Societatea Drumuri și Poduri Sibiu se așteaptă în acest an la venituri și cheltuieli mai mici decât în 2024, dar estimează un profit mai mare. Consiliul Județean Sibiu urmează să supună la vot, în ședința ordinară din 27 martie 2025, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății.
Documentul prevede venituri estimate la 28,83 milioane de lei, ceea ce reprezintă o scădere de 6,05% față de anul precedent, când acestea au fost de 30,69 milioane de lei.
Scăderea veniturilor este explicată, în principal, prin reducerea sumelor provenite din activitatea de exploatare, care ajung la 28,82 milioane de lei, față de 30,64 milioane de lei în 2024. Veniturile din producția vândută, ce includ atât servicii prestate, cât și produse precum emulsie bituminoasă și sorturi, au și ele o diminuare.
Cheltuielile totale planificate pentru 2025 sunt de 26,35 milioane de lei, în scădere cu aproape 10% față de anul anterior. Această reducere este influențată de diminuarea cheltuielilor de exploatare, unde se observă o contracție a costurilor pentru bunuri și servicii, precum și o ușoară scădere a cheltuielilor salariale, determinate de ajustări legislative și de politica de optimizare a costurilor, se arată în documentul transmis consilierilor. Totuși, alte cheltuieli de exploatare, care includ amortizări ale imobilizărilor corporale și necorporale, majorări și penalități de întârziere, deprecieri pentru pierdere de valoare și provizioane, sunt în creștere cu aproape 50% față de anul trecut.
Aspectul pozitiv al acestui buget este menționat la capitolul privind profitul brut estimat. Acesta va crește la 2,47 milioane de lei, cu 72,58% mai mult față de 2024, când acesta a fost de 1,43 milioane de lei, conform datelor societății. Din această sumă, aproape 979.000 de lei vor reveni bugetului local sub formă de dividende.
Proiectul menționează și investițiile pentru 2025, care sunt estimate la 3,75 milioane de lei. Astfel, programul de investiții prevede cheltuieli pentru achiziția de cilindri compactori, autoutilitare, platforme pentru transport utilaje, un rezervor CLU suprateran, o stație de reglare gaz, un răspânditor de material antiderapant și un generator de energie electrică.
De asemenea, se prevede rambursarea unei sume de 1,35 milioane de lei din creditul contractat în 2023 pentru stația de producere a mixturilor asfaltice și emulsiei bituminoase.
Citește și: Drumuri și Poduri Sibiu produce asfalt la Șeica Mare după o investiție de peste 1,5 milioane euro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: drumuri si poduri sibiu
Vizualizari: 1000
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Mtb
Acum 6 ore
CA
Acum 6 ore
@Emil
Acum 7 ore
Claudiu
Acum 10 ore
Muresan