Duminică,
17.08.2025
Cer Senin
Acum
21°C

Tango fără mango la Shaka Bowl. Prânzul aproape perfect

Tango fără mango la Shaka Bowl. Prânzul aproape perfect

Eram sâmbătă prin zona Sălii Transilvania, cu o foame de lup la purtător și puține variante atractive prin zonă, când mi-am adus aminte că de ceva ani deja, Shaka Bowl a deschis în clădirea de birouri din giratoriu restaurantul pe care l-a mutat de pe Dumbrăvii. Cum era și groaznic de cald, a părut ideea perfectă pentru un prânz ușor, care să nu mă facă să leșin apoi pe prima bancă întâlnită.

Deși erau locuri pe terasă, am preferat să fug de caniculă în interior, unde ambianța era mai mult decât plăcută, cu nesperată răcoare. Un șir de curieri aștepta comenzile, două, trei mese erau ocupate iar cei doi tineri din spatele tejghelei lucrau la foc continuu. Mi-a luat un pic până m-am decis, pentru că toate variantele din meniu sunau foarte apetisant. Am ales un bowl mic cu creveți spicy, un tropical bowl pentru desert și am asezonat totul cu o limonadă de mango și busuioc. A durat vreo 10 minute până când cei doi au ajuns „la zi” cu comenzile pe care le aveau de pregătit și mi-a venit și mie rândul.

Cu ambele boluri în față și o pereche de bețigașe, m-am apucat de înfulecat, aproape că nu am respirat până am terminat bowl-ul cu creveți. Sunt un mare fan al bucătăriei orientale și deși Shaka Bowl se marketează mai degrabă pe bucătăria hawaiană, ingredientele folosite o apropie mai degrabă de cea orientală, cu iz și gust de Japonia.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost modul în care ingredientele sunt așezate în bol. Pe un pat de orez, ingredientele sunt așezate unul câte unul, ca să le poți gusta și separat în cazul în care nu vrei să le amesteci, sau să îți combini gusturile după bunul plac. In bowl-ul cu creveți spicy am descoperit morcov, avocado, alge wakame, ghimbir murat, alune caju, susan și ceapă verde. Iar ceea ce face bowl-ul spicy nu sunt creveții, cum ai crede inițial, ci câteva feliuțe de ardei iute, roșu ca focul, cu care ar trebui să ai mare grijă în cazul în care glota nu e pregătită pentru iuțeală. Nu i-am mâncat pe toți, am ferit bucățile care aveau și semințe, ca mi-ar fi ieșit și pe urechi. Majoritatea ingredientelor sunt reci iar combinația cu orezul cald poate fi surprinzătoare, pentru unii în bine, pentru alții poate nu chiar. Pe mine nu pot să zic că m-a deranjat. Am savurat cu adevărat mâncarea din față, pot să spun cu mâna pe inimă că a fost absolut delicios.

Am trecut imediat și la desert, foarte plăcut surprins de gusturile din farfurie, aranjate în același stil, o parte cu fulgi de cocos, o altă parte „stropită” cu cacao iar pe mijloc frumos aranjate fructele. Repet, a fost foarte bun, dar departe de ce promitea. Eu sunt mare fan de mango, mare, mare. Și desertul și băutura le-am ales tocmai pentru mango. N-am simțit gustul de mango deloc în limonadă, până și cel de busuioc a fost destul de subtil. Iar in bowl nu am găsit nici măcar o bucată de mango. Nici măcar una de ananas, ci doar portocale și banane. Asta nu m-a oprit să șterg farfuria, dar mi-a lăsat și un mic gust amar. Salivam după mango-ul ăla.

Dezamăgirea nu a știrbit cu nimic întregul prânz, Shaka Bowl rămâne unul dintre locurile mele preferate, când o să îmi revină pofta de ceva ușor, tot la ei o să apelez, mi se pare unul dintre restaurantele deosebite ale Sibiului, unde poți mânca ceva ce rar spre deloc găsești în alte părți. Pentru întreaga comandă am plătit 81 de lei. I-am dat fără cel mai mic regret.

 

Big Kahuna

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

8 comentarii

Nustiu

Acum 1 lună

mda....miroase a reclama platita. iar Japonia, mai bine las-o in pace.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Lāturile din blide aratā oribil. Cel putin din poze. Este fascinant cum autorul articolului jongleazā lingvistic cu bowl si bol, boluri si bowls, bazându-se pe propriile balls si naivitatea atât de pitoreascā a consumatorilor de denumiri pompoase la niste bucate mediocre ( spicy prawns! Tropical Sunset mango, Tango si Cash bowl ! ) Bā, numa' de prostii si superficialitāti vā tineti
Raspunde

Dany

Acum 1 lună

Mancarea e buna, din pacate preturile s-au dublat in ultimii ani
Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

81 de lei pee 2 strachinute si o limonada...
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

3 creveti, un morcov ras, o banana taiata, o jumatate de portocala, niste razatura de nuca de cocos, 0,5 l apa si niste lamaie, 81 de lei... Adica 16 euro. Oare in strainatate cat costa un pranzisor?
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Mai putin. Sau, dacā dai banii āstia, mānânci mai mult. In Romania, nu existā o educatie la nivel de societate privind evaluarea unor bunuri sau servicii in contextul general, astfel, salariul unui profesor poate fi 1750 de lei fārā nici un fel de problemā, iar chiria perceputā aceluiasi profesor 550 de euro pe lunā. Absolut nici un fel de anomalie la nivelul perceptiei societātii. O înghetatā poate atinge usor 25 de lei in sezon, pe centru, dar 3 lei parcarea in acelasi centru e o abominatie pe care aceeasi societate o sanctioneazā ca pe un abuz....
Raspunde

O opinie

Acum 1 lună

Dupa ce si a argasit gura cu ardei iute, cam ce arome si gusturi se mai astepta nenea autorul sa mai perceapa?
Raspunde

ION POPA

Acum 1 lună

IN CURAND VOM PLATI NUMAI PTR MIROS
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus