Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Cinci furturi din locuințe pe săptămână, în județul Sibiu, anunță Poliția. Mai puține ca anul trecut

Cinci furturi din locuințe pe săptămână, în județul Sibiu, anunță Poliția. Mai puține ca anul trecut

Datele statistice anunțate de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu arată că în primele cinci luni ale anului 2024 s-au înregistrat, în medie, cinci furturi din locuințe în fiecare săptămână.

Informațiile au fost făcute publice cu ocazia Zilei Europene de Prevenire a Furturilor din Locuinţe. Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Sibiu au desfăşurat astăzi activități informativ – preventive, în municipiul Sibiu și în orașul Tălmaciu.

”În județul Sibiu, din analiza situației operative, se constată că furturile din locuințe se află pe un trend descendent. Astfel, în primele 5 luni ale anului în curs, s-au înregistrat 122 de furturi din locuințe, cu 20% mai puține fapte penale de acest gen, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai cunoscute metode de operare la care apelează infractorii sunt ruperea butucului/sistemelor de închidere ale ușilor/porților sau forțarea/tăierea încuietorilor, folosirea de “chei potrivite”, prin “împrietenire” și “escaladarea” ușilor/ferestrelor”, a informat Poliția.

De asemenea, cele mai vizate bunuri sunt banii și bijuteriile.

Sfaturi pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţe:

- Verificați dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute;

- Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă;

- Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie (hoţii caută întotdeauna acolo);

- Nu lăsați obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă;

- Asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră;

- Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie);

- Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze corespondența;

- Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite;

- Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc;

- Fiți atent la FALŞII VIZITATORI!! Pentru a  intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de gaze, polițiști, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase.

Verificați foarte atent identitatea și calitatea acestor persoane și permiteți-le accesul în locuință abia după ce v-ați format convingerea că sunt persoane de încredere.

Citește și:

Analiză: Sibiu, pe locul 4 în topul celor mai sigure orașe din România. Trei Stejari, cel mai sigur cartier. Suntem depășiți de Brașov, Oradea și Cluj-Napoca

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1189

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Feketecica

Acum 1 lună

Poftim!! 5 furturi pe saptamana si politia e multumita pt ca au scazut statisticile fata de anul trecut. Apropo de articolul de ieri unde se prezenta Sibiul ca un oras sigur...
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Mafiotii PNL-PSD substituie bunurile populatiei cu tot cu locuinte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus