Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Festivalul Zilele Hungarikum a ajuns la cea de-a XV-a ediție. Vor fi invitați din patru țări

Festivalul Zilele Hungarikum a ajuns la cea de-a XV-a ediție. Vor fi invitați din patru țări

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului Zilele Hungarikum va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 19:00, în Biserica romano-catolică Sf. Treime din Sibiu, unde corul orașului Veszprém din Ungaria va asigura programul și concertul festiv.

Organizatorii spun despre grup că este unul dintre cele mai importante coruri mari din Ungaria, foarte popular atât în țară cât și peste hotare. Au obținut rezultate profesionale semnificative la numeroase concursuri naționale și internaționale iar concertele lor sunt foarte bine primite de publicul larg. Repertoriul include bijuterii a cappella ale literaturii muzicale, prelucrări din muzică religioasă și capodopere internaționale. Coordonatorul orchestrei este Ágnes Érdélyi.

Sunt așteptați la Sibiu participanți din România și alte 4 țări vecine

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum este specială din punctul de vedere al participării internaționale. Potrivit celor care organizează festivalul, în perioada 4-7 iulie, pe lângă participanții din țară vor fi prezenți la festivalul maghiar din Sibiu oaspeți din alte 4 țări: Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia cu diferite programe culturale și culinare. 

 

Un bogat program cultural, care se adresează deopotrivă adulților cât și copiilor sunt, de asemenea atracția acestui festival așteptat de comunitatea maghiară și apreciat de publicul larg. Vizitatorii Muzeului în aer liber ASTRA din Dumbrava Sibiului vor putea degusta o mare varietate de preparate și produse specifice maghiare.
 

32 echipe gătesc și 29 înscrise la Concursul de gătit din cadrul festivalului maghiar

La Concursul de gătit de sâmbătă s-au înscris 29 echipe, iar duminică 12 echipe de profesioniști și invitați ai organiyatorilor atât din țară cât și de peste hotare vor prepara atracții culinare deosebite. Pe lângă vestitul gulyás - preparat din carne de mânzat, porc sau chiar din miel, printre preparate se vor regăsi: tocăniță de cocoș, tocăniță de porc cu șoric și garnitură, supă de iepure, bogrács de Sibiu, deserturi, fasole boabe ca la Mohács, haluska din Slovacia sau tocană de mangaliță fiartă în bere artizanală Augusta. Pentru potolirea papilelor gustative ne vor ajuta vinurile din zona Aiudului de la Crama Takács, berea artzanală de la Bere SB și pălinca de la Orbán Pálinka.

Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.

Programul evenimentului poate fi urmărit AICI. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus