Pall-Ex România, liderul pieței de distribuție expres mărfuri paletizate, a inaugurat marți, 29 octombrie, noul său Hub Central de ultimă generație, din Săliște, județul Sibiu. Evenimentul a adunat laolaltă conducerea Pall-Ex, angajați, dar și membrii ai rețelelor Pall-Ex din Europa.
Inaugurarea sediului din județul Sibiu reprezintă un pas important în evoluția Pall-EX și o investiție care va eficientiza operațiunile logistice, și, implicit, va reduce timpii de tranzit pentru mărfuri.
„Pall-Ex, dincolo de a fi un brand fabulos, este o dinamică și o stare de spirit”
Gazdele evenimentului de la Săliște au fost Roxana Petcu, marketing manager al companiei, și cunoscutul jurnalist și prezentator de televiziune Lucian Mândruță.
„Pot spune cu mâna pe inimă că Pall-Ex este un loc binecuvântat pe Pământ și Pall-Ex nu este un loc de muncă și nu este un spațiu fizic. Pall-Ex, dincolo de a fi un brand fabulos, este o dinamică și o stare de spirit. Această stare de spirit este a noastră, a tuturor, a membrilor care sunt astăzi alături de noi, a colegilor și a clienților noștri. Noi împreună facem rețeaua Pall-Ex România”, a spus Roxana în deschiderea evenimentului.
Jurnalistul Lucian Mândruță a vorbit despre evoluția Pall-Ex de-a lungul anilor și l-a prezentat pe CEO-ul Pall-Ex, Danor Ionescu.
„Eu îmi aduc aminte când am început să prezint galele Pall – Ex, când era o pătrime hub-ul din Sibiu și când probabil că parteneri erau patru, cinci, șase. E mult mai multă lume acum aici, mult mai departe a ajuns Pall-Ex. Și a ajuns departe datorită vouă în primul rând, dar și datorită unui om care a venit cu ideea din alte părți și a pus-o în practică aici. Acel om se numește Danor Ionescu”, a spus Lucian Mândruță.
„Pall-Ex sunt trăirile, sunt emoțiile, sunt momentele pe care le dăruim clienților noștri”
Danor Ionescu a prezentat noua investiție și a ținut să menționeze că noua casă pe care o are Pall-Ex este una plină de emoție, de momente unice și de trăiri.
„Bine ați venit în noua casă a lui Pall-Ex, dar cred că greșesc acum când spun noua casă a lui Pall-Ex. Pall-Ex este pretutindeni, este peste tot, la cei 52 de membri parteneri este în fiecare județ, în fiecare oraș, este la cei peste 9.000 de clienți pe care îi deservim în fiecare zi cu succes, deci casa lui Pall-Ex este impropriu spus. Aici este hub-ul central, cel nou, al treilea de la inaugurare. În seara asta o să vedeți multe camioane, stivuitoare, mulți paleți, partide de marfă care traversează țara în mai puțin de 24 de ore. Dar nu vă lăsați păcăliți, acesta nu este Pall–Ex. Pall-Ex sunt trăirile, sunt emoțiile, sunt momentele pe care le dăruim clienților noștri, pe care le dăruim colegilor și partenerilor noștri în fiecare zi, acesta este Pall-Ex, totul este o emoție. Camioanele acestea doar sunt un mijloc, este o simptomă, un rezultat”, a spus acesta.
Totodată, CEO-ul Pall-Ex a amintit despre începuturile afacerii, atunci când și-a dorit să găsească un serviciu care e potrivit pentru nevoile pe care le are clientul. El a mulțumit, de asemenea, clienților, membrilor, partenerilor și furnizorilor Pall-Ex.
„Pe vremea aceea, ca să traversezi țara din Galați până la Timișoara, de la Iași până la Craiova sau de la Constanța la Oradea trebuia să faci o comandă la o casă de expediție, la un transportator care îți oferea un preț atractiv de vreo 200 de euro pentru un palet de marfă și trebuia să aștepți câteva zile până când cineva avea drum în partea aceea. Acum poți trimite un palet în fiecare zi și ajunge în mai puțin de 24 de ore”, a mai adăugat el.
Evenimentul a avut deosebita plăcere să-l găzduiască și pe Kevin Buchanan, grup CEO Pall-Ex în Europa. „Este o onoare și un privilegiu să fiu invitat astăzi aici. Povestea Pall-Ex România a început în urmă cu 13 ani, iar în această călătorie au progresat, au construit. Astăzi avem 52 de membri în România. Succesul se datorează și focusului pe angajați”, a precizat și acesta.
Cel mai mare Cross dock din România
Prezent la eveniment a fost și Stefano Albarosa – CEO AIC Real Estate. Acesta a vorbit despre structura cross dock a noului hub și a felicitat toată conducerea, dar și colaborarea cu firma care s-a ocupat de partea de construcții, Total NSA.
„Această realizare pe care o vedeți mai departe de scenă este făcută de Total NSA. Eu mă bucur foarte mult că am reușit să aduc doi prieteni împreună. Primul depozit pentru Danor l-am dezvoltat acum 15 ani și conceptul acesta a fost dificil de înțeles pentru că nu este un depozit de logistică clasic. Cred că viziunea lui Danor, modelul de business a lui Pall-Ex, are nevoie de o infrastructură ca aceasta, o infrastructură foarte unică, foarte bine dezvoltată, o infrastructură care permite implementarea modelul Pall-Ex, în care practic, în ciuda faptului că suntem într-un depozit, marfa nu stă într-un depozit. Mulțumesc pentru încredere. Dovada faptului că este un parteneriat de succes este exact locul în care ne aflăm. Pentru statistică, acesta este singurul cross dock din România, născut ca cross dock și implementat ca cross dock și este și cel mai mare din România”, a spus el.
Pe scenă a luat cuvântul și Ioan Domnariu, director general al Total NSA.
„Sunt bucuros că după un an de zile am reușit cu eforturi imense să predăm locația. Cu siguranță o să vă fie foarte bine aici, celor de la Pall-Ex și probabil vom continua toată investiția având în vedere terenul pe care îl deținem și care este strategic”, a spus el.
Timpi de tranzit mai mici între mărfuri
Prin optimizarea proceselor de cross-docking și a eficienței generale a operațiunilor logistice, noul hub va permite o reducere semnificativă a timpilor de tranzit pentru mărfuri. Aceasta înseamnă livrări mai rapide și mai eficiente, asigurându-vă că produsele ajung la destinație, în cele mai bune condiții și într-un interval de timp optim.
„Bine ați venit în ceea ce spun eu că este casa Pall-Ex, nu este un depozit, nu este un hub. Pall-Ex mi-a oferit mie, și asta încercăm să oferim și noi clienților noștri, acel extra-mind pe care-l facem prin eficiența operațională, prin numărul de camioane de descărcare care de la patru au devenit opt, de la numărul de paleți pe care un stivuitorist reușește să-l facă. Au atins o performanță foarte bună, 42 de paleți pe oră este o medie care într-un depozit de 200 de metri lungime cu 70 lățime și 46 de porți, credeți-mă că nu este ușor. Mi-am dat seama că sentimentul că ceea ce alții consideră extra-mind este de fapt normalitate”, a spus Geanina Tănăsescu, Operations Manager al Pall-Ex România.
„Sunt de la începutul proiectului Pall-Ex în România și am avut ocazia să le văd pe toate cele opt, acesta este al treilea în Sibiu, în București suntem la al doilea, în Bacău suntem la al doilea, în Cluj la primul. De fiecare dată am crescut, a fost nevoie de un nou hub mai mare, mai optimizat pentru ceea ce avem nevoie. Pentru că sunt foarte apropiat de echipa comercială ce pot spune este că cei în jur de 80 de oameni care ne petrecem activitatea zi de zi în contact cu clienții ne păstrăm angajamentul de a fi în permanent contact, de a comunica deschis, de a afla nevoile fiecărui client și de a o feri cel mai bun serviciu de care are nevoie fiecare client”, a declarat și Cătălin Chelaru, Network Manager la Pall-Ex Romania.
La finalul evenimentului a luat cuvântul și primarul din Săliște, Horațiu Răcuciu. A urmat apoi un moment artistic susținut de Junii Sibiului, tăierea panglicii de inaugurare și o demonstrație în noul hub.
„Este o mare bucurie că astăzi la Săliște se inaugurează o așa mare investiție. Îmi aduc aminte că în urmă cu câțiva ani discutam cu domnul Domnariu și îmi spunea că-și dorește la nodul rutier de autostradă să facă o investiție frumoasă și iată că după câțiva ani această investiție s-a materializat, mai mult decât atât, într-un timp foarte scurt. Compania Total NSA este cel mai important contributor la bugetul local”, a spus Horațiu Răcuciu.
Despre noul Hub
Pall-Ex România a finalizat noul său centru logistic de cross-dock din Sălişte, cu o suprafaţă de 10.600 mp, la care se vor adăuga încă 2.700 mp în 2025, pentru ca în 2026, în etapa a treia, să se livreze alţi 3.000 mp. Investiţia totală în proiect se ridică la 11 mil. euro.
Caracteristici ale noului HUB:
Situat pe un teren de aproximativ 269.934 mp, Hub-ul include: o hală logistică cross-dock, facilități pentru angajați și șoferi, garaj pentru stivuitoare, stație de pompe și clădiri administrative, toate proiectate pentru a sprijini eficient transportul și depozitarea mărfurilor. Infrastructura avansată va asigura o circulație fluidă și acces ușor, cu 70 de locuri de parcare pentru tiruri și 21 pentru autovehicule.
Număr de porți: 50
Sloturi de descărcare: 8, pe 2 linii
48 porți
- 8 sloturi descărcare drive-thru (cele prin HUB cate 4 camioane pe 2 linii);
- suprafață depozit (fara canopy): 13.800 mp;
- suprafață canopy (zona unde intra TRK la incarcat la porti): 7.200 mp;
- suprafață întreg complex: 135.000 mp;
- rețeaua: 52 Membri;
- Camioane/noapte: 120-140 camioane;
- Paleți manipulați: 3500 - 4500 pal /noapte;
- 28 stivuitoare, 26 stivuitoriști;
- clienți deserviți la nivel național: 9600 clienți.
Foto: Turnul Sfatului
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 4557
Ultimele comentarii
Acum 24 secunde
Rob
Acum 4 minute
@Gigi
Acum 13 minute
Ady
Acum 28 minute
Aurel Metrescu
Acum 41 minute
Miruna