Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Un nou sens giratoriu va fi construit pe DN 1, la intrare în Avrig. Primăria anunță o investiție de peste 5 mil. de lei

Un nou sens giratoriu va fi construit pe DN 1, la intrare în Avrig. Primăria anunță o investiție de peste 5 mil. de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va construi un nou sens giratoriu pe DN 1, la intrarea în Avrig dinspre Sibiu.

Anunțul a fost făcut de primăria Avrig, marți, lucrările urmând a dura patru luni.

”CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, va amenaja pe DN1, la intrare în Avrig dinspre Sibiu, un sens giratoriu, pentru a fi înlăturate efectele produse de aglomerări. Lucrările vor fi efectuate în scopul asigurării cerințelor esențiale de calitate și funcționalitate ale drumurilor naționale. Nu în ultimul rând, sensul giratoriu va contribui la fluidizarea traficului rutier în zonă și la reducerea numărului de accidente rutiere” precizează primăria.

Insula centrală a intersecției giratorii propuse va avea raza de 12 m și raza de girație de 17,2 m.

Intersecția va fi configurată după cum urmează:

- Ramura 1 DE 2566 (bretea nord): în profil transversal DE 2566 prezintă două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire din intersecție și una de 4 m la intrare în intersecție;

- Ramura 2 DN1 (breteaua Est – către Brașov): în profil transversal DN1 prezintă două benzi de circulate, una de 4,50 m la ieșire din intersecție și una de 4 m la intrare în intersecție;

- Ramura 3 DJ105G (breteaua Sud – către Avrig): în profil transversal DJ105G prezintă două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire din intersecție și una de 4 m la intrare în intersecție;

- Ramura 4 DN1 (bretea Vest – către Sibiu): în profil transversal DN1 prezintă două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire din intersecție și una de 4 m la intrare în intersecție.

Investiția se ridică la 5.146.226,06 lei, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 4 luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 1 săptămână

Chiar nu era nevoie ! Bani aruncați.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus