Tribunalul Sibiu a condamnat-o la trei ani de închisoare pe Doina Goie pentru că, din postura de consilier superior în cadrul Casei Județene de Pensii Sibiu, a acceptat 11 șpăgi, conform acordului de recunoaștere semnat cu procurorii. Cealaltă persoană arestată în acest dosar – un agent de pază – este încă în arest preventiv.
La câteva zile după ce a fost eliberată din arest preventiv, semnând un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii sibieni, Doina Goie a și aflat sentința dispusă de Tribunalul Sibiu. „Condamnă pe inculpata Goie Doina la pedeapsa de trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, compusă din unsprezece acte materiale. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani,”, se arată în minuta dată publicității de către Tribunalul Sibiu, în urma pronunțării care a avut loc în 17 martie.
Instanța a decis ca pe parcursul celor patru ani de supraveghere, fostei funcționare să îi fie interzis dreptul de a mai putea lucra în cadrul Casei județene de Pensii Sibiu, precum și dreptul de a fi aleasă în vreo funcție publică.
Pe lângă o serie de restricții și obligații pe perioada celor patru ani de supraveghere, Doina Goia va trebui să presteze și 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie în cadrul Primăriei municipiului Sibiu fie în cadrul Primăriei comunei Rășinari, se mai arată în minuta dată publicității.
Totodată, fosta funcționară a Casei de pensii a fost are de plătit și 3.000 de lei cheltuieli de judecată, fiindu-i pus sechestru asupra sumelor de 200 de euro și, respectiv, 3.461 de lei, ridicate în timpul perchezițiilor.
Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea motivării.
1.700 de lei
38 de persoane ar fi dat alimente sau bani, între 100 și 600 de lei, pentru a obține decizia de pensionare, anunța Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu într-un comunicat emis la jumătatea lunii ianuarie, când procurorii au coordonat o serie de percheziții în județele Sibiu, Alba și Hunedoara.
Suma totală de care ar fi beneficiat Doina Goie nu a fost făcută publică de către Parchet, dar în cursul rapidului proces de la Sibiu, instanța a făcut referire la confiscarea specială a 1.700 de lei. Iar conform Noului cod de procedură penală, sunt supuse confiscării speciale „bunurile produse prin săvârşirea faptei prevăzute de legea penală”, pe lângă altele.
Conform celei mai recente declarații de avere depusă de Doina Goie, cea din vara anului 2024, venitul net anual al acesteia era de 58.996 de lei pe an (o medie de aproximativ 4.800 de lei, lunar).
Paznicul rămâne după gratii
În dosarul în care Doina Goie tocmai a fost acuzată a mai fost arestat în cursul lunii ianuarie și Gheorghe Brănescu, agent de pază al instituției. El este acuzat de opt infracțiuni de complicitate la luare de mită și 29 de infracțiuni de trafic de influență și se află în arest preventiv, prelungit până pe 15 aprilie 2025.
Sursa foto: Facebook / Doina Goie
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: spagi casa de pensii sibiu , casa judeteana de pensii sibiu , condamnare închisoare , parchet sibiu , Arestare Preventivă , Pensii Sibiu , închisoare cu suspendare
Vizualizari: 4564
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Jorj
Acum 3 ore
Serios?
Acum 4 ore
Agariciul