Eram sâmbătă prin zona Sălii Transilvania, cu o foame de lup la purtător și puține variante atractive prin zonă, când mi-am adus aminte că de ceva ani deja, Shaka Bowl a deschis în clădirea de birouri din giratoriu restaurantul pe care l-a mutat de pe Dumbrăvii. Cum era și groaznic de cald, a părut ideea perfectă pentru un prânz ușor, care să nu mă facă să leșin apoi pe prima bancă întâlnită.
Deși erau locuri pe terasă, am preferat să fug de caniculă în interior, unde ambianța era mai mult decât plăcută, cu nesperată răcoare. Un șir de curieri aștepta comenzile, două, trei mese erau ocupate iar cei doi tineri din spatele tejghelei lucrau la foc continuu. Mi-a luat un pic până m-am decis, pentru că toate variantele din meniu sunau foarte apetisant. Am ales un bowl mic cu creveți spicy, un tropical bowl pentru desert și am asezonat totul cu o limonadă de mango și busuioc. A durat vreo 10 minute până când cei doi au ajuns „la zi” cu comenzile pe care le aveau de pregătit și mi-a venit și mie rândul.
Cu ambele boluri în față și o pereche de bețigașe, m-am apucat de înfulecat, aproape că nu am respirat până am terminat bowl-ul cu creveți. Sunt un mare fan al bucătăriei orientale și deși Shaka Bowl se marketează mai degrabă pe bucătăria hawaiană, ingredientele folosite o apropie mai degrabă de cea orientală, cu iz și gust de Japonia.
Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost modul în care ingredientele sunt așezate în bol. Pe un pat de orez, ingredientele sunt așezate unul câte unul, ca să le poți gusta și separat în cazul în care nu vrei să le amesteci, sau să îți combini gusturile după bunul plac. In bowl-ul cu creveți spicy am descoperit morcov, avocado, alge wakame, ghimbir murat, alune caju, susan și ceapă verde. Iar ceea ce face bowl-ul spicy nu sunt creveții, cum ai crede inițial, ci câteva feliuțe de ardei iute, roșu ca focul, cu care ar trebui să ai mare grijă în cazul în care glota nu e pregătită pentru iuțeală. Nu i-am mâncat pe toți, am ferit bucățile care aveau și semințe, ca mi-ar fi ieșit și pe urechi. Majoritatea ingredientelor sunt reci iar combinația cu orezul cald poate fi surprinzătoare, pentru unii în bine, pentru alții poate nu chiar. Pe mine nu pot să zic că m-a deranjat. Am savurat cu adevărat mâncarea din față, pot să spun cu mâna pe inimă că a fost absolut delicios.
Am trecut imediat și la desert, foarte plăcut surprins de gusturile din farfurie, aranjate în același stil, o parte cu fulgi de cocos, o altă parte „stropită” cu cacao iar pe mijloc frumos aranjate fructele. Repet, a fost foarte bun, dar departe de ce promitea. Eu sunt mare fan de mango, mare, mare. Și desertul și băutura le-am ales tocmai pentru mango. N-am simțit gustul de mango deloc în limonadă, până și cel de busuioc a fost destul de subtil. Iar in bowl nu am găsit nici măcar o bucată de mango. Nici măcar una de ananas, ci doar portocale și banane. Asta nu m-a oprit să șterg farfuria, dar mi-a lăsat și un mic gust amar. Salivam după mango-ul ăla.
Dezamăgirea nu a știrbit cu nimic întregul prânz, Shaka Bowl rămâne unul dintre locurile mele preferate, când o să îmi revină pofta de ceva ușor, tot la ei o să apelez, mi se pare unul dintre restaurantele deosebite ale Sibiului, unde poți mânca ceva ce rar spre deloc găsești în alte părți. Pentru întreaga comandă am plătit 81 de lei. I-am dat fără cel mai mic regret.
Big Kahuna
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: cele mai bune restaurante sibi , poke bowl , shaka bowl , cronica de restaurant , restaurante sibiu
Vizualizari: 2832
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Adi Gliga
Acum 10 ore
Calitate nu cantitate
Acum 11 ore
Pastor Marginas
Acum 11 ore
Nemo
Acum 11 ore
Ion Iliescu