Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Noul Dacia Duster s-a lansat la Sibiu. Dorian Ștefan, directorul Emilian Auto: Este un motiv de bucurie și de mândrie mai ales că luna viitoare împlinim 30 de ani de când avem acest parteneriat cu Dacia

Noul Dacia Duster s-a lansat la Sibiu. Dorian Ștefan, directorul Emilian Auto: Este un motiv de bucurie și de mândrie mai ales că luna viitoare împlinim 30 de ani de când avem acest parteneriat cu Dacia

Dacia Emilian Auto Sibiu a găzduit joi, 6 iunie, evenimentul de lansare al noului model Dacia Duster. Într-o atmosferă familială, Dorian Ștefan, directorul Dacia Emilian Sibiu, alături de prieteni și cunoștințe a prezentat caracteristicile celui mai nou produs Dacia.

Modelul își păstrează toate calitățile estetice care au contribuit la succesul generațiilor precedente, în special aspectul său robust, dar le aduce la un nivel superior, adoptând cu mândrie noua identitate vizuală a mărcii. Noul Duster este un SUV de familie, partener de drum în traficul cotidian, dar și al aventurilor în aer liber.

„Nu vreau decât să vă mulțumesc că sunteți alături de noi la acest eveniment special în istoria mărcii Dacia, apariția noului Duster, ultimul produs care se vrea și cel mai revoluționar. Pentru noi este un motiv de bucurie și de mândrie mai ales că luna viitoare împlinim 30 de ani de când avem acest parteneriat cu Dacia și suntem dealerii Dacia pe județul Sibiu. O perioadă lungă, grea și deosebită în același timp și, dacă stau să mă gândesc, la început, mașina era privită ca un mijloc de transport, acum ea de fapt ne reprezintă și face parte integrantă din familia noastră”, a spus Dorian Ștefan. 

Parteneriat între administrație și mediul privat

Noul model este o mașină de familie, versatilă atât în oraș cât, și în afara orașului, în aer liber, potrivită pentru iubitorii de drumeții și off road. Modelul continuă forma celorlalte dustere și este adaptat la noile cerințe atât în ceea ce privește confortul, dar mai ales siguranța.

Prezent la eveniment a fost și primarul din Șelimbăr, Marius Grecu.

„Mă bucur că sunt astăzi prezent aici alături de partenerul și prietenul nostru pentru că în Șelimbăr administrația împreună cu mediul privat au creat sustenabilitate și suntem parteneri, pot să spun așa, pentru că împreună găsim soluții. (..) Îmi aduc aminte cu plăcere atunci când am venit și s-a inaugurat acest sediu datorită managementului benefic pe care l-a avut această societate vedem că s-au schimbat foarte multe lucruri. Este top trei în momentul de față ca și contribuabil la bugetul local”, a spus acesta.

Testdrive gratuit și oportunitatea de a câștiga o vacanță 

Până în 16 iunie, cei care vor să testeze mașina o pot face în mod gratuit și pot câștiga o vacanță de patru zile cu Noul Duster alături de familie sau unul dintre cele 40 de kituri pentru drumeție care include jachetă, rucsac și șapcă.

Înscrierile se pot face completând formularul de aici.

Ce o diferențiază la interior și la exterior

La exterior

La exterior, Noul Duster afișează un design contemporan, pus în evidență de noua culoare de lansare, Sand Stone. Această evoluție stilistică este însoțită de o îmbunătățire a profilului aerodinamic al vehiculului. Semnătura luminoasă în formă de Y este prezentă atât la blocurile optice față, cât și la cele din spate. Același Y se regăsește în desenul jantelor din aliaj, al căror aspect strălucitor este obținut fără utilizarea cromului. Întreaga zonă din jurul caroseriei este protejată împotriva șocurilor ușoare și a zgârieturilor. Protecțiile laterale, cele din jurul pasajelor roților și barele față și spate, sunt unite între ele, alcătuind o adevărată centură protectoare în jurul vehiculului. Scuturi de mari dimensiuni, amplasate sub barele de protecție, protejează partea inferioară a caroseriei.

Culoarea scuturilor de protecție față și spate este impregnată în material. Masa plastică injectată, care alcătuiește piesa, este deja colorată. Astfel, culoarea nu este alterabilă, cum este cazul unui strat de vopsea aplicat deasupra piesei. Zgârieturile și micile ciocniri pot lăsa urme pe suprafața scuturilor, dar acestea vor fi aproape invizibile, întrucât culoarea materialului rămâne neschimbată.

La interior

Noul Duster dispune de o tapițerie 100% nouă, din materiale rezistente, în special în cazul nivelului de echipare Extreme, care beneficiază de o tapițerie din TEP micro-cloud lavabil și de covorașe din cauciuc pentru toate locurile și pentru portbagaj.

Forma literei Y o regăsim în forma aeratoarelor, a căror suprafață trasează un Y (de culoare Copper Brown pe nivelul de echipare Extreme), și pe panourile portierelor, unde forma de Y este vizibilă de-a lungul cotierelor.

În centrul volanului, sigla Dacia înlocuiește numele mărcii. Datorită adoptării platformei CMF-B, spațiul interior este mai încăpător, în special lățimea disponibilă pentru ocupanții locurilor din față precum și spațiul la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate. Noul Duster propune un prag de încărcare coborât și o deschidere a portbagajului mai largă și mai înaltă. Spațiul de încărcare este mai generos, atât în înălțime cât și în lățime, oferind un volum total de 472 litri, cu 6 % mai mare decât în cazul generației actuale (pe versiunea Duster 4x2).

Noul Duster continuă povestea de succes a unui model care a devenit o referință pe piață

Noul Duster este primul vehicul echipat cu motorul pe benzină TCe 130, oferind clienților un prim nivel de electrificare, cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte pentru versiunile 4X2 și 4X4 și combină un motor pe benzină de nouă generație, cu 3 cilindri, de 1,2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid de 48V. Astfel, motorizarea TCe 130 permite diminuarea consumului mediu și a emisiilor de CO2 cu aproximativ 10%*.

Noul Duster continuă povestea de succes a unui model care a devenit o referință pe piață și o adevărată emblemă a mărcii Dacia și a valorilor sale: Robustă și Outdoor, Esențială și Cool, Eco-Smart. Lansat în 2010, reînnoit pentru prima oară în 2017, Duster s-a impus prin modul atipic de abordare a segmentului SUV. Încă din primul an de comercializare, Duster s-a aflat constant în fruntea clasamentului celor mai vândute modele SUV de pe piața din România, indiferent de segment. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus