Societatea sibiană Construcții SA a dat în judecată Consiliul Județean Brașov, după ce instituția a anulat contractul de construcție a Aeroportului Brașov. Managerul companiei susține că nu a încasat niciun ban pentru lucrările executate în perioada 2019-2020, în ciuda tuturor demersurilor făcute.
”Noi, când am început lucrarea, acum 5 ani, am fost primii acolo, nu era nimeni, nu era nimic. Imediat după începere s-au început lucrările la clădire. Cu Bog’Art (n.r. societatea care lucra acolo) nu am avut nicio compatibilitate de cooperare, ei în final voiau să obțină toată lucrarea. Am avut mailuri trimise consiliului județean, nu avem amplasament, trebuia conducta de canaliza mutată, nu era prinsă în proiect, o poveste grea. Nu am continuat proiectul nu a fost vina noastră de reziliere; spune Adrian Homan managerul societății Construcții SA.
El spune că până acum nu a avut câștig de cauză în această speță, la fel cum s-a înntâplat și în alte situații.
”Ne-a prins cu lucrări executate care nu au dorit să le plătească, presupun că CJ și Bog’Art au rămas cu bunurile respective, noi nu am încasat nimic pe ele, niciodată. Am făcut contestație, s-a respins. E greu să te bați cu ursul, cum s-ar zice.
Ca și cu SRI-ul la Craiova, acolo a fost reziliat la fel, iar instanțele au respins totul fără nicio expertiză. Dacă cineva vrea să vadă adevărul îl verifică și vede.
Nu-i vreo șansă, nu te poți pune cu autoritățile. Am cerut 5 experți în total la Curtea de Arbitraj. Și toți au zis ce să constatăm, dacă fundațiile există, zidăria există? Și mi-au zis că nu pot să fac, că clădirea există, că valorează atât, greu„, explică Homan.
EL susține că societatea se află acum în insolvență din cauza managementului anterior venirii sale în companie.
”N-a fost vina mea. Toate lucrările au fost licitate 2015-2017. Vă dau un exemplu, la Aeroportul Militar Fetești, atunci câns s-a semnat contractul era 0,80 de lei kilogramul de fier, iar în 2021, după ce am ajuns eu, fierul era 5,40 lei kilogramul”, a mai spus Homan.
Consiliul Judeţean Braşov a decis să renunțe în 2021contractul cu societatea sibiană, acuzând faptul că nu a reuşit să termine lucările la 9 obiective necesare funcţionării Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.
În procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, Consiliul Judeţean Braşov va fi reprezentat de Casa de Avocatură Schiau, Prescure, Teodrescu, Crişan, care a solicitat suma de 25.000 de lei pentru reprezentarea administraţiei judeţene în instanţă, anunță Bună Ziua Brașov.
De altfel, aceeaşi casă de avocatură este cea care apărat interesele Consiliului Judeţean Braşov în acţiunea Curţii de de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Contractul cu firma sibiană, în valoare de 33,9 milioane de lei, a fost semnat în 4 ianuarie 2019, iar lucrările trebuiau să fie gata în noiembrie 2020. S-au consemnat însă multe termene amânate, rezilierea fiind operată de Consiliul Judeţean Braşov pe 23 octombrie 2020, la un grad de execuţie de 11,7%. Procedura de reziliere a fost finalizată abia în anul 2021, când administraţia judeţeană braşoveană a reuşit să intre, din nou, în posesia amplasamentului.
Ulterior, Consiliul Judţean Braşov a organizat o nouă licitaţie, contractul de lucrări fiind atribuit Asocierii SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA (care a realizat şi lucrãrile la aerogatã). Cu noul constructor lucrările contractate au fost finalizate la timp.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: da in judecata cj brasov , Consiliul Judeţean Brașov , Aeroportul Braşov , construcții sa ,
Vizualizari: 14756
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Armata cu ciocolata la dos
Acum 11 ore
Contra
Acum 11 ore
Gigi
Acum 11 ore
Prestanta
Acum 11 ore
Ron