Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Minim 280 de drone în 24 de minute și artificii ecologice timp de șase minute: spectacolele de deschidere și închidere ale FITS 2024 au fost scoase la licitație

Minim 280 de drone în 24 de minute și artificii ecologice timp de șase minute: spectacolele de deschidere și închidere ale FITS 2024 au fost scoase la licitație

Teatrul Național „Radu Stanca” a lansat procedurile de achiziție a serviciilor de organizare a spectacolelor de lumini din deschiderea și închiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2024. Pentru prima dată, organizatorii solicită „efecte pirotehnice ecologice”.

Ambele spectacole (deschiderea în 21 iunie, ia închiderea în 30 iunie) vor avea durata de câte 14 minute și vor începe la ora 23:45, locul de lansare a dronelor fiind tot parcarea din spatele teatrului sibian. În aceste spectacole cu o durată de câte 14 minute fiecare, reprezentanții TNRS solicită includerea unui spectacol cu minim 280 de drone și o durată de 12 minute, efecte pirotehnice ecologice cu o durată de trei minute repartizate pe parcursul celor 14 minute) și un spectacol de lumini cu cel puțin 28 de „moving-heads beam”.

„Pentru a marca momentele de debut și de încheiere ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2024, autoritatea contractantă solicită realizarea unor reprezentanții de afișaj vizual cu drone luminoase în aer liber, care vor cuprinde două momente nocturne vizuale diferite (unul de «deschidere» și unul de «închidere») integrate pe un fond muzical, cu vizibilitate din mai multe puncte din jurul evenimentului”, se arată în caietul de sarcini elaborat de reprezentanții TNRS.

Scenariul celor două spectacole va trebui corelat cu „tema artistică a FITS”. „În acest sens, beneficiarul va desemna în termen de o săptămână după semnarea contractului un responsabil artistic care va analiza și aproba scenariul (vizual, muzical) din punct de vedere artistic, prin care se realizează fiecare reprezentație”, se mai arată în caietul de sarcini, în care se mai solicită ca dronele să zboare la înălțimi cuprinse între 20 și 120 de metri „astfel încât clădirile alăturate să nu obtureze vizibilitatea animației realizate”.

În ceea ce privește artificiile ecologice, documentația de atribuire a contractului nu face nicio altă referire în afara duratei de trei minute. Directorul FITS, Constantin Chiriac, a precizat că astfel de artificii nu fac zgomot. „Vom avea la înălțime și un ajutor de artificii eco, artificii care să nu facă zgomot și care să nu afecteze mediul și care să lucreze în aer cu dronele. Nu sunt bazate pe explozie. La fiecare spectacol de drone va fi câte o surpriză, va fi adăugată o formă de spectacol”, a declarat Chiriac la conferința de presă organizată cu prilejul prezentării ediției din acest an a FITS.

Obținerea tuturor avizelor necesare pentru un astfel de spectacol cade în sarcina prestatorului.

Firmele interesate au termen de depunere a ofertelor în ziua de 21 mai 2024.

Citește și FITS 2024 va avea deschiderea oficială în curtea Muzeului de Istorie, iar tema va fi „Prietenie”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Hermann Stadt

Acum 1 lună

Spre bucuria copiilor și a bunicilor,mai vin pe centru dansatoarele de samba aflate la a treia tinerețe? Parca de la an la an îs tot mai clăpăuge...:))
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

De vreo 10 ani nu mai e festival de teatru ci festival de circ!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus