Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Organizarea Maratonului Internațional Sibiu costă 300.000 de euro. „Procentul pe care îl primim din banii publici este foarte mic”

Organizarea Maratonului Internațional Sibiu costă 300.000 de euro. „Procentul pe care îl primim din banii publici este foarte mic”

Organizarea Maratonului Internațional Sibiu costă 300.000 de euro, a precizat Ana Bugneriu, directorul Fundației Comunitare Sibiu. Cea mai mare parte a banilor este asigurată de sponsorii și partenerii care aleg să susțină acest eveniment an de an.

Citește și: 6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu. „Este o cifră impresionantă”

„Maratonul Internațional costă undeva la aproape 300.000 de euro. Procentul pe care îl primim din banii publici este foarte mic. Maratonul Internațional Sibiu a primit anul acesta de pe Agenda Sportivă 105.000 de lei adică 21.000 de euro, versus cei 300.000 de euro, care reprezintă bugetul total al evenimentului. Mai avem o finanțare de la Primăria Sibiu prin Agenda Comunității care a fost de 4.000 de euro. Anul acesta am fost eligibili fără finanțare pe Agenda Culturală pentru poartă, restul banilor îi obținem de la parteneri, de la sponsori și din cei 50% din taxa de participare a alergătorilor care revine organizării evenimentului. După cum bine știți, restul de 50% din taxă se duce către cauzele înscrise în eveniment.

Deci, practic, maratonul este un eveniment organizat cu bani privați, respectiv cei ai partenerilor care aleg să susțină viziunea acestui eveniment”, a spus aceasta în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu va avea loc în acest weeekend. Aproape 9.000 de persoane s-au înscris la ediția a 13-a a Maratonului, un nou record stabilit de MIS, care, în ultimii 2 ani, aproape că și-a dublat numărul de participanți. Cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va cuprinde 51 de cazuze, cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 3 săptămâni

O manifestare de doi bani organizată de proști pentru proști. La fel ca FITS, ASTRA Film, Târgul de Crăciun, etc.

Raspunde

HBomb

Acum 3 săptămâni

Când nu înțelegi, totul ți se pare o prostie. Dar, dincolo de scuza asta, de doi bani e comentariul tau. Exact cum ai spus tu: de la proști pentru proști.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus