De Fryday am aflat de pe Tik Tok, unde au rulat o campanie suficient de bună încât să mă convingă să merg și să încerc cel mai nou fast-food deschis în Sibiu.
Au deschis în 5 iulie și am ajuns suficient de repede încât să prind încă ghirlandele de baloane atârnate în jurul restaurantului deschis în food-court-ul mall-ului Promenada Sibiu.
Duminică, la ora amiezii, spațiul de la ultimul etaj era aproape plin, iar la o simplă privire panoramică am observat că nu am fost singurul care aștepta deschiderea acestui fast-food, din cinci mese la trei se consumau burgerii noului fast-food.
Cred că este prima dată când nu la KFC era cea mai mare coadă, căci de obicei puii colonelului cam iau caimacul food-court-ului, dar nu și de data asta.
Bacon Mac&Cheese și Smashed Pork
Cu vreo 6-7 comenzi în prepararea înaintea mea, m-am așezat la unul dintre chioșcurile digitale de unde poți să faci comanda, îndrumat o drăguță domnișoară, care împărțea Pepsi fără zahăr tuturor clienților care se așezau la coadă și care, foarte drăguță, s-a oferit să mă ajute, fără să știe că sunt un bătrân vulpoi, expert în comandat fast-food pe ecrane cu touch screen.
Din dorința de a încerca cât mai multe preparate am făcut o comandă absolut astronomică. La un moment dat, văzând cât timp consum în fața chioșcului, domnișoara cea drăguță chiar a venit să mă întrebe dacă am nevoie de ajutor. Dar mie mi-era dor foame și voiam mâncare multă. Am început cu meniurile pentru copii și am luat unul cu burger de pui, iar altul cu nuggets. Pentru mine am ales ceva ce găsești mai rar, un meniu normal Bacon Mac & Cheese, apoi un hamburger cu smashed pork, un burger normal de pui și unul de vită, un toast pregătit cu ceva local, respectiv salam de Sibiu, niște sosuri pe lângă, unul special pentru cartofi prăjiți, unul de usturoi și un sos cheddar iar pentru că nu am văzut niciodată, am comandat și un burger cu Nutella și felii de căpșuni.
Burger de vită și toast cu salam de Sibiu
Cred că a durat cam 10 minute până când comanda a fost gata și am putut să pornim spre casă, cu două plase imense în mâini, pline ochi cu mâncare. Chiar îmi făceam probleme că am cumpărat prea mult pentru patru persoane și, când colo, am avut imensa surpriză că am apucat să mâncăm doar trei, și nu pentru că porțiile ar fi fost mici.
Efectiv s-a tăbărât pe ele. Am apucat să tai în două burgerul cu mac & cheese, în ideea să gustăm cu toți din el, și a fost cat pe ce să ratez toastul cu salam de Sibiu, pe care deja era bătaie.
Copiii au fost cei mai încântați, au dat cinci stele meniului de la Friday și m-au pus să promit că asta o să și scriu în articol. Au topit tot ce era pe masă, singurul din care a rămas ceva a fost burger-ul cu Nutella și nu pentru că cei mici ar refuza de obicei delicioasa cremă de ciocolată, ci pentru că erau deja atât de îndopați încât chiar n-a mai intrat nimic.
Meniu de copii cu burger cu pui
Din fericire am apucat să gust din fiecare produs, așa că pot să fac un clasament personal, care nu coincide neapărat cu cel făcut de copii. Dacă ei au fost pe spate după toast-ul cu salam și după nuggets-ii de pui, mie mi-a plăcut la culme burger-ul cu Mac & cheese, e o chiftea de aluat care învelește o porție generoasă de macaroane cu brânză, așezată peste un pat de bacon mărunțit, care sporește și pune în valoare gustul general al preparatului. Deși a fost singurul care nu a avut succes la copii burgerul cu smashed pork a fost al doilea în topul preferințelor, în special pentru hreanul care asorta carnea foarte fragedă și dădea un gust deosebit. Pe locul trei am fost și eu de acord cu toast-ul cu salam de Sibiu, care era acoperit cu brânză cheddar din belșug.
Burger cu Nutella și căpșuni
Doar pentru că sunt la coadă nu înseamnă că nu au fost buni dar burgerii de pui și de vită primesc doar mențiuni în acest clasament dar felicitări comparativ cu celelalte fast-food uri de profil asemănător. Nu există termen de comparație între burgerii de la Fryday și cei de la Mcc sau de la Burger King. Sunt burgeri adevărați dar care rămân în zona de fast-food în primul rând datorită aspectului și apoi a modului în care sunt serviți, nu că ar fi o problemă că vin ambalați, doar e fast-food, nu restaurant Michelin. Personal cred că este cel mai gustos fast-food existent în momentul acesta în Sibiu.
183 de lei a costat întreaga distracție, cel mai scump preparat fiind meniul Bacon Mac&Cheese, 33 lei, iar cel mai ieftin fiind toast-ul cu salam de Sibiu, care a costat 10,90 lei, în rest prețurile s-au învârtit în jurul a 20 de lei pe preparat.
The Cure
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6983
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sebastian Petrumihai Dendrologea ( pensionar, 50 de ani, senator )
Acum 1 oră
Mangalitza Intotero_Trifoi
Acum 1 oră
Asdfasdf
Acum 1 oră
Asdfasdf
Acum 1 oră
Un român