Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

AEP a propus înființarea unei secții de votare în Cartierul Arhitecților, dar Primăria Cisnădie a refuzat

AEP a propus înființarea unei secții de votare în Cartierul Arhitecților, dar Primăria Cisnădie a refuzat

Problema secțiilor de votare din Cartierul Arhitecților, Cisnădie, nu a fost rezolvată, deși Autoritatea Electorală Permanentă s-a implicat și a propus o soluție. Cea care a refuzat a fost Primăria Cisnădie, deși zona are o densitate foarte mare de alegători și nu oferă acestora condiții legale de exercitare a dreptului la vot.

Primăria Cisnădie s-a opus soluțiilor propuse de AEP și a preferat să-i trimită pe locuitorii acestui cartier în zona Cisnădie Vatră, la o distanță de peste 6 kilometri, deși legislația și recomandările Autorității Electorale Permanente precizează că distanța maximă la care poate fi o secție de vot ar trebui să fie 3 kilometri.

La sesizarea USR Cisnădie, AEP a făcut cercetări în zona Cartierului Arhitecților, a trimis adrese către primăria Cisnădie și a stabilit că există cel puțin un spațiu în care se poate amenaja o secție de vot, chiar în Cartierul Arhitecților.

„În sensul celor mai sus menționate, ținând seama de cele constatate in urma analizării documentației înaintate de către Primăria orașului Cisnădie în vederea emiterii avizului conform pentru înființarea unei secții de votare la Casa de Cultura Cisnădie și modificarea delimitării unor secții de votare din orașul Cisnădie, județul Sibiu și, totodată, luând în considerare atât dinamica dezvoltării cartierului Arhitecților, cât și criteriul prevăzut de art. 21 lit. e) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia „distanța dintre sediul secției de votare și domiciliul/reședința alegătorului să nu depășească de regulă, 3 kilometri", Autoritatea Electorală Permanenta a propus primarului analizarea posibilității înființării unor noi secții de votare în Grădinița „Eri" aflata în zona cartierului Arhitecților prin adresa Autorității Electorale Permanente nr.7238/10.04.2024.”, precizează

Reprezentanții AEP au obținut acordul reprezentanților grădiniței ERI pentru amenajarea unei secții de votare în incinta unității, fără ca grădinița privată să solicite chirie pentru spațiul respectiv. AEP a stabilit de asemenea că spațiul alocat îndeplinește condițiile legale pentru organizarea alegerilor.

În același timp, AEP precizează că decizia finală aparține, conform legii, primăriei localității Cisnădie, care, contrar nevoilor cetățenilor din cartier, a comunicat că își menține propunere inițială de a organiza o secție de vot destinată locuitorilor Cartierului Arhitecților în incinta Căminului Cultural, pentru care a cerut deja aviz conform AEP.

„Alianța Dreapta Unită Cisnădie solicită în continuare autorităților, Prefecturii Sibiu, Primăriei Cisnădie să facă toate demersurile necesare pentru ca cetățenii care domiciliază în Cartierul Arhitecților să-și poată exercita dreptul la vot în condiții legale și de bun simț măcar la următoarele alegeri. Cetățenii din Cartierul Arhitecților au dreptul să voteze, iar primăria trebuie să le asigure acest drept constituțional”, a declarat Mircea Orlățan, candidat al Alianței Dreapta Unită la Primăria Cisnădie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Nelu

Acum 1 săptămână

Tot cartierul arhitectilor ar trebui sa apartina Sibiului .
Raspunde

Sz

Acum 1 săptămână

nu vrem gunoiul de acolo
Raspunde

Un cisnadian oarecare

Acum 1 săptămână

Hujulica la care ii e frica!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Cine mai voteaza in tara asta cu pnl e un cretin.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

După cum se poate deduce din postările anterioare sunt departe de a fi susținător al USR ( după îndepărtarea lui Nicușor Dan ) ; afrontul dlui Huja ( și al colaboratorilor / acoliților ) nu mă surprinde ; mă revoltă tăcerea Prefecturii și absența unei soluții juridice rapide când Legea este încălcată : distanța de la domiciliu la secția de vot > 3 km !!! Oricum , limita Sibiului trebuie trasată pe malul stâng al Sevisului/ Stezii .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

Cartierului mafiotilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus