Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
19°C

A fost semnat contractul de lucrări, de 400 milioane de euro, pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova. Este cel mai mare contract care se semnează în domeniul sănătății în România

A fost semnat contractul de lucrări, de 400 milioane de euro, pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova. Este cel mai mare contract care se semnează în domeniul sănătății în România

Contractul de lucrări pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, în valoare de 400 milioane de euro, a fost semnat, marți, la sediul Primăriei Craiova de către reprezentanții asociației de firme care a câștigat licitația și președintele Agenției Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), scrie Agerpres. 

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, acesta este cel de-al doilea pachet de lucrări pentru construirea acestui spital și cel mai mare contract care se semnează în domeniul sănătății în România.

'Acest contract este o componentă dintr-un proiect care a parcurs deja două etape, respectiv proiectul tehnic și amenajarea terenului, urmează construcția și dotarea cu echipamentele importante și ulterior mai există un pachet. Proiectul total are o valoare de circa 750 de milioane de euro - parte din ei bani europeni, parte sunt împrumutați de la Banca Europeană de Investiții', a precizat Rafila.

Deși proiectul spitalului regional de la Craiova era cel mai întârziat în urmă cu doi ani, în acest moment este cel mai avansat, fiind primul dintre spitalele regionale - Craiova, Iași și Cluj-Napoca - la care va începe construcția efectivă.

'Felicitări pentru perseverență și pentru sprijin autorităților locale, pentru că dacă municipiul Craiova pornise de pe locul 3, a ajuns pe locul 1 și este primul contract pe care l-am semnat. Sper ca până în vară să putem semna contractul și pentru Spitalul de la Iași și tot până la jumătatea anului o să semnăm și pentru Spitalul Regional din Cluj', a mai spus ministrul Rafila.

La rândul său, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a afirmat că probabil acest spital ar fi trebuit să fie terminat până în acest moment, însă de la venirea premierului Cioloș în 2016, practic această investiție fusese aproape blocată, 'pentru că s-a mai comandat un studiu în care trebuia spus că este nevoie de acest spital'.

'Până la urmă, faptul că acum ajungem să avem cea mai mare investiție din România din domeniul sănătății pentru noi este o veste extraordinară. Astăzi se semnează al doilea contract de lucrări în valoare de 400 de milioane de euro. (...) Este un spital care este așteptat de jumătate din sudul României', a declarat primarul Craiovei.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a afirmat că acesta este cel mai mare și important proiect pentru județul Dolj.

'Azi se semnează un contract de 400 de milioane de euro, dar tot proiectul ajunge în jur de 700 de milioane de euro. Este cred cel mai important proiect din regiunea Oltenia. Este un proiect care aduce beneficii fiecărui cetățean în sensul că un spital modern, cu specialiști și cu tot ce înseamnă infrastructura secolului actual nu face decât să aducă un plus pentru toți locuitorii regiunii Oltenia care au unde să se trateze', a spus președintele CJ Dolj.

Spitalul Regional Craiova va avea o capacitate de 807 paturi pentru spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi, organizate în șase centre medicale. Unitatea va oferi posibilitatea tratării a peste 250.000 de pacienți pe an. Investiția include și un heliport destinat inclusiv elicopterului Black Hawk S70, care va fi amplasat pe sol, cu acces direct către Unitatea de Primiri Urgențe. 

foto Spital Regional Craiova

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

2 comentarii

Doru

Acum 1 lună

400 mil. euro !! Iata ca se poate! Inca o dovada ca alesii nostrii locali sunt incompetenti, iar noi, pentru neghiobia colosala de a-i vota (din nou), meritam a fi tratati intr-un spital construit in: MDCCCLVII adica 1857 toamna - putin inainte de a se naste fodor.

Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Tot mai valoros este targul cu sclipici semnat de doamna Fodor.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus