Am pornit vineri la ora prânzului spre cartierul Ștrand, unde aflasem că s-a deschis un restaurant nou. Da, s-a deschis un restaurant nou, dar în miezul zilei... era închis. A doua variantă era un alt mic local, recent deschis pe bulevardul Victoriei. Mai degrabă gândit pentru livrări, restaurantul are o singură masă în interior, care era ocupată. După 20 de minute de așteptat meseanul încă își savura preparatele din farfurie, așa că am renunțat, și pentru că foamea ne dădea ghes, ne-am îndreptat spre cel mai apropiat restaurant. Peste drum, la Supporter, unde n-am mai fost de foarte multă vreme.
Creveți cu usturoi și orez prăjit
În ultimii ani, Supporter-ul s-a tot extins iar acum sunt locuri suficiente, cred că sunt cel puțin 100 de locuri la mese iar cam jumătate erau ocupate când am ajuns și noi. Ne-am așezat la o masă la fereastră, să tragem cu ochiul la forfota de pe Victoriei. Am primit meniurile imediat, într-o formă mai rar întâlnită prin restaurantele sibiene, pe o tabletă, cu poze, explicații, tot ce trebuie, e o plăcere să scrollezi prin meniu. Păcat că nu au și Angry Birds. Inițial, am vrut să încerc meniul zilei, dar tot răsfoind meniul am dat peste biftecul tartar, unul dintre felurile mele preferate de mâncare. Și pentru că a trecut chiar multișor de la ultimul biftec, ne-am luat fiecare câte unul.
Biftec tartar
Pentru felul doi eu am ales o porție de vită asiatică iar comeseanul s-a aruncat într-o porție de creveți, cu orez prăjit. Am mai cerut un pahar de vin roșu, o socată, un latte machiatto și un Pepsi și ne-am pus la povești în așteptarea prânzului.
În maxim 20 de minute, masa s-a umplut. Un mic comentariu aici, am primit totul în același moment, așa că am tot alternat feliile de pâine prăjită cu câte o îmbucătură, două, din felurile principale, ca să nu le mâncăm reci. Biftecul a fost delicios. Deși era gata preparat, galbenușul de ou și lingurița de muștar erau puse separat, am apreciat asta pentru că muștarul în biftec mi se pare o barbarie. Porția de vită asiatică hrănea liniștit două persoane, atât de mare era.
Vită asiatică
Pe lângă fâșii de vită, farfuria gemea de bucăți de morcov, ardei, ciuperci, dovlecel, vinete, roșii cherry, usturoi și parmezan deasupra (nu foarte asiatic dar foarte bun la gust). Și creveții au fost apreciați, deși porția nu era la fel de generoasă, cu usturoi din belșug și un orez chiar foarte bun la gust. Vinul roșu a curs ca uns peste această masă îmbelșugată, așa că am stabilit că prânzul a fost un succes. Nota de plată, destul de pipărată pentru un prânz în doi: 44 de lei creveții, 16 lei orezul prăjit, 59 de lei biftecul tartar, 56 de lei vita asiatică, 20 de lei socata și paharul de vin, 13 lei un latte macchiato și 10 lei doza de Pepsi, 300 de lei fără 3 lei. Ieșeam la 100 dacă mâncam meniul zilei dar, hei, din când în când nu ne uităm la bani.
Suporter de tastatură
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: creveți cu orez prăjit , vită asiatică , restaurant supporter , Biftec Tartar , cronica de restaurant , restaurante sibiu
Vizualizari: 7280
Ultimele comentarii
Acum 21 minute
@
Acum 31 minute
Barosanu
Acum 1 oră
Popescu Ion
Acum 2 ore
Sodolescu Raluca
Acum 3 ore
Cibi