți-ne mai multe detalii despre dvs. 

Sunt Gabriel Moldovan, am 44 ani, ca profesie sunt Trainer Organizațional. Îndragostit de scris, încă de pe vremea liceului, am publicat un volum de poezie și proză, precum și în diverse publicații literare și antologii. 

De unde a venit ideea organizării cercului de scriere creativă?

Începând cu 2021 am început să particip la tabere de creație literară. Acolo am observat cât de ușor se poate crea conținut de calitate, fiind într-un context proiectat în așa fel încât să faciliteze învățarea și exersarea meșteșugului scrisului. Iar susținerea unui grup care privește în aceiași direcție și iarăși un factor motivațional intens.

Care e scopul urmărit?

Membrii „Inkspiration" se angajează să construiască o comunitate unde se împărtășesc experiențe personale, unde se oferă și se primește feedback constructiv și se experimentează diverse tehnici de scriere. Atelierele practice și sesiunile de feedback sunt concepute pentru a sprijini creșterea și îmbunătățirea constantă a abilităților literare ale fiecărui participant.

Cât va dura atelierul?

Prima întâlnire a cercului este programată pentru 15 mai 2024. Atelierele sunt gratuite. Nu avem o dată de încheiere. Atâta timp cât există dorința de a ne întâlni în acest format, am încredere că se va găsi o formă de a face asta.

Ce așteptări aveți de la viitorii participanți după terminarea atelierului?

Să reușim să accesăm mai ușor bucuria de a scrie. Atât în cadrul cercului de scriere, cât și în intimitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1986

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 1 săptămână

Ciudat! Cine e si ce vrea? Cred ca biblioteca Astra pretinde o taxa daca ofera un spatiu... de unde bani ?
Raspunde

Alt sibian

Acum 1 săptămână

dumneavoastra la ce va ganditi ca ar putea sa vrea? :O
Raspunde

Muresan

Acum 1 săptămână

Cine este acest scriitor? Ce opere are?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus