Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
19°C

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac s-a închis mai devreme, pentru prima dată în 18 ani: ”Efectele dramatice ale fenomenului de încălzire globală se simt”

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac s-a închis mai devreme, pentru prima dată în 18 ani: ”Efectele dramatice ale fenomenului de încălzire globală se simt”

Pentru prima dată în ultimii 18 ani, Hotelul de Gheață din Munții Făgărașului, de la Bâlea Lac, a fost închis cu o lună mai devreme față de termenul preconizat, din cauza căldurii, aici înregistrându-se în ultimele zile un val de căldură, vânt puternic și ploi, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

'Efectele dramatice ale fenomenului de încălzire globală se simt, în mod special la noi, la peste 2.000 de metri altitudine, unde în această perioadă a anului ar trebui să fie între 3 și 4 metri de zăpadă cu temperaturi constante sub pragul înghețului. Condițiile meteorologice extreme pentru această perioadă a anului au afectat iremediabil Hotelul de Gheață, care în dimineața zilei de miercuri, 12 martie, a fost definitiv închis pentru sezonul 2025. Este pentru prima dată, din cele 18 ediții de până acum, când suntem nevoiți să închidem Hotelul de Gheață, din cauza condițiilor meteorologice, provocate de schimbările climatice, înainte de 10 aprilie. Este o realitate tristă care confirmă evident evoluția rapidă a fenomenului. Arată în același timp importanța de a căuta soluții și măsuri pentru implementarea prevederilor asumate la convenția de la Paris cu privire la evoluția fenomenului schimbărilor climatice - globale', a declarat patronul Hotelului de Gheață, Arnold Gunter Klingeis, citat de Agerpres.

Acesta face apel la autorități să deschidă mai devreme, de la 1 mai ,circulația pe Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Piscul Negru.

'În acest context, facem apel către autoritățile centrale să întreprindă demersuri pentru a face circulabil Transfăgărășanul pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă și Piscul Negru, începând de la 1 mai 2025, pentru a oferi turiștilor care vizitează țara noastră deosebita experiență de a circula cu propria mașină pe celebrul Transfăgărășan', a mai spus Arnold Gunter Klingeis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Votantul CG

Acum 1 lună

(Acest mesaj a fost șters deoarece face parte din categoria „trolling”)

Raspunde

L

Acum 1 lună

Foarte bine, acel hotel si biserica de gheata, au distrus toata distractia freeriderilor care cauta toata iarna zabada in Carpati. Unii vor doar profit pentru cele doua edificii si un turism de masa, iar altii loiali muntelui si iernii sunt nevoiti sa stea la cozi interminabile la acea telecabina pericol public. De ce nu investiti intr-o linie noua de telegondola, parcari generoase si servicii de calitate la cele trei cabane (Cascada, Lac si Paltinu) si terminati odata cu comertul ambulant in baraci de prost gust si edificii caraghioase.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Parcările sau toaletele publice nu intră în responsabilitatea celor care dețin cabanele. Și nici modul dezastruos in care se vede, arată, expune toată mizeria mioritică pe acolo. E treaba primăriei, că al ei este domeniul public. Primăria aia care susține că "e greu cu oamenii", în încercarea de a își justifica dezinteresul și incompetența. Cât despre telecabină, îți dau dreptate, e puțin spus "antică". Doar că, la origini nu a fost gândită sau calibrată pentru turism de masă. Iar că să înlocuiești totul nu cred că este nici simplu (din punct de vedere al birocrației) și nici ieftin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus