Muzeul Astra invită sibienii și turiștii, în acest final de săptămână, 14 și 15 decembrie, să deguste preparate precum pomana porcului, tochitură sau tobă, toate pregătite de gospodari de pe Târnave și Secașe.
„Sâmbătă duminică, gospodari de pe Târnave și Secașe ne arată cum se fac în ceas de sărbătoare bucatele din carne de porc, după o rânduială transmisă din generație în generație! Vor fi sacrificați doi porci de Bazna, rasă autentică românească, din care vor fi pregătite preparate tradiționale ca pomana porcului, tochitură(cu mămăliguță), caltaboș, tobă, cârnați și... Câte și mai câte! Duminică, atmosfera din satul traditional va fi întreținută de colindători care ne 'or vesti Crăciunul!”, transmit reprezentanții Muzeului pe pagina de facebook a instituției.
Pe lângă acestea, cei care vor ajunge la muzeu vor avea ocazia să ia parte și la două ateliere interactive, unul de făcut sorcove, iar celălalt de împletit bice.
Foto: Muzeul Astra/Facebook
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1461
Ultimele comentarii
Acum 28 minute
DAN ALEXANDRU
Acum 28 minute
Auf wiedersehen
Acum 33 minute
Kukuruku
Acum 33 minute
Kukuruku
Acum 37 minute
Newman