Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Se întâmplă în Sibiu: doi frați candidează pentru primărie. ”Mama să voteze la unul pentru consiliu și la celălalt pentru primărie”

Se întâmplă în Sibiu: doi frați candidează pentru primărie. ”Mama să voteze la unul pentru consiliu și la celălalt pentru primărie”

Trandafir (foto dreapta) și Simion (foto stânga) Stănuleț sunt doi frați cu veche activitate politică în comuna Chirpăr, iar la aceste alegeri vor candida amândoi pentru funcția de primar. Solicitați să spună cum s-a ajuns aici, cei doi au variante diferite, însă ambii sunt de acord că vor rămâne frați și după alegeri.

Trandafir Stănuleț va candida pentru funcția de primar al comunei Chirpăr din partea Alianței Dreapta Unită, el fiind și acum consilier local USR.

”Eu sunt consilier în funcție, am candidat și acum patru ani, tot din partea USR. Frate-meu mi-a spus că l-au rugat cei de la SOS să candideze și a zis să încerce. Nu avem de ce să fim supărați, fiecare cu politica lui. Important e ca la aceste alegeri oamenii să-l aleagă pe cel mai capabil, dar vedem că orice ar fi tot ăștia care sunt la putere, PSD și PNL câștigă. Bine ar fi ca cel care ajunge primar să facă totul pentru comunitate, după alegeri. Așa cum eu fac totul pentru copiii și familia mea, tot așa și viitorul primar ar trebui să facă totul pentru comunitate”, spune Trandafir Stănuleț.

Acum 4 ani, Trandafir Stănuleț a primit 224 de voturi, dar s-a clasat pe locul doi. Alegerile au fost câștigate de social-democratul Eugen Feldeoiu – 353 de voturi (52,14%).

Harta cu toți candidații la primăriile din județ:

Întrebat cu cine crede că va vota mama sa, Trandafir spune că nu are de unde să știe. ”Fiecare cu votul lui, nu o voi întreba nici cu cine va vota și nici cu cine a votat”, a explicat candidatul ADU.

Simion Stănuleț nu e nici el străin. Spune că a candidat pe lista PSD la alegerile din 2016, pentru consiliul local. El susține că dacă el s-a retras din alegeri anul trecut, pentru a-l lăsa pe fratele lui, în acest an a fost vorba de o neînțelegere.

”Eu am candidat în 2016, iar în 2020 frate-meu a zis că vrea el să candideze la primărie, din partea USR. Atunci eu m-am dat la o parte, pentru că așa e normal. Acum, la alegerile ăstea eu l-am întrebat: ”frate-meu, mai candidezi? Că dacă nu, merg eu cu SOS”. El mi-a zis că nu mai vrea să candideze, așa că am zis că merg eu. Pe ultima sută de metri a anunțat că merge și el, că le-a promis celor de la USR. Acum asta e situația, mergem amândoi. Dar nu suntem certați”, explică el.

L-am întrebat și pe el cu cine crede că va vota mama lor. A avut din nou un răspuns diferit de al fratelui său.

”Mama să voteze la unul pentru consiliu și la celălalt pentru primărie, așa ar fi normal”, transmite Simion Stănuleț.

În afara celor doi frați Stănuleț mai există un al treilea Stănuleț, la Chirpăr, la alegerile pentru postul de primar. E vorba de Chirion Stănuleț, un fost primar al localității.

”Simion și Trandafir sunt frați buni, dar cu Chirion nu sunt rude”, explică situația primarul Eugen Feldeoiu.

Candidații din Chirpăr:

PSD – Eugen Feldeoiu

PNL – Chirion Stănuleț

ADU – Trandafir Stănuleț

AUR - Ivan Stoia

SOS - Simion Stănuleț

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

In Romania poate candida toata familia deodata - sot, sotie si copii - la aceeasi primarie sau la primarii diferite.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Ca si in orice alta democratie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus