Miercuri,
30.04.2025
Partial Noros
Acum
9°C

Dr. Ștefania Șerban, managerul CF, despre tranziția către spitalul municipal: „Pacienții merită servicii de calitate și într-o unitate publică, nu doar la privat”

Dr. Ștefania Șerban, managerul CF, despre tranziția către spitalul municipal: „Pacienții merită servicii de calitate și într-o unitate publică, nu doar la privat”

Spitalul General CF din Sibiu se află într-un proces amplu de transformare, odată cu transferul către municipalitate și atragerea de fonduri europene pentru modernizare. Într-un interviu acordat Turnul Sfatului, managerul dr. Ștefania Roxana Șerban vorbește despre provocările birocratice, nevoia extinderii serviciilor medicale, despre stadiul actual al proiectelor, planurile de dezvoltare și pașii concreți care urmează.

Reporter: Pe 25 martie 2022 ați venit din București la Spitalul CF, în calitate de manager. Care este diferența între București și Sibiu și de ce ați ales să veniți aici?

Dr. Ștefania Șerban: Este o diferență enormă, aș putea spune, între Sibiu și București. Am ales Sibiul datorită copiilor mei. Sincer, eu nu m-aș fi mutat aici, dar, după pandemie, băieții mei au hotărât că le place mai mult la Sibiu, și așa ne-am mutat cu toții. Diferența constă, în principal, în rapiditatea cu care se întâmplă lucrurile acolo. Accesul la informații este mult mai rapid, în sensul de informații necesare procesului decizional, ca factor de decizie. Știți cum se spune: de la București se dă ora exactă, iar ca să poți realiza ceva în teritoriu, este esențial să ai uși deschise în București. În tot proiectul legat de Spitalul CF, cred că am bătut recordul la kilometri parcurși pentru a obține aprobări, pentru a putea susține proiecte și așa mai departe. Gândiți-vă doar că ordonatorul principal de credite este ministerul, iar acesta se află în București. Așadar, pentru orice decizie trebuie să mergi personal, să susții, să argumentezi.

V-a plăcut acolo?

Da, mie mi-a plăcut Bucureștiul și am învățat foarte multe lucruri acolo. La Sibiu, lucrurile sunt mai așezate. Doar că eu sunt o fire care acționează imediat. Nu stau prea bine la capitolul răbdare. Și atunci, aici m-am izbit de această atitudine: lasă că, dacă nu e azi, e mâine; dacă nu e mâine, e poimâine. Stilul ardelenesc — așezat, într-adevăr — dar în care nu mă regăsesc, mai ales pentru că proiectele pe care le-am început aici au fost pe mai multe paliere și nu era timp de pierdut. Aveam, în fond, de ales între a închide spitalul sau a-l transforma într-un spital funcțional. Așa cum am spus mereu, lucrurile bune în acest spital au început în pandemie, în perioada în care director era Horațiu Cojocaru — un om foarte aplicat, care și-a asumat și el să facă schimbări esențiale. Pentru că, până atunci, din păcate, acest spital fusese într-un con de umbră, iar lucrurile stăteau pe loc.

Pentru mine, personal, Bucureștiul a însemnat tot ceea ce sunt eu astăzi: toată experiența, expertiza. Am lucrat și la Ministerul Sănătății, unde am învățat ce înseamnă administrația publică centrală — ceea ce m-a ajutat foarte mult. Cu toții vrem să facem lucruri, dar este foarte important cum explici ce vrei, cum argumentezi. Legislația noastră este într-o continuă schimbare — are și plusuri, și minusuri. Trebuie să știi cum să te descurci și să iei cele mai bune decizii, pentru că, în cele din urmă, îți asumi, prin semnătură, o mulțime de responsabilități.

Chiar dacă spuneți că trecerea nu a fost ușoară, în ultimii doi ani și mai bine lucrurile s-au schimbat în acest spital. Cum a funcționat colaborarea cu echipa? Au venit ei către dumneavoastră sau i-ați tras după dumneavoastră?

Și una, și cealaltă. De multe ori îmi spuneau: Doamna manager, dumneavoastră ați venit cu viteza a șasea? Dar m-am adaptat și eu la ritmul lor, pentru că, la un moment dat, există și riscul de burnout. Și, până la urmă, petrecem — să zicem — o treime din viață la serviciu, așa că trebuie să-ți placă locul în care muncești.

Am încercat să le explic că, în fond, tot ceea ce facem aici nu este despre Ștefania Șerban, ci este pentru noi toți — pentru părinții noștri, pentru comunitate. Toate realizările noastre de acum nu sunt pentru Ștefania, pentru că Ștefania astăzi este manager, dar mâine poate să nu mai fie. Important este să lăsăm ceva în urma noastră, ceva de care să fim mândri.

Spitalul CF urmează să fie preluat de municipalitate și transformat în spital municipal. Totuși, de ce durează atât de mult acest transfer? Se discută despre acest lucru de aproape doi ani.

Așa este. A fost nevoie de foarte multe corecții în patrimoniul spitalului. Procedura de expropriere a durat doi ani și jumătate. De fiecare dată când treceam de un obstacol, apăreau altele. Aceasta a fost una dintre piedici.

Mai mult decât atât, aveam un dispensar din Făgăraș care figura în patrimoniul Spitalului CFR Sibiu, deși nu avea ce căuta acolo. A ajuns printr-o eroare de înregistrare, iar și acel aspect a trebuit corectat. Cred că avem, până acum, cinci sau șase hotărâri de guvern care au contribuit, pas cu pas, la corectarea situației patrimoniale.

Primăria nu putea prelua un spital cu probleme de patrimoniu, așa că pe acest aspect ne-am concentrat. Dar trebuie să vă spun că acestea sunt etapele firești. Gândiți-vă că orice proiect, până ajunge să fie avizat, trebuie să stea 30 de zile în transparență decizională. Apoi urmează să fie analizat de diferite direcții din cadrul ministerului, iar ulterior, să primească avize externe de la alte ministere. Este partea birocratică.

Acum mai avem un singur proiect care urmează să fie finalizat în curând și, de acolo, gata – se poate face transferul.

Există voci care spun că această tranziție ar putea afecta stabilitatea spitalului sau ar putea duce la pierderea unor specializări. Credeți că s-ar putea întâmpla acest lucru?

Din contră, această transformare va duce la crearea de noi specialități în cadrul spitalului. Va crește și numărul de paturi. Vom dezvolta și alte specialități pe care, în prezent, nu le avem. Este, fără îndoială, un câștig — atât pentru personal, cât și pentru pacienți.

Spitalul a reușit să atragă fonduri europene și să implementeze o serie de proiecte. În momentul de față, se poate spune efectiv când vor fi toate încheiate și spitalul va arăta „țiplă”?

Dacă ar fi după mine, ieri! Cele trei proiecte care au vizat investiții în aparatură sunt implementate într-un procent de 90%. În ceea ce privește partea de infrastructură, proiectul pe care l-am înregistrat în decembrie este acum în evaluare la Ministerul Fondurilor Europene.

Procedura de licitație pentru construcție s-a încheiat, așa cum bine știți, însă suntem încă în perioada de evaluări, deci așteptăm. Anul acesta, cât mai curând posibil, sper să semnăm contractul și să-i dăm drumul. Îmi doresc ca, în doi ani de zile, spitalul să fie cu adevărat „țiplă”.

Care vor fi serviciile suplimentare, față de cele existente în prezent, de care vor putea beneficia sibienii după ce transferul către municipalitate și lucrările se vor încheia?

Specialitățile noi vor include atât domeniul chirurgical, cât și cel medical: urologie, ginecologie, chirurgie vasculară în ambulatoriu — întrucât în prezent există doar la nivel de spital. Vom avea și un cabinet stomatologic care să poată asigura inclusiv urgențele.

Am în vedere, de asemenea, un compartiment de îngrijiri paliative, un compartiment de oncologie, precum și un compartiment de primiri urgențe. Așadar, ne dezvoltăm constant. Așa cum am mai spus, îmi doresc ca acest spital să devină o alternativă reală la Spitalul Județean.

În momentul de față, există o colaborare între acest spital și Spitalul Județean?

Da. Atunci când nu putem gestiona anumite cazuri, apelăm la colegii de la Spitalul Județean, iar ei au fost întotdeauna foarte prompți și receptivi. La fel, atunci când am primit solicitări din partea lor privind pacienți, am oferit tot sprijinul de care am fost capabili. Pot spune că avem o colaborare foarte bună cu Spitalul Județean, cu Spitalul Militar, cu Spitalul din Cisnădie — practic, cu toate spitalele din zonă, lucru care mă bucură enorm.

Când ați fost numită în funcția de manager al Spitalului General CF din Sibiu, făceați parte dintr-un partid politic?

Nu.

Atunci ce v-a determinat să faceți pasul dinspre managementul medical către politică?

În anul 2012 am fost membru PSD. Am ales acest partid pentru că mă identific cu valorile social-democrate. Sunt pentru oameni — până la urmă, iubesc oamenii — și acolo m-am regăsit. Am activat în cadrul Partidului Social Democrat timp de doi ani, până în 2014, când am plecat din țară. Atunci am considerat că nu are sens să încurc pe nimeni, așa că m-am retras.

Eu apreciez orice om, indiferent de culoarea politică, atâta timp cât își face treaba, este corect, cinstit și vine cu idei creative. În toamna anului 2022 am aderat la echipa PSD Sibiu pentru că am găsit acolo colegi foarte faini și pentru că îl cunoșteam pe Bogdan Trif. Am fost colegi de școală generală la Școala Gimnazială nr. 6 — el era cu un an mai mare decât mine. I-am urmărit parcursul și la București și am văzut că este un om serios, un om care, într-adevăr, are suflet.

Pe de altă parte, aveam nevoie de sprijin. De una singură nu poți face totul. În același timp, am vrut să-mi aduc și eu aportul, prin ceea ce sunt și ceea ce pot face, pentru a realiza ceva concret, ceva real pentru sibieni — nu doar povești.

Ceea ce îmi spuneți duce, cumva, la următoarea întrebare. Faptul că faceți parte dintr-un partid politic v-a ajutat să obțineți fonduri sau beneficii pentru spital?

Fonduri — nu, pentru că acolo este vorba despre competiție și nu ar avea cum să existe influențe politice. Ceea ce m-a ajutat, însă, a fost în privința modificărilor legislative. Am avut susținerea ministrului Sorin Grindeanu și a domnului deputat Bogdan Trif pentru a putea realiza exproprierea necesară.

A fost un mare plus, pentru că această clădire și terenurile aferente au fost retrocedate în baza Legii nr. 10/2001, ceea ce a fost, din punctul meu de vedere, o mare greșeală. Așadar, da, pot spune că am avut sprijin — și lucrurile s-au mișcat mult mai repede datorită acestuia.

Anul acesta, Spitalul CF a devenit primul spital public dotat cu un microscop confocal, care înlocuiește biopsia în Dermatologie. În momentul de față, acest microscop este funcțional?

Da, este funcțional din luna ianuarie. Pacienții beneficiază de investigații prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Este exact ceea ce am promis.

Să știți că, atunci când am venit aici, primul lucru pe care l-am făcut a fost să stau de vorbă cu medicii — pentru că, până la urmă, nu eu decid detaliile tehnice. Eu stabilesc direcția și prioritizez o listă de nevoi, ca să spun așa. I-am întrebat ce și-ar dori, ce le lipsește pentru a putea practica medicina la standarde înalte și a oferi pacienților un act medical de calitate.

Fiind un colectiv tânăr, în formare, le-am văzut determinarea și dorința de a face lucruri. La momentul respectiv, în spital se făcea doar medicină internă, tratament pentru pacienți cronici și câteva proceduri de chirurgie generală. Iar medicii mi s-au părut frustrați de lipsa oportunităților de a se dezvolta profesional.

Pot spune că și perioada pandemiei a pus presiune mare pe echipă. Spitalul a fost desemnat suport COVID, nici astăzi nu știu exact cum s-a luat acea decizie, dar așa a fost. Atunci i-am întrebat din nou: „Ce v-ați dori?”. Le-am ascultat nevoile, le-am înțeles motivațiile și pot spune că le-am oferit, metaforic vorbind, un cec în alb. Mi-am asumat responsabilitatea atragerii fondurilor necesare.

Dar știți cum e: degeaba ai aparatul, dacă nu ai medicul; sau invers — degeaba ai medicul, dacă nu ai aparatura necesară. Trebuie să existe un echilibru. Iar aici ne-a reușit, pentru că avem medici foarte buni, profesioniști pasionați, care își iubesc meseria și vor să demonstreze că se poate.

Le-am spus mereu: pacienții merită să beneficieze de servicii medicale de calitate și într-un spital public, nu doar în mediul privat. Pentru că, hai să fim sinceri, câți își permit să plătească servicii medicale private? Foarte puțini.

Puteți estima câți pacienți va putea interna spitalul când va fi totul gata?

Dacă este să mă raportez la ceea ce avem acum și luând în calcul că vom crea specialități noi și vom crește și numărul de paturi, vorbim de câteva mii bune de pacienți. Gândiți-vă că, în prezent, avem pacienți nu doar din orașul sau județul Sibiu, ci și din Călărași, Constanța, Arad, Cluj, Iași.

Până la urmă, cea mai bună reclamă este un pacient mulțumit sau un pacient vindecat. Au fost pacienți care ne-au căutat prin e-mail, care au văzut în presă informații despre echipamentele pe care le-am adus și au venit special la noi. Iar când primim feedback-uri — fie prin e-mail, fie pe Facebook, fie în scris, prin scrisori sau felicitări, ca odinioară — ne bucurăm enorm. Asta ne arată că ceea ce facem, facem bine.

Încercăm o estimare?

Haideți să vedem. Potrivit datelor pe care le avem, în anul 2023 am avut, în total, 16.023 de pacienți. În anul 2024, am ajuns la 19.806. Dacă ne uităm la primul trimestru, în 2023 am avut 4.149 de pacienți, în 2024 am avut 4.975, iar în 2025 am avut 5.241 de pacienți. Când totul va fi gata, eu cred că aceste cifre se vor tripla.

La un moment dat ați afirmat că digitalizarea în medicină este o necesitate, nu doar o opțiune. Cum stă spitalul acum la acest capitol?

Am semnat contractul, iar proiectul urmează să fie implementat. Va fi o schimbare radicală, în sensul în care, pe de o parte, serverele vor fi înlocuite, iar pe de altă parte, și centrala telefonică – unde avem mari probleme, aspect cunoscut atât de noi, cât și de pacienții nemulțumiți – va fi una nouă.

În plus, toate serviciile medicale integrate, achizițiile și contabilitatea, vor fi digitalizate, astfel încât să se poată urmări toate acțiunile în timp real: ce este disponibil, ce lipsește, ce comenzi trebuie plasate și cum pot fi asigurate stocurile. Mai mult decât atât, vreau să implementăm și foaia de observație electronică a pacientului, deoarece am avut situații în care un medic a plecat acasă cu dosarele, iar astfel de lucruri nu ar mai trebui să se întâmple. Nu ar trebui să mai pierdem atât de mult timp scriind de mână. Hârtiile se pierd, se deteriorează. Trebuie să avem o arhivă electronică și o registratură digitală, care să ne ofere o imagine clară asupra situației din spital, la orice oră din zi și din noapte, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24. Apoi îmi doresc să elimin consumul de hârtie și toner.

Se are în vedere și facilitarea comunicării între cadrele medicale și pacienți sau aparținători? În momentul de față, la acest capitol sibienii au de suferit.

Da, această comunicare este esențială, pentru că nu trăim într-o bulă. Pacientul trebuie să își cunoască starea de sănătate și să știe ce are de făcut, iar aparținătorii trebuie să fie informați la rândul lor. Așadar, avem în vedere și acest aspect care este foarte important.

Oftalmologie Spital CF 

Care au fost cele mai mari provocări în demersurile pe care le-ați făcut în ultimii doi ani?

Birocrația. Vă dau un exemplu: avem semnături digitale, dar acolo unde aplici această semnătură, trebuie totuși să printezi documentul, să pui semnătură olografă și ștampilă.

Un alt exemplu: am schimbat programul de contabilitate și, evident, am întâmpinat o oarecare rezistență din partea angajaților. E greu să renunți la un sistem vechi, cu care ești obișnuit, și să treci la unul nou, chiar dacă știi că, pe termen mediu și lung, îți va ușura munca și vei fi mult mai acoperit din punct de vedere legal. A fost nevoie de timp pentru a-i face pe colegii mei să înțeleagă, dar, din fericire, au acceptat și au înțeles această nevoie.

Dar, da, cele mai mari provocări rămân birocrația. Aprobări peste aprobări, lucrurile nu se desfășoară într-un flux coerent. Uitați și „ordonanța trenuleț” – nu o comentez, pentru că nu sunt în măsură – dar excepțiile privind angajările în sănătate se aplică doar spitalelor de urgență sau medicilor care au terminat rezidențiatul anul trecut.

Eu sunt în deficit de personal. Cum să asigur turele de noapte dacă nu am voie să angajez? Trebuie să obțin memorandum de la Guvern. Ok, dar de ce trebuie să fie totul atât de complicat?

Sănătatea ar trebui să aibă o strategie națională reală. Să nu mă obligi pe mine, ca manager, să-mi asum riscuri pentru că, de exemplu, nu am infirmiere pe tura de noapte, iar pacientului i se face rău. Sau pentru că am doar o asistentă pe tură, pentru că nu am voie să fac angajări. Așa ceva nu ar trebui să existe în domeniul sanitar.

