Au trecut aproape șapte ani de când vegetarienii din redacție au rămas mai mult dezamăgiți decât mulțumiți de Avocado, restaurantul de pe Școala de Înot de la care iei mâncare la pachet.
În această săptămână m-am gândit că e momentul potrivit să apelez la ei, fiind una dintre puținele opțiuni unde am putut găsi mâncare de post. Cei de la Avocado se prezintă drept „un restaurant healthy take away cu mâncare gătită prin tehnici sănătoase atât pentru vegetarieni cât și pentru cei ce consumă proteină animală”.
Ei publică zilnic meniul pe pagina lor de Facebook, dar înțeleg că mâncarea se poate comanda și la telefon sau direct la locație. Noi am avut o experiență plăcută din acest punct de vedere – am sunat să întrebăm cum se procedează și cum se face plata.
Am transmis comanda noastră și am așteptat livratorul la adresa menționată în mesaj.
Ciorbă de fasole verde cu legume și verdețuri, supă cremă de roșii cu fulgi de migdale și ulei de avocado, linte verde mediteraneană cu legume la abur și boia afumată și perle tapioca în lapte de migdale cu prune uscate, la desert – au fost opțiunile noastre. Cam toate și singurele opțiuni de post valabile din meniu.
Mâncarea a ajuns exact la ora dorită. Poate și pentru asta merită o apreciere, chiar dacă prețul livrării nu e mic: 14 lei.
Când am plasat comanda, am fost întrebați dacă pentru supa cremă dorim crutoane. Am confirmat că da, precizând că pentru cealaltă ciorbă am dori pâine, dacă e posibil. Am primit Ok-ul.
În pachet n-am găsit pâine, iar pentru crutoane am plătit 2 lei. La fel ca data trecută, pachetul nu conține nici tacâmuri, nici șervețele. Întâmplarea a făcut ca în locația în care eram se terminaseră șervețelele, așa că am încercat să mâncăm mai mult decât precaut.
Să trecem la gusturi: de data aceasta, nu am fost atât de dezamăgiți. Ciorba și supa au fost gustoase. Aș fi adăugat un ardei iute în ciorbă, dar a mers și fără. Desigur, am împărțit crutoanele la doi.
Felul principal – lintea mediteraneană cu legumele la abur – nu arăta rău, dar ezitam să le testez. Îmi păreau fără gust și mă gândeam că ar trebui să adaug niște sare, niște piper, dar prima gustare a îndepărtat această temere. Mâncarea a fost chiar condimentată așa cum trebuie, fără să fim nevoiți să mai adăugăm ceva în plus. Și legumele erau foarte bine pregătite - nici răsfierte, nici crude -, boiaua afumată dându-le acel gust aparte.
La final, am încercat desertul. Iar aici chiar am avut o surpriză. Că am comandat „perle tapioca” e una, dar că le-am văzut și încercat, e cu totul alta. Mărturisesc că a fost prima dată când am văzut și am gustat așa ceva. Chiar și la câteva ore de la prânz, scriu și nu înțeleg ce fel de perle am mâncat. Ca imagine, aceste perle arată ca niște icre de pește, doar că incolore, iar ca gust nu știu cu ce să le compar. Nu aș putea spune – cum ziceam, niște icre, doar că incolore și fără gust. În combinație cu bucățelele de prune uscate însă, e un desert decent, ușor și chiar un pic răcoritor.
În final, ar trebui să menționez că cel mai mare minus a fost faptul că mâncarea a ajuns abia călduță. Dar acestea sunt riscurile când comanzi mâncarea prin „take away”.
Haideți să facem și socotelile: ciorba – 17 lei, supa cremă – 17 lei, felul principal – 30 de lei, desertul – 17 lei, crutoane – 2 lei, livrarea – 14 lei. Total: 97 de lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3198
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Predator
Acum 9 ore
Mihai Muntean
Acum 9 ore
@john
Acum 9 ore
Sibian
Acum 9 ore
Kukuruku