Ulei de măsline, busuioc, roșii, prosciutto și gorgonzola, dacă vi se face vreodată dor de vacanță și soare găsiți acum în Sibiu un sandvici care în loc de ingrediente are soare și miros de mare. Se numește Pino Focacceria și este un local minuscul deschis de câteva zile la doi pași de Piața Mare, vizavi de primărie.
Pino Focacceria, după cum îi spune și numele, este specializat în focaccia, acea pâine aromată specifică bucătăriei tradiționale italiene. După ce este scoasă din cuptor focaccia - care capătă o crustă crocantă de la uleiul de măsline și praful de sare grunjoasă, în timp ce la interior rămâne pufoasă și are aromă de plante aromatice -, este transformată într-un sandvici generos.
În meniu nu sunt exagerat de multe opțiuni, doar vreo zece, însă toate cu ingrediente clasice italiene: prosciutto, gorgonzola, parmezan, porchetta, mortadella, salam Milano, rucola, roșii uscate și multe altele. Până și sandviciurile au denumiri care să te facă să te simți în vacanță în Napoli, ori în Florența: Mortadella Tartufata, Porchetta Rustica, Calabrese Picante, Spianata Dolce sau Coppa Deliziosa.
După ce comanzi ce-ți place recomandarea este să mergi pe o bancă în Piața Mare sau în Huet, întrucât localul are doi metri pătrați și abia încap doi adulți. Adică exact opusul sandviciurilor, care sunt mari, pline de bunătăți și foarte intense la gust. Ca să mă conving am testat unul Il Classico și unul Milano, cu aceeași concluzie: Sunt bune să te lingi pe degete. Însă nu doar ingredientele enumerate mai sus le fac deosebite, ci mai ales sosurile, care practic leagă focaccia de mezeluri și brânzeturi. Aș scoate în evidență doar sosul de ardei copt și sosul de măsline, acestea sunt adevăratele vedete.
Ca să nu ziceți că doar lăudăm Pino Focacceria, aș adăuga faptul că ambele sandviciuri testate au fost puțin prea sărate. Adică focaccia are multă sare grunjoasă, uneori zici să rozi nisip pe plajă. Dacă vă știți cu probleme cardiace nu recomandăm, că ar putea avea efecte asupra sănătății dumneavoastră.
Ca o vacanță în Italia, sandviciurile de la Pino Focacceria au un efect psihologic asupra ta: Îți aduc o rază de soare și un gând de vară în minte, pornind de la gustul de ulei de măsline. Chiar și atunci când stai pe o bancă în Sibiu sub lapoviță și ninsoare.
Prețurile nu sunt exagerate, cam cât un meniu al zilei pe la majoritatea restaurantelor din centru, adică 35 de lei în medie. Dar sandviciurile sunt de mari dimensiuni și foarte sățioase. Buon appetito!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6094
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Sparrow
Acum 2 ore
Adina
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Mic
Acum 2 ore
Gigi