Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
-7°C

Avocado: riscurile comandării prânzului la pachet

Avocado: riscurile comandării prânzului la pachet

Au trecut aproape șapte ani de când vegetarienii din redacție au rămas mai mult dezamăgiți decât mulțumiți de Avocado, restaurantul de pe Școala de Înot de la care iei mâncare la pachet. 

În această săptămână m-am gândit că e momentul potrivit să apelez la ei, fiind una dintre puținele opțiuni unde am putut găsi mâncare de post. Cei de la Avocado se prezintă drept „un restaurant healthy take away cu mâncare gătită prin tehnici sănătoase atât pentru vegetarieni cât și pentru cei ce consumă proteină animală”.

Ei publică zilnic meniul pe pagina lor de Facebook, dar înțeleg că mâncarea se poate  comanda și la telefon sau direct la locație. Noi am avut o experiență plăcută din acest punct de vedere – am sunat să întrebăm cum se procedează și cum se face plata.

Am transmis comanda noastră și am așteptat livratorul la adresa menționată în mesaj.

Ciorbă de fasole verde cu legume și verdețuri, supă cremă de roșii cu fulgi de migdale și ulei de avocado, linte verde mediteraneană cu legume la abur și boia afumată și perle tapioca în lapte de migdale cu prune uscate, la desert – au fost opțiunile noastre. Cam toate și singurele opțiuni de post valabile din meniu. 

Mâncarea a ajuns exact la ora dorită. Poate și pentru asta merită o apreciere, chiar dacă prețul livrării nu e mic: 14 lei.

Când am plasat comanda, am fost întrebați dacă pentru supa cremă dorim crutoane. Am confirmat că da, precizând că pentru cealaltă ciorbă am dori pâine, dacă e posibil. Am primit Ok-ul. 

În pachet n-am găsit pâine, iar pentru crutoane am plătit 2 lei. La fel ca data trecută, pachetul nu conține nici tacâmuri, nici șervețele. Întâmplarea a făcut ca în locația în care eram se terminaseră șervețelele, așa că am încercat să mâncăm mai mult decât precaut.

Să trecem la gusturi: de data aceasta, nu am fost atât de dezamăgiți. Ciorba și supa au fost gustoase. Aș fi adăugat un ardei iute în ciorbă, dar a mers și fără. Desigur, am împărțit crutoanele la doi.

Felul principal – lintea mediteraneană cu legumele la abur – nu arăta rău, dar ezitam să le testez. Îmi păreau fără gust și mă gândeam că ar trebui să adaug niște sare, niște piper, dar prima gustare a îndepărtat această temere. Mâncarea a fost chiar condimentată așa cum trebuie, fără să fim nevoiți să mai adăugăm ceva în plus. Și legumele erau foarte bine pregătite - nici răsfierte, nici crude -, boiaua afumată dându-le acel gust aparte.

La final, am încercat desertul. Iar aici chiar am avut o surpriză. Că am comandat „perle tapioca” e una, dar că le-am văzut și încercat, e cu totul alta. Mărturisesc că a fost prima dată când am văzut și am gustat așa ceva. Chiar și la câteva ore de la prânz, scriu și nu înțeleg ce fel de perle am mâncat. Ca imagine, aceste perle arată ca niște icre de pește, doar că incolore, iar ca gust nu știu cu ce să le compar. Nu aș putea spune – cum ziceam, niște icre, doar că incolore și fără gust. În combinație cu bucățelele de prune uscate însă, e un desert decent, ușor și chiar un pic răcoritor.

În final, ar trebui să menționez că cel mai mare minus a fost faptul că mâncarea a ajuns abia călduță. Dar acestea sunt riscurile când comanzi mâncarea prin „take away”.

Haideți să facem și socotelile: ciorba – 17 lei, supa cremă – 17 lei, felul principal – 30 de lei, desertul – 17 lei, crutoane – 2 lei, livrarea – 14 lei. Total: 97 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

7 comentarii

Nobody

Acum 1 săptămână

"felul principal – lintea mediteraneană cu legumele la abur – nu arăta rău, dar ezitam să le testez. Îmi păreau fără gust și mă gândeam că ar trebui să adaug niște sare, niște piper, dar prima gustare a îndepărtat această temere." asta da jurnalism de cea mai buna calitate!
Raspunde

Nonick

Acum 1 săptămână

Perlele de tapioca sunt bilutele din ceaiul "boba".
Raspunde

Aleodor Imperator

Acum 1 săptămână

"Întâmplarea a făcut ca în locația în care eram se terminase șervețelele, așa că..."
Raspunde

Sparrow

Acum 1 săptămână

Aratā ca niste lāturi. Dar pompos si ipocrit denumite pentru a lua piuitul si banii fraierilor. " Linte verde mediteraneanā" . Lintea e din Columbia sau din Chile importatā la a 7-a mânā la un pret exorbintant iar reteta n-are nici o legāturā cu ce am mâncat eu la Casablanca in Maroc, la jumate de pret ( $2 / portie ).
Raspunde

Mioara

Acum 1 săptămână

Cam scump!
Raspunde

Nonick

Acum 1 săptămână

Asteptam sa ne spui despre restaurantul tau profitabil cu preturi mici.
Raspunde

Muresan

Acum 1 săptămână

Legumele din "lintea mediteraneana" parca sunt aruncate in zeflemea... Sa mai dai si o caruta de bani pe asa ceva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus