Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Ce facem în weekend? Bujorul de Munte la Gura Râului, Turul Ciclist al Sibiului, festival în Orașul de Jos și Stână Fest la Muzeul Astra

Ce facem în weekend? Bujorul de Munte la Gura Râului, Turul Ciclist al Sibiului, festival în Orașul de Jos și Stână Fest la Muzeul Astra

Primul weekend din a doua lună de vară aduce la Sibiu mai multe activități și evenimente de care ne putem bucura. Bujorul de munte, Creative Buzz, Turul Ciclist al Sibiului, Zilele Hungarikum sau Stână Fest sunt doar o parte din evenimentele la care suntem invitați să participăm în acest final de săptămână.

Pizza by Tango

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGold 

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Prieteni imaginari”, „Instinct de mamă” sau „Exorcism: Mantuirea” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

Sibiu Sands

Sibiu Sands revine cu o nouă ediție care se va desfășura în perioada 5-14 iulie pe terenul consacrat din Piața Mică.
 
Primul weekend va fi dedicat, din nou, exclusiv amatorilor! Anul acesta vor putea participa la competiția de amatori 24 de echipe la categoria Masculin și 16 echipe la categoria Feminin.
 

Festivalul Transilvania Multiculturală

Primăria și Consiliul Local Biertan vă invită la unul dintre cele mai importante evenimente din agenda culturală anuală a comunei Biertan: Festivalul Transilvania Multiculturală. Evenimentul se va desfășura în perioada 6-7 iulie 2024, în Biertan- Satul de Poveste al anului 2024. Detalii aici. 

Creative Buzz în Piața Huet

60 de artiști și artizani vor ajunge în Piața Huet, unde își vor expune produsele în perioada 5-7 iulie, zilnic, între orele zilnic între 10 și 22.

Turul Ciclist al Sibiului 

Ediția cu numărul 14 din Turul Sibiului, care se va desfășura între 6 și 9 iulie, se anunță foarte intensă - campionul en titre Mark Donovan (Q36.5 Pro Cycling Team) se întoarce pentru a-și apăra titlul, dar va avea de înfruntat cea mai puternică concurență din istoria de până acum a competiției.

Traseu Turului Ciclist al Sibiului 2024

6 iulie Etapa 1: Sibiu - Blaj - Păltiniș, 167,5 km

7 iulie Etapa 2a: Sibiu- Săliște - Sibiu 103 KM m

7 iulie. Etapa 2b: Centrul istoric Sibiu, contratimp individual, 3,3 km

8 iulie Etapa 3: Sibiu - Sighișoara - Bâlea Lac, 207,3 km

9 iulie Etapa 4: Sibiu - Târnăveni - Sibiu 192,9 Km

Zilele Hungarikum

Zilele HUNGARIKUM, un proiect organizat anual, demarat în anul 2010 cu scopul de a oferi o contribuție specific maghiară bogăției culturale din Sibiu și un exemplu de bune practici în conservarea patrimoniului imaterial, revine în Muzeul Astra în perioada joi, 4 iulie – duminică, 7 iulie.

Detalii aici. 

Weinland: sounds and flavours of Sibiu

Weinland: sounds and flavours of Sibiu, festivalul de pe strada Turnului, revine în 5 și 6 iulie la Sibiu.

„Te invităm să te alături unui nou sezon de neuitat cu muzică și dans, pe Strada Turnului din Sibiu. Aici clinchetele de pahare, râsetele, poveștile, vinul și mâncarea delicioasă devin martorii unui apus de soare minunat - de-a lungul întregii veri!”, arată organizatorii evenimentului.

Detalii despre eveniment aici.

Prima petrecere „Mama Dansează” în Curtea Muzeului de Istorie - Casa Altemberger

Mama Dansează, un nou concept de petrecere din Sibiu, are loc în 5 iulie în Curtea Muzeului de Istorie – Casa Altemberger.

„Vino la prima petrecere #mamadansează și hai să ne distrăm împreună așa cum nu o poți face oricând sau oriunde! Te asigurăm ca o să ai parte de o experiență unică, de muzică bună, surprize…totul într-o locație superbă - o mega petrecere gândită special pentru tine”, arată organizatorii evenimentului.

Detalii aici. 

Vă (mai) este teamă de lilieci? „Anii Drumeției” ne arată cum am ajuns să datorăm mamiferului zburător tabletele de ciocolată și delicioasa tequila!

Sâmbătă, 6 iulie, se anunță o zi extrem de interesantă pentru cei care doresc să afle mai multe despre mediul înconjurător, iar „Anii Drumeției” propune o temă provocatoare: lilieci din Mediaș.

Detalii aici.

Bujorul de Munte şi Junii Sibiului – sărbătoriţi la Gura Râului

Sâmbătă și duminică, la Gura Râului celebrăm bujorul de munte, tradițiile pastorale, gastronomia specifică locului, cântecele și dansurile ciobănești și pe Junii Sibiului, prima formație de dansuri populare din România, ale cărei rădăcini se găsesc în Gura Râului.

Detalii aici.

Festivalul Fructelor de Mare și Deliciilor Turcești la Sibiu

Între 5 și 7 iulie, între orele 12 și 23, suntem invitați în Piața Habermann să degustăm fructe de mare și delicii turcești.

Detalii aici. 

Călători în lumea muntelui – Stână Fest

Muzeul ASTRA organizează în 5-6 iulie, între orele 11 – 17, un nou eveniment cu specific pastoral, în cadrul proiectului „Hrană și adăpost în lumea muntelui. Modele de folosire a resurselor și de adaptare la mediu în civilizația pastorală”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. De această dată, invitați vor fi Călușerii din Rășinari, care vor prezenta sâmbătă, între 12,30 și 14,00, în sectorul ,,Păstorit” din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, secvențe din folclorul Mărginimii, atât scene de dans, cât și momente muzicale la fluier. De semenea, Meșterii Pavel și Tudorița Lupașc vor realiza păpușare de caș, răbojuri, bâte și alte obiecte de uz pastoral.

Detalii aici.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus