Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Direcția de Cultură rămâne fără sediul de pe Tribunei. Chituță: Ar trebui să elibereze spațiul cât mai curând, noi avem acolo un muzeu fără muzeu

Direcția de Cultură rămâne fără sediul de pe Tribunei. Chituță: Ar trebui să elibereze spațiul cât mai curând, noi avem acolo un muzeu fără muzeu

Birourile Direcției de Cultură de pe strada Tribunei, numărul șase urmează să fie eliberate, în urma unei notificări transmisă de Muzeul Brukenthal, instituția care administrează spațiile. Potrivit lui Alexandru Chituță, acolo ar urma să se organizeze o expoziție permanentă a Muzeului de Artă Contemporană. Dan Nanu, directorul Direcției de Cultură, spune că mutarea nu se poate face atât de repede din cauza arhivei consistente existentă în acel spațiu. 

În spațiul de aproximativ 400 de metri pătrați ar urma să se constituiască o expoziție permanentă, în continuarea Galeriei de Artă Românească de la Palatul Brukenthal.

„În sfârșit, după mai bine de 50 de ani, Muzeul Național Brukenthal are un fond de achiziții. Nu e puțin lucru. Din acest considerent am o notificare, s-a încheiat contractul de comodat cu Direcția de Cultură Sibiu pentru locația pe care ei o folosesc pe strada Tribunei, la numărul șase. Direcția Județeană de Cultură ar trebui să elibereze spațiul cât mai curând, să-și găsească un spațiu, și atunci, în sfârșit, sper ca anul acesta, dacă vom avea fondurile necesare, să deschidem acolo un muzeu de Artă Contemporană pentru că noi avem acolo un muzeu fără muzeu. Noi avem acolo un muzeu fără expoziție permanentă și atunci ei eliberează spațiul, vom putea la etajul întâi să facem o expoziție permanentă a continuării galeriei de artă românească. Galeria de Artă Românească din Palatul Brukenthal se oprește la momentul 1970”, a spus Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Potrivit directorului Direcției de Cultură Sibiu, Dan Nanu, urmează discuții între reprezentanții Muzeului Național Brukenthal și instituția pe care o conduce pentru a găsi o soluție în ceea ce privește mutarea sediilor.

„Astăzi avem o întâlnire cu domnul Chituță. Arhiva noastră vie este una foarte mare și nu poate fi mutată atât de repede. Sediul Muzeului poate fi închis o lună pentru activitatea cu publicul, noi nu putem fi închiși”, a spus Dan Nanu pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Florin

Acum 1 săptămână

Zeci de institutii judetene, sute de bugetari. Este suficienta o directie regionala de cultura in locul a 6-8 directii judetene de cultura. Adica 8 directii regionala la nivel national in locul celor peste 40 de directii judetene de cultura.
Raspunde

Magog

Acum 1 săptămână

nu este vorba de forma de organizare....este vorba de angajati...nu poti avea o protectie a patrimoniului coerenta cu nici 50 de angajati cati sunt in cele 6 judete din regiunea Centru, dar cu cateva zeci de mii de cladiri aflate in presupusa protectie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus