Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ce-am pierdut în ultimii ani și ce putem câștiga în următorii 4

Ce-am pierdut în ultimii ani și ce putem câștiga în următorii 4

Foto: Candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea alături de susținători

Campania electorală este momentul să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem unde ne aflăm.

Este despre puterea votului nostru. 

Este momentul să tragem linie și să evaluăm unde suntem cu lucrurile promise de actuala administrație.

 

Traficul, transportul public metropolitan - cu mult promisul tren metropolitan sunt în același stadiu ca acum 4 ani.

Parcul sub Arini, Cibinul au rămas fără soluții demne de potențialul lor - de a ne oferi relaxare, promenadă, contact cu natura.

Școlile se extind fără respectarea legii, cu spații subdimensionate per copil, deși în presa vedem numai poze frumos colorate. 

 

Problemele acestea trenează de ani de zile. Soluțiile nu sunt magice, nu se rezolvă de pe o zi pe alta, înțelegem toți asta, dar am fi vrut să vedem că măcar sunt pornite proiecte în jurul acestor probleme, că sunt luate în serios.

 

Spre deosebire de actualul primar, cred că problema traficului nu se rezolvă cu intervenții punctuale - o bandă unică aici, un semafor colo. Soluțiile la trafic - peste tot în lume unde s-a rezolvat definitiv, vin din planificarea urbanistică integrată. 

De cum gândești orașul după principiul vaselor comunicante, fiind conștient că un nou cartier rezidențial - de exemplu, va afecta fluxul de trafic, nu doar pe strada noilor blocuri, ci în tot orașul. De aceea e important să gândești dezvoltarea orașului în ansamblul său.

Extinderea școlilor care se face nerespectând legea care prevede clar un număr de metri pătrați per școlar contribuie, de fapt, la sufocarea traficului. Adunăm și mai multe mașini de părinți în aceleași locuri.

 

Pe lângă problemele care ne afectează viața de zi cu zi, noi, în Sibiu, avem două teme mari de rezolvat prin care să asigurăm orașului nostru un viitor coerent.

 

Prima: tinerii ne pleacă pe capete după liceu. 

Fără tineri care să aleagă să trăiască în Sibiu, să lucreze în meserii motivante pentru ei, să creeze, să aibă familii, orașul își pierde vitalitatea și forța economică. Un oraș fără tineri nu va fi niciodată o alegere pentru companiile investitoare. Companiile când aleg să deschidă o fabrică sau un hub de inteligență într-un oraș se uită la potențialul profesional al orașului, la diversitatea lui.

 

Vreau să devenim orașul care e în stare să-și țină tinerii acasă. Iar asta nu se va întâmpla decât dacă ne unim forțele cu Universitatea Lucian Blaga, cu mediu de afaceri și împreună creăm un program clar prin care să le oferim tinerilor șanse la meserii atractive pentru ei și la o viață bogată în Sibiu - cu alternative antreprenoriale, economice, culturale.

A-i face pe tineri să rămână în Sibiu a fost primul imbold pentru a intra în această campanie. Îmi doresc din toată inima ca fetele mele și toți copiii Sibiului să sibă motive să prefere să rămână în oraș.

 

A doua temă: dezvoltarea economică prin antreprenoriat.

Există lucruri pe care primăria le poate face pentru o impulsiona economia și dezvoltarea tehnologică a orașului.

Ca primar, voi crea un hub pentru antreprenori, să-i încurajăm pe sibienii cu spirit antreprenorial să deschidă firme, să le dezvolte și să ofere locuri de muncă bine plătite. 

Vă propun ca până în 2028, să avem în Sibiu - 3.000 de startupuri.

 

Primarul Sibiului trebuie să fie un ambasador al intereselor economice ale orașului pe lângă ambasade, camere străine de comerț, să creeze punți cu orașele dezvoltate ale Europei. 

Trebuie să atragem în Sibiu, companii străine bazate pe tehnologii de secolul 21. Să le oferim cele mai atractive condiții să-și pună bazele în Sibiu. 

 

Putem să revenim în topul orașelor dinamice, prospere și moderne a României.

 

Mă adresez majorității care nu l-a votat pe actualul primar sau care nu a participat deloc la vot - mulți, prea mulți. (Actualul primar a fost ales cu voturile a doar 14% dintre noi. Un sfert dintre cei cu drept de vot nu cunoaște astăzi identitatea primarului lor, după 10 ani de mandat.)

 

Mă adresez celor care nu cred că totul este perfect în jurul lor.

 

Când am pornit pe drumul de candidat independent, v-am propus să repornim Sibiul, să ne trezim, să revenim în topul orașelor dinamice ale României, orientate către Europa.Să facem din Sibiu orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România. Și putem obține asta aducând o gândire proaspătă, modernă, profesionistă în Primăria Sibiului.

Arhitectul Lucian Alexandru Găvozdea acum candidat independent la Primăria Sibiu

 

Faptul că sunt independent reprezintă un mare avantaj. Nu datorez nimic partidelor, nici șefilor de la București. 

Un primar al oamenilor, nu al partidelor contează pe încrederea oamenilor. 

 

Vino alături de candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea și întreabă-l orice pe canalele de social media. 

 

https://www.facebook.com/alex.gavozdea

https://www.tiktok.com/@alexandru.gavozdea?_t=8k0bIeTn5aC&_r=1

https://www.instagram.com/lucianalexandrugavozdea/

https://www.youtube.com/@AlexandruGavozdea-rq4fb

site: alexandrugavozdea.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Victor

Acum 1 săptămână

Domnule arhitect, știm că ești direct conectat cu interesele imobiliare private. Lucrezi pentru companii care au nevoie să se dezvolte și plătesc, așa cum este normal, ca să le desenezi PUZ-uri și proiecte. Proiectul din zona Independența, în care ați propus blocuri cu P+7 este un exemplu. Nu este nimic rușinos să muncești și să câștigi banii cinstit. Dar nu poți să spui că vei scăpa de acești clienți când vei ajunge primar. Interesele firmei pe care o deții vor fi acolo și noi nu putem înțelege cum le vei separa. Iar asta nu este bine pentru oraș. A doua problemă este incapacitatea unui primar fără niciun consilier local să treacă proiecte importante. Aveți deja un PUZ ratat, eșuat (str. Xenopol), clientul așteaptă și azi rezolvarea deși a plătit. PUZ-ul de la Independența va pica și el, cu siguranță, pentru că sunt probleme acolo. Cum veți putea trece proiecte majore prin Consiliul Local, dominat de FDGR, PNL, USR, dacă un amărât de PUZ n-ați putut trece? Părerea mea este că voturile pe care le veți primi sunt voturi trimise, fără intenție, primului clasat, adică lui Fodor. Cei care vă votează ar trebui să știe asta. Succes vă doresc!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

Mafia OAR si rechinii imobiliari au pierdut foarte multe autorizatii de constructii false, constructii cu proiecte false, avize/autorizatii ISU/ISC false, espertizele MLPAT false pentru a vinde ruine vopsite pe exterior la preturi mari, etc.
Raspunde

Sdfsd

Acum 1 săptămână

sa ne spuna si domnul candidat cum vrea sa transforme orasul intr-un Dubai de Romania cu zgarienori in toate petecele de pamant ramase libere in oras si fara studii de circulatie cu parcari insuficiente ca doar el milita pentru indesirea constructiilor si cresterea pe verticala in loc de orizontala cum era mai logic si mai util... acum face pe prostu si cere voturile dar vroia in plin centru ditamai blocul si multe alte proiecte pe care le sustinea desi erau in defavoarea cetatenilor de rand dar in avantajul dezvoltatorilor si al lui (ca doar bani sa iasa)... Lehamite imi este de acest farisei cu minciunile lor
Raspunde

Muresan

Acum 1 săptămână

Dle candidat Gavozdea, nu va mai laudati cu liceul Brukenthal, nici cu educatia facuta de Herta Tante, ca avem un exemplu de politician cu educatie gemana si de-abia asteptam sa-si incheie mandatul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus