„Am fost adoptat din România în 1991. Povestea care mi s-a spus a fost că un domn a venit în satul meu cu o servietă plină de bani, şi a spus: vrea cineva să vândă un copil şi să facă nişte bani? Mama mea biologică deja avea cinci copii, iar eu am fost al şaselea", așa începe povestea lui Antoni, spusă acum de jurnaliștii de la „Observator”. Acum, această poveste va fi inspirație pentru un serial care va începe în această săptămână.
Timp de 30 de ani familia lui din România nu a mai știut nimic de el. Banii americanilor au oferit bunăstare familiei nevoiaşe din Sibiu o perioadă. Însă mama nu şi-a găsit niciodată liniştea. Soţul şi bunica celui mic au decis pentru ea.
Antoni a trăit în Texas și New York şi a ştiut dintotdeauna că a fost adoptat. Într-o zi soția l-a întrebat dacă crede că mama lui biologică se gândește la el, iat sibianul povestește că acel moment i-a schimbat viața.
Antoni a aflat că există un grup de Facebook ce ar putea fi cheia regăsirii familiei sale de sânge: „Copiii niciodată uitaţi ai României”. A fost momentul care i-a schimbat viața, iar la scurt timp a ajuns în România, unde, în sfârșit, și-a întâlnit mama biologică. Reîntâlnirea a fost una emoționantă, de neuitat: „A fost uimitor! A fost un moment pe care n-o să-l uit niciodată”, a mărturisit Antoni celor de la Observator.
După ani de despărțire, Antoni a cunoscut nu doar pe mama sa, ci și frații și nepoții. În satul sibian, unde familia sa trăiește, a avut loc o mare petrecere de familie. Cel mai emoționat a fost fratele cel mai mare, care și-a adus aminte cu durere de ziua în care Antoni, când era bebeluș, a fost luat din casa lor: „Mi-am văzut fratele bebeluș băgat într-o mașină care a plecat și nu s-a mai întors niciodată”, a povestit Antoni.
Antoni povestește că rădăcinile sale românești l-au chemat acasă și l-au făcut să își schimbe viața, de data aceasta din propria voință. „Era o parte din inima mea care rămânea aici de fiecare dată când plecam. Știam că le cauzez multă durere venind aici. Am vrut să pun capăt durerii. Singurul mod în care puteam face asta era să mă mut aici. Să le spun: «Nu mai trebuie să-mi spuneți rămas bun. Suntem aici, ne vedem săptămâna viitoare»”, a explicat Antoni.
Decizia a fost luată împreună cu soția sa, Sam Attaguile, care a adăugat: „De fiecare dată când trebuia să ne întoarcem în Statele Unite, ne era foarte greu. Am tot vorbit despre asta și am zis: «Trebuie s-o facem. Asta e potrivit»”.
În urmă cu doi ani, Antoni și Sam au decis să se stabilească definitiv în România, la Sibiu. A fost un pas natural pentru Antoni, care a fost încurajat mereu de mama sa adoptivă să își urmeze chemarea.
Sam și Antoni sunt amândoi muzicieni și urmează să lanseze în curând primul lor album în România, un omagiu adus vieții lor.
De asemenea, mama adoptivă a lui Antoni a venit în vizită în România, iar acum se împacă cu destinul său și cu al fiului său.
Povestea lui Antoni este doar un exemplu dintr-o serie de destine de film, trăite de mulți copii abandonați, vânduți și îndepărtați de țară, care își caută identitatea. Această poveste de viață a inspirat și scenariul celui mai nou serial difuzat de Antena 1, „Ana, mi-ai fost scrisă în ADN”, care va începe joi, 9 ianuarie.
Sursa foto: captură ecran Observator
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 16262
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Eu
Acum 2 ore
@ @renzi
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Sibienii sunt omorâți cu zile!
Acum 2 ore
Paul