Municipiul Sibiu a cumpărat trei standuri (chioșcuri) pentru comercializarea florilor, care vor fi amplasate pe domeniul public în locul celor existente.
Valoarea contractului este de 263.905,83 RON (53.068,80 EUR), potrivit licitației cu încredințare directă, câștigător fiind firma S.C. M&M COMPANY CONSTRUCT S.R.L. din București.
„În Sibiu sunt amensajate mai multe puncte de comercializare a florilor care sunt dotate cu mobilier care nu mai corespunde estetic și funcțional din cauza stării avansate de degradare.Această achiziție este menită să crească calitatea spațiilor urbane prin înlocuirea vechilor chioșcuri de comerț stradal cu soluții care răspund evoluției urbane curente, precum și eliminarea discrepanțelor estetice din cadrul comerțului stradal și obținerea unui aspect vizual unitar pe tot teritoriul Municipiului,” se arată în documentația licitației.
Noile chioșcuri au o garanție de 2 ani.
Noile standuri au o suprafata construită de 8,7 mp și aer condiționat. Acestea au un volum compact, pe un singur nivel, de dimensiuni reduse (lungime 5,95 m și 1,50 m pe lățime), pentru a evita producerea senzației de obstacol în spațiul public. Înălțimea este și ea redusă, în exterior ajungând la maxim 3 m, iar în interior 2,60m.
Acestui volum i se adaugă o copertină metalică care permite o alungire în exterior pentru protejarea florilor expuse, iar sigla municipiului va fi vizibilă pe frontispiciu.
Context
O discuție pe această temă a avut loc în Consiliul Local, în ședința din luna februarie a acestui an, când Diana Mureșan (USR) a avut o interpelare despre lipsa de coerență estetică a spațiilor de vânzare ambulante existente (foto principală).
„Există atât corturi improvizate de polietilenă ale vânzătorilor de flori, cât și chioșcuri de ziare sau chioșcuri în care se vând, se face comerț de alt tip, de diferite forme, construite din diverse materiale, unele chiar de o calitate îndoielnică, făcând ca totul să pară nu doar inestetic, dar și haotic și necoordonat. Propunerea noastră este și poate vă amintiți, dna Fodor, în primul an de mandat am mai venit încă o dată la dvs. într-o discuție cu această propunere este ca noi, administrația locală, să amplasăm modele unitare de chioșcuri, atât pentru flori, cât și pentru ziare. Adică să se înlocuiască aceste corturi improvizate care sunt pe domeniu public, cu ceva coerent. Conceperea acestora se poate face chiar prin intermediul unui concurs de soluții, de exemplu. Comercianții, în loc să plătească pe metru pătrat spațiu public ocupat, cum se face în prezent, vor plăti o chirie lunară care va amortiza și costurile cu proiectarea și producere acestor chioșcuri unitare. În plus, pe lângă faptul că vom avea un oraș mai frumos, aceste chioșcuri moderne ar duce și un grad mai mare de confort pentru comercianți și un grad de siguranță mai mare, de asemenea,” s spus consilierul USR.
Răspunsul a venit de la primarul Astrid Fodor, care a considerat că este un proiect care poate fi abordat, dar care nu se rezolvă de azi pe mâine.
„(...) Ideea nu este una rea. Noi oricum lucrăm acuma la un regulament pentru tot ce înseamnă ocuparea domeniului public, cu comerțul acesta ambulant, dar durează că sunt situații complexe. Vrem să analizăm de la cartier la cartier, adică în primul rând pe zone de impozitare, că normal cine vinde în Bălcescu, va trebui să fie un preț pe metru pătrat la licitație de pornire, pe când, unul care vinde în Vasile Aaron, la nu știu ce colț, ar trebui să fie alt preț de pornire (la licitație). Dar am început această lucrare, deci practic merg mână în mână lucrările,” a declarat la acel moment Fodor.
foto chioșcuri de flori existente -Diana Mureșan/facebook
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: primaria sibiu cumparat standu , vanzare flori sibiu , comert stradal sibiu , Primăria Sibiu
Vizualizari: 2810
Ultimele comentarii
Acum 25 minute
Craciunescu Felicia
Acum 38 minute
PNL și KWI fac cu boltă pe Constituția României !!
Acum 53 minute
Gabytza Gabor
Acum 1 oră
Noi noi
Acum 1 oră
Mihnea