Am ajuns la Luna în chiar a doua seară de la deschidere. Într-o atmosferă nedreaptă: cum localul funcționează în spațiul din Piața Mică unde era cafeneaua NOD, sâmbătă seara, când am fost, din stânga cântau boxele celor de la volei pe plajă, iar din dreapta veneau valuri-valuri de muzică și comentarii din boxele amplasate lângă scena de premiere a Raliului Sibiului.
Printre valurile sonore care izbeau din toate părțile, am avut parte, însă, de o servire bună. Deși la cele cinci mese din interiorul restrâns (va fi de văzut cum vor proceda la iarnă) nu stătea nimeni, cele zece mese de pe terasa acoperită cu umbrele și cele patru de sub portic au fost mai tot pline, iar cele trei ospătărițe reacționau rapid și amabil.
Astfel că abia ne-am așezat la mesele de dimensiuni cam mici și în față ne-au fost aduse meniurile la care inițiat am ridicat a neîncredere din sprânceană. Pentru că începeau cu promisiuni de brunch din care am mai văzut și la alte cafenele „hipsterești”, cu bagel cu somon afumat, bol cu piept de pui ori „smoothie bowl proteic”.
Aveam să descoperim că, de fapt, bucătăria de la Luna nu e pentru „hipstereală”, ci pentru o experiență amplă și plăcută. Că ai de ales pentru aperitive tartar de somon ori de vită sau creveți în sos de unt, ai mai multe feluri de paste, nelipsitul cheesburger (într-o singură variantă, a locului), ceva salate și feluri principale precum somon cu piure de mazăre, mușchi de porc în crustă de verdețuri ori tofu în crustă de cocos și lime.
Gama de băuturi este mult mai amplă decât cea de mâncăruri și include și o pagină de cocktailuri, pe lângă „clasicele” vinuri, cafele ori răcoritoare. Prețurile sunt de centru, dar nu par să sară calul zonei.
Am început cu un tartar de somon care mi-a adus aminte rapid de gusturile Asiei. Un gust răcoritor, apărut din stratul de somon cu maioneză, ceapă și mărar „capturat” între un pat generos de mango și un acoperiș amplu de avocado. Iar cipsurile de cartof dulce de alături au completat minunat experiența pe care am împărtășit-o la aperitiv.

Tartar de somon, la restaurantul Luna. Sursa foto: Turnul Sfatului
Supa cremă de dovlecel, cu cartofi, ceapă și lapte de cocos a fost „un balsam pe cerul gurii”, după prima reacție de la masă. Absolut delicioasă și, la fel ca restul preparatelor aduse la masă, taman la temperatura potrivită pentru a-i savura consistența.

Supă cremă de dovlecel, la restaurantul Luna. Sursa foto: Turnul Sfatului
Pieptul de rață cu piure de dovleac copt a fost, de asemenea, nu doar o farfurie faină, numai bună de fotografiat, ci a adus și arome și texturi diferite (scorțișoară și varză de Bruxelles, ca să dau două exemple) care, combinate, m-au făcut să savurez pe îndelete preparatul.

Piept de rață cu piure de dovleac, la restaurantul Luna. Sursa foto: Turnul Sfatului
În fine, pieptul de pui, foarte fraged gătit, și piureul de țelină au fost însoțite în farfurie de arome de cremă de cocos, rodie, broccoli, usturoi și parmezan. Delicioasă experiența în final, cu porții nu foarte mari, ci tocmai potrivite, multă culoare și gusturi bune.

Piept de pui cu piure de țelină, la restaurantul Luna. Sursa foto: Turnul Sfatului
Și pentru a mai îndulci valurile de zgomote (din moment ce din două direcții bubuiau muzici diferite, acolo era doar zgomot) am îndulcit cina și cu două cocktailuri fără alcool. Numai bune.
309 lei ne-au fost ceruți pe nota de plată de la final. 82 de lei a costat pieptul de rață cu piure de dovleac, 64 de lei – pieptul de pui cu piure de țelină, 25 de lei a costat supa cremă de dovlecel și, respectiv, 53 de lei am plătit pentru tartarul de somon. 23 și 22 de lei au costat cele două mocktail-uri (Lychee Blomm și Ruby Fizz, de are vreo relevanță numele), alți 20 de lei am plătit pentru o socată și tot atât pentru o apă plată.
Luna în primul pătrar
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: luna restaurant , meniu restaurant , piața mică sibiu , cronica restaurant , restaurant sibiu
Vizualizari: 9708


Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Cretu
Acum 6 ore
Slava Ucraina
Acum 6 ore
Nustiu
Acum 6 ore
Cretu
Acum 6 ore
@Ron