Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
18°C

Parteneriat educațional la Sibiu. Elevi de la Pedagogic și CSEI 2 sărbătoresc Ziua Mondială a Apei prin promovarea sustenabilității

Parteneriat educațional la Sibiu. Elevi de la Pedagogic și CSEI 2 sărbătoresc Ziua Mondială a Apei prin promovarea sustenabilității

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe 22 martie, elevi ai Colegiului Pedagogic Sibiu și ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) 2 Sibiu au organizat o activitate comună menită să sublinieze importanța apei pentru viața pe Pământ. Parteneriatul dintre cele două instituții a fost un prilej de a adresa și problema crizei globale a apei, un subiect de actualitate și de mare importanță.

Activitatea a avut loc la CSEI 2 Sibiu, unde elevele clasei a IX-a B (profil Învățători), însoțite de prof. dr. Adriana Misachevici, diriginta lor, au lucrat alături de elevii claselor a V-a și a VIII-a, coordonați de profesoara Ludmila Vasile. Împreună, au participat la diverse activități educative, axate pe crearea unor colaje sub formă de postere, având ca temă „Importanța Apei pentru Planetă”. De asemenea, elevii au discutat despre necesitatea sustenabilității în activitățile umane și despre conservarea resurselor naturale.

„Scopul principal al Zilei Mondiale a Apei este de a atrage atenția asupra importanței apei dulci, precum și de a sensibiliza publicul față de criza globală de apă cu care ne confruntăm,” a explicat prof. dr. Adriana Misachevici. „Este esențial ca tineretul să înțeleagă legătura dintre apă și viață, dar și impactul pe care schimbările climatice îl au asupra acestora.”

În 2025, Ziua Mondială a Apei coincide cu Ziua Mondială a Ghețarilor, marcată pentru prima dată în acest an. Conservarea ghețarilor reprezintă o provocare majoră în contextul schimbărilor climatice, iar activitățile educaționale s-au concentrat și asupra acestui aspect.

Interacțiunea dintre elevii de la CSEI 2, mulți dintre aceștia având deficiențe de auz, și elevele de la Colegiul Pedagogic a fost una deosebită, spun profesorii organizatori. „Deficiențele de auz nu au fost un obstacol în colaborarea lor. Elevii s-au înțeles și au lucrat împreună foarte bine, demonstrând o implicare și o dorință de învățare remarcabile,” a spus prof. Ludmila Vasile.

În cadrul întâlnirii, elevii au schimbat daruri simbolice, cum ar fi fructe și dulciuri sănătoase, iar elevele de la Pedagogic au avut pentru prima dată ocazia de a învăța câteva semne de limbaj mimico-gestual, intrând astfel în contact cu o formă de comunicare diferită. „Am fost foarte impresionați de atitudinea elevilor de la CSEI 2, de voința și de dorința lor de implicare. Aceștia sunt un exemplu de perseverență și pozitivitate,” a declarat una dintre elevele de la Colegiul Pedagogic.

Parteneriatul dintre Colegiul Pedagogic Sibiu și CSEI 2 Sibiu va continua pe parcursul acestui an școlar și va fi extins și în anul școlar următor, cu scopul de a organiza și alte activități educaționale care să încurajeze incluziunea și conștientizarea problemelor globale, precum și colaborarea între tineri din diverse medii.

Sursa foto: Colegiul Pedagogic / prof. Ludmila Vasile

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus