A fost mare fierbere prin partea vegetariano-feminină a redacției noastre la vestea că se deschide prin Sibiu un nou restaurant care le dă și lor atenție. Și a fost un ciripit continuu din acea parte a redacției, după ce pe Facebook (unde altundeva?) a apărut anunțul că s-a deschis.
”Vaaaai, ieri au avut chifteluțe din orez cu avocado, cu sos de roșii și soia... Și au avut și supă cremă de morcov cu ghimbir și semințe de dovleac. Și uitați-vă, azi au orez cu baby spanac, roșii uscate, caju și sos chimichurri. Și, vaaaai, la desert au budincă din perle tapioca și lapte de cocos și ananas și lime. Trebuie să fie tare bun. Mergeți, mergeți să aduceți?”, s-au tot tânguit vegetarienele din redacție. Și tot așa au continuat, de câte ori citeau prin meniul zilei despre năut, avocado și alte alea. Nu e loc doar pentru vegetarieni, căci în meniul zilnic mai găsești și mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri cu sos de gorgonzola și mazăre sau pulpe de pui cu sus curry și brocoli preparat în unt.
Ne îndemnau fetele să ”mergem să aducem” deoarece la Avocado – căci așa se numește noul restaurant – nu au sală de mese, deoarece funcționează pe un alt principiu decât cel al clasicelor locuri de servire a mesei. Pe pagina lor de Facebook, tinerii de acolo publică de dimineață meniul propus pentru ziua respectivă. De obicei, două supe creme, două feluri principale (unul vegetarian, unul – nu), două salate și un desert. Din ce am văzut până acum, toate au prețuri fixe: nouă lei pentru supe, 13 lei pentru felul principal, 17 lei pentru salate și șapte lei pentru desert . Între 09:00 și 11:00, cei interesați de meniu pun mâna pe telefon, cer ceea ce doresc din meniu și propun o oră la care să treacă să își ridice comanda. Avocado nu are sistem propriu de livrare, prin urmare, dacă nu te poți deplasa tu acolo, poți cere să îți trimită comanda prin taxi, situație în care va trebui să ai în vedere și costul deplasării.
Iar locul în care funcționează Avocado e pe strada Școala de Înot, în a doua jumătate dinspre parcul Sub Arini. Adică locuri de parcare – mai greu. Nu foarte greu, însă, căci noi am găsit loc liber după ce am dat o tură de stradă. În ziua în care am decis să comandăm de la Avocado, în meniu era de ales între două supe creme, una de păstârnac cu salvie crocantă și una de ceapă cu cremă de brânză. La felul principal, puteam alege dintre chilly con carne din vită slabă cu orez alb și coriandru proaspăt sau linte cu fasole verde, roșii și cartof dulce la grătar cu salsa verde. La salate, una era cu piept de pui și avocado, iar cea de-a doua cu halloumi la grătar. În fine, desertul era botezat ”cantuccini în cafea cu cremă de lămâie”. Cu excepția salatei cu halloumi și a lintelor, noi am comandat din fiecare.
Nu ai cum să nu mergi cu așteptări ridicate la Avocado. Mai ales căci oamenii se laudă cu ”sous vide” ca tehnică de gătit (mâncarea e ambalată în pungi rezistente la căldură, din care este scos aerul înainte de gătire). Iar despre felul principal cu carne al zilei, tocmai postaseră pe Facebook câteva fotografii în care anunțau că și-au preparat singuri tocătura de carne de vită și că au folosit doar materie premium. La restaurant, mâncarea era pregătită, ambalată. Bucătarul, foarte amabil, s-a oferit să reîncălzească felul principal, iar fetele de după tejghea erau tot un zâmbet. Locul arată bine avându-i în vedere destinația, iar ambalajele în care ne-a fost dată mâncarea dau senzația de calitate.
Supă cremă de păstârnac cu salvie crocantă - Avocado
Și am ajuns la redacție, moment în care am văzut că nu ni s-au dat nici tacâmuri, nici șervețele (e drept, nici n-am întrebat dacă sunt incluse în frumoasa pungă și, până la urmă, așa e mai ”eco”). Ambalajele mâncărurilor îți permit să reîncălzești preparatele în cuptorul cu microunde, dar noi, în primă fază, n-am mai apelat la variantă, considerând că nu e nevoie. Mai apoi, am butonat și la cuptor. Căci, pe bune, ceva nu se lega la majoritatea preparatelor. Adică, de la supa de păstârnac, de exemplu, am avut reacții de la ”merge, dar nu e cine știe ce” la ”asta nu poate fi mâncată”. Supa avea mai degrabă un statut neutru, prin care parcă dibuiai ceva gusturi care fie îți erau indiferente, fie te provocau să renunți. Supa de ceapă n-am mai gustat-o, dar vegetariana-feministă din redacție care a cerut-o a dat din cap a ”se putea și mai bună”.
Supă cremă de ceapă cu cremă de brânză - Avocado
Din felul principal (vezi foto principală) am apreciat doar orezul, căci carnea aceea de vită nu părea să se lege de niciun fel cu sosul prin care plutea porumb de la conservă și fasole din aceeași sursă (dacă greșesc originea, apăi nu prea contează, că oricum n-aveau gust). Nu era respingător preparatul, dar, iarăși, era dominat mai degrabă de acea ”neutralitate” a gusturilor. Una care nu a atras pe mai nimeni, deoarece porția a rămas neconsumată.
Despre salată, însă, numai de bine, porția a fost chiar generoasă, sosul delicios. Puiul din compoziție - mai degrabă discret ca prezență în economia gusturilor. În fine, ceea ce ni s-a spus încă de la restaurant a fost confirmat aproape unanimitate, adică desertul a fost bun. Chiar foarte buni biscuiții aceia italieni, ascunși prin pufoasa cremă acrișoară. Desert ușor, așa cum ar trebui să fie.
Cantuccini în cafea cu cremă de lămâie
Pentru experiența de mai sus am plătit 76 de lei. Și tot ceea ce sperăm – că sunt tineri și frumoși – e ca cei de la Avocado să fi avut o zi proastă cu noi ori noi să nu intrăm în target-ul lor.
Mai avem nevoie și de iarbă
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: restaurant sibiu , Parcul Sub Arini , avocado , scoala de inot , meniu vegetarian , Pentru Sibiu
Vizualizari: 13702
Ultimele comentarii
Acum 3 minute
Rob
Acum 15 minute
Bitt Dannman
Acum 19 minute
John Doe
Acum 21 minute
Newman
Acum 1 oră
Un sibian vero