La un moment dat ați demarat implementarea standardului internațional ISO pentru sistemul de management antimită. Cum a funcționat până acum?

Suntem aproape de finalizare. Urmează să fim evaluați. Am trecut prin verificări și instruiri la nivelul întregului personal. Să știți că, din fericire, nu am întâmpinat opoziție, cum s-a întâmplat în alte unități sanitare. Dimpotrivă, foarte mulți dintre colegi au apreciat demersul și chiar și eu, ca manager, am aflat lucruri noi în timpul instruirilor.

Au fost întrebări foarte concrete, de exemplu: „Dacă un pacient îți aduce o cafea sau o ciocolată, este considerat mită?” Răspunsul a fost clar: da, nu este voie să primești nimic. Eu am întrebat dacă o floare se încadrează la foloase necuvenite – și da, se încadrează. Legea acoperă tot sub termenul „foloase”.

Prin acest proiect ne-am instruit, am înțeles, iar acum fiecare angajat și-a asumat prin semnătură aceste reguli. Nimeni nu mai poate spune „n-am știut”, „am interpretat greșit”. S-au clarificat foarte multe aspecte. După ce vom obține certificatul, vom deveni al doilea spital din țară, după Fundeni, care implementează acest standard.

Dr. Anca Opriș, Dermatologie

În contextul deficitului de personal de la nivel național, care este situația Spitalului CF?

Nici noi nu stăm tocmai bine, mai ales în ceea ce privește personalul auxiliar. Vom depune un memorandum pentru a putea scoate posturi la concurs. Conform normativului de personal, raportat la numărul de paturi și nevoile pe ture, suntem în deficit.

De exemplu, în acest moment nu avem niciun brancardier. Infirmierele fac și această muncă suplimentară, ceea ce nu e deloc ideal. Am obținut un aviz consultativ pozitiv și așteptăm aprobarea oficială ca să putem demara angajările.

Și la medici cum stați?

Ne lipsesc medici pe specialitățile noi, pe care urmează să le deschidem. Cu personalul actual acoperim nevoile pacienților, dar pe măsură ce extindem serviciile, trebuie să aducem și cadre medicale noi. De exemplu, vom da drumul laboratorului de imagistică. Avem un medic cu competență pe computer tomograf, dar ar fi ideal să mai fie cineva alături de el. Am solicitat deja două posturi. Vreau să atragem medici tineri, dar și un medic cu experiență care să îi poată forma. Mereu gândesc posturile în tandem: un medic specialist și un medic primar, pentru ca cei aflați la început de drum să aibă de la cine învăța. Este păcat că mulți dintre medicii buni pleacă în afara țării. Încercăm să oferim condiții care să-i determine să rămână aici.

Acum, la final, care ar fi cele mai importante lucruri din punct de vedere al serviciilor medicale, pe care v-ați dori ca sibienii să le cunoască despre Spitalul CF în momentul de față?

Mi-ar plăcea ca sibienii să știe că Spitalul CF stă foarte bine la mai multe specialități. Avem un departament de chirurgie generală foarte bine pus la punct, cu doi medici care au și competență în chirurgie oncologică. La fel, pe chirurgie vasculară, oftalmologie, dermatologie, cardiologie și medicină internă suntem foarte bine pregătiți.

Pe partea de neurologie avem acum un medic specialist foarte bun, cu aparatura necesară pentru investigații. Laboratorul de analize medicale este unul dintre punctele noastre forte – tocmai ne-a sosit aparatură nouă pentru laboratorul de microbiologie, pe care o punem în funcțiune, ceea ce va extinde mult gama de analize pe care o putem oferi.

Stăm foarte bine și la chirurgie plastică, psihiatrie, medicina muncii și psihologia transporturilor, unde am obținut recent acreditare. Pot spune cu încredere: ce facem, facem bine.

Dr. Doina Acromiță, medic internist și specialist în diabet și boli de nutriție

Aveți un mesaj?

Vreau să mulțumesc tuturor factorilor decidenți, atât locali cât și de la nivel central, care m-au înțeles și care au susținut proiectele noastre. Sper ca și în continuare să ne bucurăm de același sprijin. Aștept cu nerăbdare trecerea spitalului în subordinea Primăriei Sibiu. De ce? Pentru că aici am găsit deschidere reală și dorință de a construi un spital municipal modern – de la doamna primar, care a fost extrem de implicată, până la consilierii locali care au spus răspicat: „Da, este nevoie!”

Desigur, dacă voi rămâne în continuare manager. Dacă nu, sper din tot sufletul ca tot ce am început să fie dus mai departe și ca Sibiul să aibă, în cel mai scurt timp, un spital municipal de elită.

Iar pacienților le transmit că ușa mea este întotdeauna deschisă. Adresa mea de e-mail este publică, la fel și numărul de telefon. Orice nemulțumire au, îi rog să mi-o comunice. Nu sunt un manager care se încuie în birou. Sunt aici pentru oameni. Pentru pacienți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

14 comentarii

Sibian

Acum 2 săptămâni

Blablauri!
Raspunde

Nemo

Acum 2 săptămâni

"Știți cum se spune: de la București se dă ora exactă, iar ca să poți realiza ceva în teritoriu, este esențial să ai uși deschise în București." Asta cu ușile deschise suna a trafic de influență, în forma continuată... Minunat ca isi asuma infracțiunea, ce sa zic!
Raspunde

Alin

Acum 2 săptămâni

N-am avut răbdare sa citesc tot... dar doamne ce femeie frumoasă!
Raspunde

Handy Bell

Acum 2 săptămâni

Dacă ii spune Spital Municipal ar trebui sa aibă prioritate si gratuitate locuitorii Municipiului restul contra cost , cu program la toate secțiile de 7 am la 10 pm , fără nici un fel de programare , ca nu ai de unde sa știi când te îmbolnăvești , te duci când ai o problema și aștepți la coadă ca pana la 10 seara tot îți vine rândul ca și asa tot un tratament temporar sau o trimitere în alta parte ți se da . Programările ar trebui sa fie la te miri ce somitate cu niște aparate unicat nu la niște reziduali care acum învață și fac cu tine o ștafeta trimitandu-te de la unul la altul si la care stai sa aștepți cu lunile . Oricum cheltuielile de functionare ar trebui sa fie asigurate de administrație locala în prima faza , scurtandu-se astfel traseul și ulterior banii sa fie decontati de Ministerul Sanatatii . În rest este un centru medical înngrijit și cochet cu personal binevoitor dar dacă sa-ar putea asigura accesul și de pe Noica unde nu sunt trepte , nu toată lumea este asa de sprintena când vine la spital și povestea cu floarea ca mita este o absurditate nu poate nimeni sa creada ca un doctor nu si-a făcut traba ca nu a primit flori
Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

e electorala asta sau?
Raspunde

Radu

Acum 2 săptămâni

A început campania? O lăudăm pe doamna, spitalul sau realizările primăriei? Ați uitat sa puneți si poza cu Trif. Despre cei jumătate de angajați cu carnet de partid de ce nu spuneți nimic? Asta nu este act de jurnalism, ci reclama de campanie. Lipsește identificarea confirm legii.
Raspunde

Doru

Acum 2 săptămâni

Individa asta fără concurs pe post și fara nici o expertiză în lumea medicală a dat liber la data la fraudă și corupție,
Raspunde

Ioana

Acum 2 săptămâni

Daca ieșea deputat la Camera Deputaților ii mai păsa de oameni așa cum susține? Se ducea fără sa privească in urma la Grindeanu in brațe. Promisiuni si fatarnicie marca PSD.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 săptămâni

Romanilor li s-a scarbit de servicii medicale meritate.
Raspunde

Stefan alex

Acum 2 săptămâni

teroare printre angajatii spitalului cfr sb, cine nu a vrut sa dea like la articol si ssa l distribuie mai departe, au fost anenintati ca vor fi concediati, duduia asta nu are limite, fa ti spital privat fato ca aici e proprietate publica ca taverna personala
Raspunde

Pope

Acum 2 săptămâni

Frustare si egoism pentru cineva care nu a reușit si s-a "aranjat" manager fără concurs la stat. Nu a reușit ca doctor, nu a putut mai mult decât un post la stat aranjat si se crede mare conductor pe banii nostrii. La privat nu ar fi trecut de primul nivel.
Raspunde

Un cetatean

Acum 1 săptămână

Ce faci Coldeo, te descrii pe tine?
Raspunde

Ion

Acum 1 săptămână

Ce mai faci fata? Vezi Ștefania ca te caută Grindeanu in privat. A zis ca trece pe la Sibiu pentru o vizita nocturna.
Raspunde

Sibian

Acum 2 săptămâni

Servicii de calitate.. Spitalul e institutie de sanatate, nu coafor sa ofere servicii..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus