Premier Hospitality, cea mai importantă companie independentӑ de consultanță și management în domeniul hotelier din România, a preluat de mai bine de șapte luni managementul Hotelului Ramada din centrul Sibiului. Cu o amplă experiență în industria hotelieră, Premier Hospitality anunță deja o serie de transformări importante, de la angajați până la serviciile oferite clienților, și pregătește noutăți majore în următorii ani, când sunt preconizate investiții semnificative.
Operatorul hotelier independent a închiriat activitatea hotelului de la familia Carabulea pentru următorii 20 de ani. Lucian Marinescu, managing partner Premier Hospitality, a explicat pentru Turnul Sfatului motivația din spatele tranzacției.
”Sunt două motive care stau în spatele acestei decizii: unul este de business, celălalt este personal. Când ne-am hotărât să pornim această activitate de operare de hoteluri am făcut o analiză a proprietăților pe care le-am putea prinde în programul nostru de operare. Operarea se poate face fie prin contract de închiriere, fie prin contract de management. Noi, practicăm ambele variante, însă în cazul Ramada Sibiu vorbim despre un contract de închiriere. Astfel, întreaga activitate s-a mutat în responsabilitatea companiei noastre: au fost preluate contractele de muncă, furnizorii, autorizațiile, practic întreaga activitate operațională este acum desfășurată de noi.
Lucian Marinescu, managing partner Premier Hospitality
Motivul personal pentru care am luat această decizie este că eu am participat la deschiderea acestui hotel în anul 2007. Am făcut parte din echipa care a adus marca Ramada la Sibiu, să semneze contractul de franciză. Am o istorie cu acest loc, într-un fel a fost ușor să mă orientez către această locație pentru că știam bine proprietatea, știam bine potențialul, oamenii, orașul. Motivul de business pentru care am luat decizia ține de faptul că Sibiul este un oraș dinamic, care oferă un mix echilibrat de turism de vacanțe și de afaceri, iar hotelul are o capacitate destul de mare, 130 de camere, ceea ce poate genera un volum al cifrei de afaceri suficient de consistent. În plus, are un centru extins de conferințe dedicat sectorului de evenimente atât corporate cât și sociale”, a declarat pentru Turnul Sfatului Lucian Marinescu, managing partner Premier Hospitality.
”Pe de altă parte Sibiul pare ca se află la capătul unui ciclu început în 2007, odată cu Capitala Culturală Europeană. Un parcurs foarte bun, prin care s-a ridicat mult vizibilitatea și atractivitatea orașului prin tot ceea ce s-a pus atunci în mișcare, dar care se află la sfârșit, aspect susținut de numărul de înnoptări în scădere în 2024 față de 2023 și destul de departe față de ”anii buni”. Mai precis 12% mai puține înnoptări decât în 2019. Orice destinație, în timp, se erodează, iar turiștii caută mereu experiențe noi. De asemenea, alte orașe au dezvoltat atracții interesante și au luat din piața unor destinații consacrate cum este Sibiul. Ca parte din acesta piață, un alt lucru pe care dorim să îl facem este să ne conectăm și să ne implicăm alături de jucătorii instituționali, culturali și economici în a ține destinația Sibiu în atenția turiștilor. Una dintre măsurile pe care o vedem necesară este introducerea taxei de promovare, practicată în absolut toate destinațiile, care să creeze susținere financiară pentru promovare, pentru dezvoltarea evenimentelor existente și crearea unora noi”, mai spune reprezentantul Premier Hospitality.
Efectele se văd
Primele măsuri luate de la preluarea hotelului țin de îmbunătățirea relației cu furnizorii, creșterea atenției acordată calității serviciilor, reîmprospătarea echipei formată din 75 de angajați și creșterea gradului de satisfacție al clienților. Spre exemplu, în cele șapte luni de la preluarea managementului nota hotelului a crescut pe Booking de la 7,6 la 8,8 și continuă să crească.
Compania susține hotelurile pe care le operează cu o serie de servicii de suport pentru principalele aspecte ale activității hoteliere: personal, distribuție, financiar, operațional, revenue management, servicii oferite de specialiști în această industrie și care aduc o contribuție importantă în îmbunătățirea atât a serviciilor, cât și a rezultatelor.
Noul management al Hotelului Ramada vede un potențial de creștere semnificativ, pentru anul 2025 planificând o creștere de 12% a cifrei de afaceri și un grad de ocupare în jurul a 70 de procente.
”Contractul inițial de franciză a fost semnat pe 20 de ani, în această perioadă produsul nu a avut nevoie de îmbunătățiri capitale. El a fost un hotel foarte bine făcut de la început. Desigur, sunt multe aspect de uzură fizica si morala care apar inerent odată cu trecerea timpului. O parte din ele au fost deja remediate și vom continua îmbunătățirile. Odată cu ajungerea la final a contractului cu Ramada, împreună cu proprietarul, pregătim un program mai amplu de renovare pe care îl estimăm la o valoare de 2,5 milioane de euro, care să aducă proprietatea, atât din punct de vedere estetic, tehnic și tehnologic, la nivelul zilelor noastre. Analizăm și opțiunea de schimbare a mărcii, astfel să consolidăm poziția hotelului ca lider de piața pe segmentul nostru”, a mai precizat Lucian Marinescu.
Calitate sibiană
Noua conducerea a hotelului pune accent pe relația cu partenerii locali, inclusiv furnizori din zona Sibiului, precum. Un exemplu foarte apreciat de oaspeți este creșterea calității micului dejun oferit și atenția acordată produselor locale prin crearea unei secțiuni cu produse tradiționale, fapt reflectat în gradul de satisfacție al clienților. Îmbunătățirile legate de alimentația publică au fost mai ample și au avut în vedere refacerea completă a meniurilor, atât cele de restaurante cât și cele pentru evenimente. Clienții individuali și organizatorii de evenimente au avut recenzii foarte bune despre mâncarea servită, fapt pentru care trebuie menționat noului executive chef al Ramada Sibiu - Romică Harabagiu.
Publicul țintă al noului management este împărțit în trei segmente principale. Pe de o parte este publicul de leisure, respectiv turiștii care aleg Sibiul ca să viziteze orașul datorită festivalurilor de peste an. Vin să vadă evenimentele culturale sau pentru a se bucura de natura din județul Sibiu. Urmează clienții de business, companiile din Sibiu sau din țară, care au nevoie de cazare și organizează evenimente interne. Al treilea segment este cel dedicat conferințelor și evenimentelor mari, cum sunt cele organizate de industriile automotive, farma sau agribusiness.
”Ramada are cel mai bun centru de conferințe, incluzând una dintre cele mai mari săli de conferințe din Sibiu - cu o suprafață de 450 metri pătrați, o sală unică tip amfiteatru cu 170 de locuri, la care se adaugă alte câteva săli ce însumează 1.200 mp. Toate pot deservi numeroase alte tipuri de activități”, detaliază reprezentanții companiei.
Experiență bogată
Premier Hospitality este una din cele mai importante companii independente de consultanță și management în domeniul hotelier din România. Compania oferă servicii integrate complete, de la intervenții punctuale pe anumite procese sau fundamentarea deciziei de investire, până la strategia de exit.
Premier Hospitality a facut parte din peste 50 de proiecte din industria ospitalității și a colaborat cu hoteluri din toată țara, printre care branduri precum Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Grand Hotel Bucharest, Ibis Hotels, Mercure Hotels sau Ramada.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: ramada sibiu , premier hospitality , carabulea , foto , video , hotel , ramada , stiri sibiu
Vizualizari: 11304
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Gogu Parlogu
Acum 3 ore
Cornel Sibianul
Acum 4 ore
Kukuruku
Acum 4 ore
Kukuruku
Acum 4 ore
@Andreea