Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Vijelia a doborât o pădure în Maramureș. Furtunile de noaptea trecută au afectat sever mai multe localităţi

Vijelia a doborât o pădure în Maramureș. Furtunile de noaptea trecută au afectat sever mai multe localităţi

Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produs pagube semnificative la nivelul judeţului Maramureş în noaptea de luni spre marţi - reţele electrice afectate, acoperişuri luate de vânt, iar o pădure a fost doborâtă de vijelie, scrie Agerpres. 

video preluat de Meteoplus de Video: Maria si Mihai Nemes 

Intervenţiile au fost coordonate de grupa operativă de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" al judeţului Maramureş.

Reprezentanţii ISU au transmis că au fost depăşite pragurile de precipitaţii la staţiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Fereşti, Sighetu Marmaţiei, Copalnic. La Cavnic şi Copalnic a căzut grindină.

Au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h, mai multe acoperişuri în localităţile Sighetu Marmaţiei, Budeşti, Şişeşti, Cavnic, Rona de Sus şi Petrova. Pompierii militari au degajat zonele afectate de elementele de construcţie.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, împreună cu personal din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, au acţionat cu utilaje pentru eliminarea efectelor negative produse de vremea rea.

Totodată, Drumul Judeţean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos şi vegetaţie transportată de torenţii de pe versanţi, care nu au putut fi preluaţi de sistemul de canalizare.

Dispeceratul ISU Maramureş a primit zeci de apeluri, iar pompierii militari au degajat din zona reţelelor de alimentare cu energie electrică copacii prăbuşiţi de rafalele puternice de vânt.

La Văleni, comuna Călineşti, vijelia a pus la pământ o pădure, spun reprezentanţii ISU. 15 arbori au fost doborâţi de vânt în localităţi şi şapte acoperişuri avariate sau prăbuşite la Sighetu Marmaţiei.

La Ocna Şugatag a fost înregistrată o cantitate de precipitaţii de 40,3 l/mp iar rafalele de vânt au atins 65 km/h în Baia Mare şi Ocna Sugatag, peste 80 km/h în zona montană.

"Toate echipele de intervenţie de la Electrica sunt în teren (...). La această oră mai sunt nealimentate integral sau parţial cu energie electrică opt localităţi: Rona de Sus, Rona de Jos, Coştiui, Bârsana, Văleni, Buteasa, Hovrila şi Întrerâuri. Sunt afectaţi 2.630 de consumatori", precizează ISU Maramureş. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus