Horațiu Potra, consilier local în municipiul Mediaş, cunoscut drept lider al unei grupări de mercenari care a acţionat în Africa şi apropiat al lui Călin Georgescu rămâne cu toate conturile de la CEC Bank blocate.
Curtea de Apel Alba Iulia a dat miercuri, 29 ianuarie, o decizie în procesul intentat de Horațiu Potra, împotriva CEC Bank. Unitatea bancară i-a blocat lui Potra conturile în care are cumulat 500.000 de euro, scrie Alba24.
După ce a pierdut procesul la Tribunalul Sibiu prin care a cerut prin ordonanță prezidențială deschiderea conturilor, Potra a mers la Curtea de Apel Alba Iulia, în apel. Instanța superioară a respins apelul făcut de Potra și firmele pe care acesta le controlează.
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de apelanţii AO FUTURO SRL, GPH LEGION AFRICA ROLE SRL, RALFROLE SRL, POTRA HORAŢIU-PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ şi POTRA HORAŢIU împotriva sentinţei civile nr. 445//C/27.11.2024 pronunţată de Tribunalul Sibiu - Secţia a II-a Civilă, de Contencios Adminsitrativ şi Fiscal în dosar nr. 2724/85/2024, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 29.01.2025.
Document: Hotarâre 19/2025 29.01.2025
CEC l-a anunțat că-i închide conturile
În 27 noiembrie 2024 Tribunalul Sibiu a decis într-un proces între o firmă deținută de Horațiu Potra și CEC Bank faptul că instituția bancară are tot dreptul să refuze de a avea un client, invocând motive ce țin de ”fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului, sau alte riscuri operaționale”.
Potra a dat în judecată banca după ce, susține el în proces, aceasta i-a blocat conturile în care s-ar fi aflat peste 500 de mii de euro.
”În cursul săptămânii care a precedat înregistrării prezentei cereri, conturile bancare aparținând subscriselor entități și subsemnatului, au fost blocate de către unitatea bancară CEC Bank S.A., fiind restricționat accesul la fondurile bănești disponibile. Banca a decis adoptarea acestei măsuri cu o totala lipsă de transparență, fără notificare prealabilă, fără vreo explicație scrisă și fără a se invoca vreun motiv justificat, prin raportare la termenii și condițiile de desfășurare a relațiilor bancare sau legislația specifică, în vigoare”, a transmis Potra prin avocați, în cadrul procesului.
El a precizat că din cauza acestui fapt nu s-au putut plăti salariile a 13 angajați, în cuantum total de aproape 50 de mii de lei, precum și taxele la stat. Totodată, a spus Potra, nu s-a mai putut achiziționa un imobil de 320 de mii de euro.
De partea cealaltă, banca a precizat că ”sumele existente în conturi nu sunt indisponibilizate de banca, ci ele pot fi ridicate sau transferate de către reclamanți în conturile deținute la alte instituții bancare. Banca până la data prezentei, cu toate ca au fost notificați, niciunul dintre reclamanți nu a luat vreo măsura în acest scop„, conform motivării sentinței Tribunalului Sibiu.
Judecătorii au decis că banca are dreptate în acest caz și că a acționat conform contractului, acordând un preaviz clientului până la închiderea conturilor.
foto captura TVR
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2240
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
HBomb
Acum 3 ore
HBomb
Acum 4 ore
Rob
Acum 4 ore
Pensionar
Acum 4 ore
Oare cand se va interzice aceasta barbarie?