Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Participarea la ședințele cu părinții și ținuta decentă a copilului la școală, printre obligațiile părinților. Amenzi pentru cei care refuză să semneze Contractul educațional

Participarea la ședințele cu părinții și ținuta decentă a copilului la școală, printre obligațiile părinților. Amenzi pentru cei care refuză să semneze Contractul educațional

Participarea la ședințele cu părinții și ținuta decentă a copilului la școală se vor număra printre obligațiile părinților și reprezentanților legali, conform viitorului Contract educațional, prezentat în proiectul noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), pus în consultare, miercuri, de Ministerul Educației și consultat de Edupedu.ro.

Proiectul prevede o serie de obligații noi pentru părinți și unitățile de învățământ, inclusiv unele ce țin de supravegherea audio-video a elevilor, dar și amenzi pentru refuzul părinților și al directorilor de a semna Contractul educațional. Printre obligațiile părinților figurează și aceea de a-și „exprima acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copilului/elevului minor”, acord ce reprezintă un drept, nu o obligație a persoanelor.
Iar nerespectarea obligațiilor asumate de către părinți prin contractul educațional nu mai este verificată, ca până acum, de comitetele de părinți, ci trece, generic, în sarcina inspectoratelor școlare.

În ceea ce privește amenzile sporite pe care le propune, proiectul de Contract educațional prevede că refuzul semnării contractului educațional atât de către părinte sau reprezentantul legal, cât și de către directorul unității de învățământ reprezintă contravenție și se sancționează cu amenzi între 1.000 și 5.000 de lei – sau, în cazul directorilor, cu prestarea unei activități în folosul comunității. 

Citește întreg materialul pe edupedu.ro

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Rostogan

Acum 1 lună

Ce bine ar fi ca autorii acestei maculaturi denumita Regulamentul bla-bla sa defineasca notiunea "tinuta decenta", dar cat mai exact, de ex: inaltimea maxima a tocului=__cm, lungimea maxima a firului de par de pe cap la baieti __cm etc
Raspunde

Adina

Acum 4 săptămâni

N-ai sa vezi... trăim în țara legilor ambigue și interpretabile.
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Citat din articol: "Printre obligațiile părinților figurează și aceea de a-și „exprima acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copilului/elevului minor”, acord ce reprezintă un drept, nu o obligație a persoanelor." - Aici se vede cel mai clar cum stanga extremista a progresistilor calca cu bocancul marxist pe grumaz, firava democratie din Romania. Democratia inseamna dreptul de a spune NU, nicidecum obligatia de a spune DA. Dar leprelor comuniste din Ministerul neEducatiei nu le pasa de democratie. Cum sa dai amenzi parintilor pentru refuzul de a-si da acordul sa le fie urmarit, monitorizat si indoctrinat copilul? Astia vor sa le ia parintilor drepturile asupra copilului si sa dispuna ei cum vor de copiii oamenilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PeNeLoPa Secureanu

Acum 4 săptămâni

Bai AndreiM, la cat de sigur esti pe tine, nici nu-ti dai seama cat de departe esti de adevar. Lasa ochelarii de cal, si realizeaza ca nimeni nu-i va schimba sexu la copilul tau daca tu semnezi ca esti de acord sa semnezi GDPR-ul. Esti prea nervos, frustrat si indoctrinat sa intelegi ca GDPR-ul trebuie semnat si pentru lucruri elementare, de genul: catalog online, fisa matricola, etc. Tu esti cu mult mai indoctrinat decat slabii astia din invatamantul romanesc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cand esti prost macar nu mai semnaliza

Acum 4 săptămâni

La momentul inscrierii oricarui copil la scoala se mentioneaza numele, prenumele, data nasterii, datele de contact ale parintilor sau tutorilor. Toate astea reprezinta date personale pentru care e necesar acordul. Dar daca esti prost si cauti nod in papura ... ajungi ca andreim auristul !
Raspunde

AndreiM

Acum 4 săptămâni

Tu esti amaratul ala care nu are curajul sa semneze, dar ma injura si ma contrazice mereu, fara argumente. Bai amaratule, tu ai citit vreun "contract" mai recent, ca din ce spui se pare ca vorbesti fara sa ai habar deloc despre ce scrie acolo. "Contractele" prevad o gramada de obligatii vagi, nespecifice, generalitati care pot insemna orice. Au fost facute intentionat ambiguu, pentru a le permite lor sa faca apoi ce vor. Practic prin aceste "contracte" li se cere parintilor sa dea un cec in alb scolii. Scoala apoi poate face orice cu copilul tau si este exonerata de orice raspundere prin semnatura ta. De exemplu folosirea si inregistrarea "datelor biometrice" poate insemna o inofensiva fotografie de grup, cu clasa, dar poate insemna si amprentarea copilului cand intra in scoala, sau scanarea irisului pentru indentificare. Permisiunea de a "acorda asistenta medicala" poate fi pansarea unei julituri, dupa o cazatura, dar poate fi si injectarea cu vaxxinuri si alte mizerii "sigure si eficiente" a copilului. "Activitati scolare si extrascolare" pot insemna un concurs de sah, dar pot insemna si o vizita la o organizatie de elgebetei, sau vizionarea unor filme de propaganda elgebetista. Poate tu ai incredere in sistemul asta satanic, eu nu am. Si nu voi semna un "contract" pe 8 ani de zile sau pe 4 ani. Daca au nevoie sa faca o poza, sau orice altceva sa imi ceara acordul si il voi da specific, pentru fiecare situatie in parte. Nu asa, la moduil general. Profesorii au numarul meu de telefon, ma pot contacta oricand au nevoie de acordul meu pentru ceva. Nu le dau un cec in alb pe tot timpul cat e copilul in scoala. Vorbesti ca fraierul sa te afli in treaba. Asa sunteti toti astia hastagistii elgebetisti. Lasi, intoleranti si fanatici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus