Luni,
07.10.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Ce facem în weekend? Avem de ales: artă, pizza, muzică, teatru, modă, sport sau filme

Ce facem în weekend? Avem de ales: artă, pizza, muzică, teatru, modă, sport sau filme

Și în aceast weekend agenda evenimentelor care au loc în Sibiu este diversă. De la filme la pise de teatru remarcabile și de la festivaluri la sport. Mai jos găsiți o listă a celor mai importante manifestări din acest final de săptămână.  

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGold

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Leo, Marele Inventator” , Transformers Unu, „Totul se Termina cu Noi”, Deadpool & Wolverine sau Beetlejuice Beetlejuice sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. 

Programul zilei de sâmbătă la CineGold Sibiu îl găsiți aici.

RetroCinemateca - Titanic Vals (1965)

Filmul va fi difuzat la Cinema „Ion Besoiu”, vineri, 27 septembrie, de la ora 19.00.
Destinul unui om obișnuit și onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieții politice românești interbelice, care-l manipulează aducându-l în starea de victimă. Ecranizare dupa piesa cu acelasi nume de Tudor Musatescu.

Admirator al operei caragialiene, Tudor Mușatescu reia subiectul vieții politice românești din perioada interbelică. Cu “Titanic-Vals” (1932), Mușatescu a marcat un moment important în literatura noastră (1932), moment care venea să ridice prestigiul dramaturgiei naționale și să atragă interesul publicului pentru repertoriul românesc. O frescă a provinciei autohtone aflată în fierberea campaniei electorale parlamentare. Detalii AICI.

Noaptea Cercetătorilor 2024

În 27 septembrie Sibiul se alătură din nou celor peste 340 de orașe europene care celebrează Știința cu toate interfețele sale. Este momentul în care, așa cum spuneam de obicei, laboratoarele și centrele de cercetare își deschid porțile pentru a-i primi într-un mediu prietenos și într-o manieră non-formală pe toți pasionații de știință.

Întreaga lume „academică s-a mobilizat pentru a demonstra importanța, frumusețea și laturile inedite ale activității de cercetare. Și la ediția din acest an prin eforturile reunite a peste 200 de cadre didactice și a unui număr impresionant de voluntari, vom organiza experimente, expoziţii, demonstraţii cu roboţi, workshop-uri, ateliere de creație, prezentări de oferte educaționale, concursuri și numeroase alte surprize tematice destinate vizitatorilor de toate vârstele. Toate detaliile le despre eveniment le găsiți AICI. 

Eu sunt Sunet

Proiectul este propus de Asociația Florescu-Fernandez & Friends. În cadrul acestei inițiative, cultura este privită ca un cadru complex, bogat în funcții și semnificații, care contribuie esențial la creșterea și formarea individului.În cadrul proiectului se vor organiza PATRU concerte, care vor fi sustinute in Sala Oglinzilor din cadrul Formullui Democrat al Germanilor din Sibiu.

Unul dintre ele are loc sâmbătă, 28 septembrie de la ora 11. Trio de corzi va prezenta primul concert educativ. Spectacolul durează 60 minute, conține o prezentare a instrumentelor muzicale prin interacțiunea muzicienilor cu copii, o identificare a personajelor din poveste cu instrumentul și tema muzicala specifică și cuprinde de asemenea interacțiune între povestitor și publicul format din copii. Mai multe detalii AICI. 

Film în aer liber: „Wall-E”

Una dintre cele mai îndrăgite animații din toate timpurile,„Wall-E”, va fi difuzat în aer liber, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 19:30, în parcarea magazinului Kaufland Sibiu / Șelimbăr. Intrarea la eveniment este liberă. Animația va fi dublată în limba română. Eveniment este organizat de Asociația Cinemobilul în parteneriat cu Kaufland România. Detalii AICI. 

Sibiu Contemporary Art Festival

Anul acesta, SCAF (Sibiu Contemporary Art Festival) va avea loc în perioada 7 septembrie - 6 octombrie la Sibiu cu tema “Crossing Borders”, subliniind ideea de a depăși granițele – fie ele fizice, culturale, artistice sau personale.

Despre festival puteți citi AICI. 

Muzică în Biserica Evanghelică

De la începutul lunii mai şi până în data de 21 decembrie, Biserica Evanghelică CA Sibiu (Biserica Sf. Maria) din Piaţa Huet va găzdui, o serie de 62 de concerte, în fiecare vineri de la ora 12:00 și sâmbătă de la ora 19:00, din cadrul proiectului Muzică în Biserica Evanghelică. 

Biletul de intrarea este de 20 lei pentru adulţi pentru concertele care vor avea loc în zilele de sâmbătă, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii. Mai multe detalii puteți citi AICI

Sibiu Sounds Festival 2024

Festivalul aduce în fața publicului sibian pe cei mai importanți artiști din Sibiu, care își cântă muzica proprie. Proiectul conferă recunoaștere și legitimitate trupelor tinere, formațiilor și artiștilor locali independenți activi și creativi, dar va promova și muzicienii sibieni cu experiență, care au confirmat, cu care ne mândrim, muzicieni ce pot inspira tinerele generații. Detalii despre eveniment găsiți AICI. 

Sibiu Opera Festival

Cea de a XXIII-a ediție Sibiu Opera Festival va avea loc în perioada 26 septembrie - 12 octombrie 2024, cu participarea Operei Naționale București, Operei Naționale Iași, Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Operei Naționale Române Timișoara, Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați și, desigur, a Filarmonicii de Stat Sibiu. Detalii despre eveniment găsiți AICI. 

Jungla

JUNGLA este versiunea muzicală a cărții „Tropice tâmpe” de Florin Bican, versiune realizată de Ada Milea, după ce a „explorat” (cu câțiva ani în urmă) textul împreună cu câțiva actori ai teatrului din Târgu Jiu. „Explorarea” de acum conține o nouă direcție, o nouă distribuție, o nouă scenografie, episoade noi și un agent de noapte vechi. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani și durează 60 de minute. 

Sâmbătă sunt reprezentanții de la ora 11.00 și de la ora 18.00. Mai multe detalii găciți AICI. 

Festivalul Be Creative 2024

Festivalul se desfășoară pe strada Cetății sâmbătă, 28 septembrie și duminică 29 septembrie. Detalii despre eveniment aflați AICI.  

Fotografie din cadrul ediției 2021

Sunt un orb - Horatiu Malaele

„Sunt un Orb" este un spectacol în care maestrul Horațiu Mălăele combină perfect inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă, garantează emoții imprevizibile: lacrimi, tristețe, surâs, burlesc, fantezie. Râzi până la leșin, zâmbești scrâșnit, rânjești sarcastic. Și nu în ultimul rând, iei parte la un mare act de creație. Detalii găsiți AICI.  

Neînțelegerea de Albert Camus

Spectacolul aduce în fața publicului una dintre piesele esențiale semnate de Albert Camus, într-o versiune regizorală captivantă. Vă invităm la un nou spectacol marca Bobi Pricop, o metaforă despre „neînțelegerea” dintre membrii unei familii în care se reflectă, de fapt, conflictele, dar și mijloacele de salvare, ale unei lumi aflate în stare de urgență. Mai multe detalii puteți găsi AICI. 

Foto credit: Răzvan Dima

Valahia Warriors Championship 2024

Pe 29 septembrie, la Sala Transilvania din Sibiu, va avea loc cea de-a patra ediție a competiției regionale Valahia Warriors Championship. 

După succesul impresionant al ediției anterioare, ne așteptăm la o prezență și mai numeroasă în acest an.
Câștigătorii categoriilor Open vor primi acces gratuit pe scenele de vis Romania Muscle Fest sau Olympia Eastern Europe. Participarea este deschisă tuturor, fără a fi necesară afilierea la un club sportiv. Este obligatorie activarea online a Cardului NPC Worldwide și înscrierea în concurs. Detalii despre eveniment găsiți AICI.  

Sunt o babă comunistă după Dan Lungu

„Când am citit cartea lui Dan Lungu, am avut impresia că citesc o carte despre mama. Am simțit o legătură aproape ombilicală cu acest text. Este povestea unei femei care în vremea comunismului fuge de la sat la oraș pentru o viață mai bună. După 1989 am vrut să ștergem tot ce a însemnat comunismul. Am dărâmat cu disperare statui, fabrici, uzine, numai că în mintea individului e mai greu de dărâmat. Mentalitățile nu se schimbă peste noapte, iar „meandrele” democrației pot fi la fel de chinuitoare pentru individ precum traiul într-un regim restrictiv. Exemplul democrației este un exemplu dificil tocmai pentru că ai libertatea de A ALEGE. Emilia Apostoaie, personajul poveștii, își analizează trecutul pentru a putea merge mai departe. N-aș spune că este un spectacol, e mai mult o mărturisire”, spune recizoarea și scenarista Mariana Mihu-Plier. Piesa este jucată de Dana Taloș. Detalii găsiți AICI. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus