Consiliul Județean Sibiu anunță în urma unei solicitări transmisă de către ziarul Turnul Sfatului că în viitorul apropiat nu se intenționează reducerea ”aparatului de specialitate” al instituției, deoarece acesta este deja în număr redus.
CJ Sibiu precizează că lucrează aici 133 de persoane, în condițiile în care sunt aprobate 184 de posturi.
Turnul Sfatului a întrebat în contextul în care mai multe consilii județene anunță intenția de a reduce din numărul de angajați dacă în cazul CJ Sibiu există această intenție.
”Instituția funcționează cu un aparat de specialitate redus raportat la numărul de locuitori ai județului. Acesta este rezultatul unei politici continue de eficientizare a resurselor umane, menită să asigure - chiar și în aceste condiții - buna desfășurare a activităților administrative și implementarea proiectelor”, precizează conducerea CJ Sibiu în răspuns.
”Consiliul Județean Sibiu funcționează cu un aparat de specialitate care numără 133 de angajați, (la data de 31 ianuarie 2025) din totalul de 184 posturi aprobate.
În ceea ce privește fondul lunar de salarii, pentru plata salariilor lunii ianuarie 2025, suma alocată a fost de 2.011.018 lei brut, sumă care include și sporurile acordate angajaților implicați în derularea proiectelor cu finanțare din fonduri europene”, mai precizează instituția.
Consiliul Județean Timiș anunța recent o reducere a numărului de angajați cu până la 700 de persoane. De precizat, însă, că în răspunsul dat de CJ Sibiu se referă la aparatul de specialitate, iar conducerea CJ Timiș se referă la toate structurile din subordinea instituției.
„Vă asigur că va fi cea mai amplă restructurare şi reformă pe care a făcut-o vreodată cineva în România. Vor fi o organigramă şi o restructurare, şi nu vorbesc doar de aparatul propriu al Consiliului Judeţean Timiş, ci despre tot ceea ce înseamnă instituţii descentralizate şi din subordinea CJ Timiş. (…) Vor rămâne cei care au performanţe, vor rămâne cei care sunt capabili, cei care sunt competenţi, cei care au perspectiva de a aduce o plus-valoare acestei instituţii. Şi vor pleca toţi ceilalţi”, afirma președintele CJ Timiș, Alfred Simonis.
Fostul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, anunța și el că în cazul Buzăului, acolo unde este președinte al Consiliului Județean, nu se vor face concedieri, ci, maxim, reorganizare a departamentelor.
„În acest moment există la nivel central, cum bine ştiţi, această propunere de reformare a instituţiilor statului. Eu m-am uitat la Consiliul Judeţean Buzău, suntem într-o zonă funcţională, dar pentru a dinamiza anumite activităţi, probabil că vom avea nişte intervenţii care nu înseamnă disponibilizări. Înseamnă doar, probabil, reaşezări de structuri, astfel încât să optimizăm mai mult. Nu vă pot spune încă ce şi cum pentru că am dat de gândit inutil oamenilor”, a declarat recent Lucian Romaşcanu.
Nici la Cluj nu se intenționează reducerea personalului.
Președintele Alin Tișe a precizat că organigrama actuală nu are personal excedentar și de aceea orice reducere a schemei ar crea disfuncționalități.
În prezent, la Consiliul Județean Cluj sunt încadrați 293 de angajați. Alin Tișe consideră că despre reducerea acestui număr se poate vorbi doar dacă, printr-o digitalizare masivă, ar scădea sarcinile pe care oamenii le au în prezent.
”Noi avem în aparatul propriu al Consiliul Județean undeva sub 300 de angajați, cu tot cu direcțiile noastre de administrare a patrimoniului, cu tot cu paznicii, cu tot cu partea de administrați – șoferi, femei de serviciu ș.a.m.d. Că atare, în momentul de față nu putem trece la astfel de măsuri, pentru că avem nevoie de acești oameni”, a spus Tișe.
La Constanța, s-a luat decizia reducerii personalului cu aproape o treime.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi, a anunțat o reorganizare majoră a instituției, reducând numărul angajaților de la 307 la aproximativ 210.
„Ştiţi foarte bine, după cum am spus, sunt un om asumat, se va face o reorganizare, probabil luna viitoare. (…) Am aşteptat să îmi fac eu propria părere (…) bineînţeles că vom desfiinţa nişte servicii care, din punctul meu de vedere, sunt inutile. Astăzi sunt 307 și vor rămâne la 210 angajați”, a afirmat Florin Mitroi.
Reduceri au fost anunțate și la Suceava.
Președintele Gheorghe Șoldan a anunțat cea mai mare reorganizare în cadrul Consiliului Județean Suceava și concedieri. El a spus că procesul de restructurare după aprobarea noii organigrame va fi finalizat în următoarele trei luni.
Aproximativ 60 de salariați din aparatul propriu al CJ Suceava vor fi concediați, printre posturile desființate fiind și cele de șefi de servicii și directori.
Gheorghe Șoldan a explicat că, în urma reorganizării, fondul destinat salariilor se va reduce de cu peste 40 de milioane de lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: cati angajati are consiliul ju , cati angajati are cj sibiu , restructurarea cj sibiu , fond de salariu in cj sibiu , cati oameni sunt in cj sibiu , restructurari , Consiliul Judetean Sibiu
Vizualizari: 3069
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Didulescu
Acum 2 ore
Rob
Acum 2 ore
Gicu
Acum 2 ore
Didulescu
Acum 2 ore
Imbecilitati marca CJ Sibiu !