Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Sală de detenție pentru elevii care deranjează orele. ME: nu se numește „de detenție,” sala propusă are de fapt „alt scop”

Sală de detenție pentru elevii care deranjează orele. ME: nu se numește „de detenție,” sala propusă are de fapt „alt scop”

Elevii care perturbă orele ar putea fi reținuți într-o sală, sub supravegherea unui profesor, unde să citească sau să rezolve fișe de lucru. Noutatea se regăsește în proiectul de Statut al Elevului 2024, pus în consultare publică de Ministerul Educației miercuri seară, scrie edupedu.ro.

Elevii ar urma să fie duși într-o sală special alocată acestui proces, la decizia profesorului, în timpul orei pe care au deranjat-o, potrivit sursei citate. Activitățile pe care le-ar avea de făcut sunt stabilite de profesorul sau de cadrul didactic auxiliar sub supravegherea căruia ajunge elevul, conform prevederii din Statutul Elevului 2024, aflat în stadiul de proiect.

Două exemple date sunt „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”. Nu este clar dacă elevilor din detenție li se va pune absență.

Ministerul Educației a emis joi dimineață o precizare pe această temă.

„Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

Pentru o informare corectă redăm conținutul integral al articolului din documentul supus consultării publice:Art. 14 (2) În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc. În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

AndreiM

Acum 1 lună

Scoala PUSCARIE, asta este modelul progresisto-globalist pe care il implementeaza Ministerul neEducatiei. Scoala devine un loc de indoctrinare globalista, obligatorie, in care elevii sunt deporsonalizati si transformati in sclaveti si yes-meni. Tineretul este trasnformat intr-o masa amorfa de elgebetei fanatici, fara principii si valori, fara coloana vertebrala. Extremismul globalistilor nu are limite.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 1 lună

Desigur, ai prefera să îndoctrinați voi cu idei naționaliste, șovine, rasiste, sexiste și xenofobe și să transformați întreaga societate într-o pușcărie. De-aia n-are ursul coadă.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mai taie din ele ca macane !

Acum 1 lună

Unii vor ca din cauza unor huligani sa nu poata invata nimeni din clasa. Libertatea e inteleasa ca fiind dreptul ca ei sa faca ce vor si ceilalti sa nu comenteze nimic. Tipic aurist ! Ceilalti e rai, ei e singurii buni care stie ce are nevoie poporul (ca sa ma exprim pe intelesul lor) ! Daca se promoveaza drepturile elevilor e rau. Daca se promoveaza niste reguli de bun simt atunci ii spalam pe creier. Dar na, ce poti cere de la unii care au vazut scoala doar pe dinafara si habar nu au care sunt conditiile si problemele sistemului de invatamant. Dupa ei ar trebui facut ca in russia: educati de mici ca soldatei in spiritul nazist pentru a deveni criminali si violatori in slujba miliardarilor care conduc tara si o tarasc in razboi dupa razboi sub pretextul apararii "credintei" si "familiei traditionale". Ca aproximativ 50% din mamele minore din Europa sunt din Romania nu conteaza pentru ei. Ca la noi violatorii si hotii sunt modele pentru politicieni si nu numai iar nu conteaza. Conteaza doar dusmanul de clasa care trebuie exterminat pentru "binele comun" cum au facut altii acum 80 de ani. In rest doar termeni preluati pe foaie de auristi extremisti si intoleranti de la mama lor ruSSia: progresism, globalism, LGBT. Daca ii intrebi exact ce inseamna dau din colt in colt.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PeNeLoPa Secureanu

Acum 1 lună

Andrei M, Hotul striga hotii! Extremistul frustrat din tine striga "extremistii!!!". Probabil la fel ca multi din tara asta din pacate, n-ai cei 7 ani de acasa incat sa te gandesti ca pe langa drepturi mai ai si obligatii, iar un copil problema trebuie sa cunoasca consecintele unui comportament neadecvat in scoala. Hai sa lasam copiii sa bata profesorii si sa nu plateasca nici ei nici parintii oraslelor cu probleme, dupa mintea ta, nu? Mai mult ca sigur esti un cocalar care pune pe avarii in mijlocul drumului ca sa-si astepte copilul in fata portii scolii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AndreiM

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters deoarece conține injurii

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 1 lună

Ha, ha! Ce mult ne-am dorit și noi, generațiile postbelice(…) o astfel de clasă, câte probleme sentimentale n-ar fi rezolvat! Eu una, personal, aveam o pasiunea pentru un hăndralău cu 2 ani mai mic decât mine, zbanghiu băiatul dar cam timid, și căruia-mi doream să-i intru în grații dar nu reușeam să mă aflu în același anturaj cu el…

Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Iar te-au activat USR-istii de la TS, securiciule? Ipocrizia voastra nu are limite. Voi ati scos din regulament exmatricularile, ati interzis profesorilor sa dea afara de la clasa elevii care deranjeaza ora, ati eliminat orice forma de disciplinare din mana profesorului si acum zbierati isterici ca sunt "huligani" in scoala? Voi ati creat problema, intentionat, si acum veniti cu o falsa solutie. Sa faceti din scoala puscarie. Astea nu sunt reguli "de bun simt", sunt reguli nesimtite, care nu rezolva nimic. Regulile de bun simt le-ati eliminat voi mai inainte. Ati distrus sistemul de invatamnt si l-ati transformat intr-o cloaca de indoctrinare globalista. Exact ca la TS. Cenzura nesimtita. Toti securicii de la TS isi dau concursul sa cenzureze mesajele pentru a nu face public o discutie argumentata. Ii lasa pe securici sa ma injure in tot felul, iar cand le spun cum sunt ei, ma cenzureaza. Da tovarasi, comunimu' n'o muritu numa'o tar s-o hodinitu'.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus