Sâmbătă,
25.10.2025
Partial Noros
Acum
6°C

Alexandra și Cristian Iancu, cuplul care a adus brandul 5 to go la Sibiu şi a deschis şase cafenele cu investiție de 100.000 de euro: Ne-am dorit să fim aproape de clienți, să ne vadă în spatele barului și să menținem legătura cu ei

Alexandra și Cristian Iancu, cuplul care a adus brandul 5 to go la Sibiu şi a deschis şase cafenele cu investiție de 100.000 de euro: Ne-am dorit să fim aproape de clienți, să ne vadă în spatele barului și să menținem legătura cu ei

Alexandra şi Cristian Iancu, cei care au adus brand-ul 5 to go la Sibiu au vorbit într-un interviu acordat pentru cei de la Ziarul Financiar despre cum au decis să se implice în această afacere. Cei doi au deschis cinci cafenele la Sibiu și una la Cisnădie, iar investiția făcută până acum este de aproximativ 100. 000 de euro.

Înainte de 5 to go Alexandra și Cristian au avut un spațiu comercial unde făceau gogoși, iar pe lângă aceasta au activat și în domeniul turismului.

„Prima cafenea a fost deschisă acum șase ani, în 1 octombrie 2019, de Ziua Internațională a Cafelei. Am început să cochetăm cu ideea de franciză 5 to go în luna iulie, apoi luna august a însemnat contractul de franciză și apoi ne-am gândit să coincidă cu deschiderea anului universitar și Ziua internațională a cafelei.

Eu lucram în turism pe perioada verii şi îmi doream o activitate şi pe perioada iernii. Atunci, am ajuns la ideea de a lua o franciză 5 to go. Aveam o prietenă care lucra într-o cafenea 5 to go în Braşov, am fost să o vizitez, am fost în cafeneaua în care lucra ea şi am vrut să aducem acest concept şi la Sibiu”, povestește Alexandra.

Apropierea față de clienți și menținerea legăturilor cu aceștia explică succesul afacerii, detaliază sibienii. 

„Am considerat că dacă suntem prezenți în afacere, dacă suntem noi în spatele barului, dacă suntem apropiați clienților, cu siguranță va fi bine. Și acum țin minte că aveam și clienți care ne întrebau ce cafea vindem noi la 5 lei, cafeaua bună nu trebuie să coste 12-15 lei, e o cafea foarte bună, încercam noi să le explicăm”, spune și Cristian.

Șase locații și 100.000 de euro investiție

Momentan, cei doi au șase locații, cinci în Sibiu și a șasea locație este în Cisnădie. Cea mai bună locaţie, din perspectiva vânzărilor şi a numărului de clienţi, este însă în inima Sibiului. În cafeneaua din centrul oraşului, spun cei doi, intră în medie 350 de clienţi pe zi.

„Cisnădia este un oraş mic, săsesc, foarte frumos. În centrul orăşelului este o piaţă mare, unde am văzut foarte mulţi tineri care stăteau pe bănci şi nu făceau nimic altceva. Am văzut potenţial şi i-am spus Alexandrei că următoarea cafenea trebuie să fie în Cisnădie“, a explicat Cristian Iancu.

Pentru cei doi, franciza a fost mai mult decât un sprijin şi un brand cunoscut şi iubit de către români – le-a adus know-how, suport şi i-a ajutat pe partea de marketing. De asemenea, cei doi antreprenori au reuşit să şi înveţe foarte multe despre cafea.

 „Nu eram consumator de cafea înainte. Am învăţat cum să prepar o cafea corect, să fiu atent la nevoile celor care ne calcă pragul. Franciza ne-a ajutat foarte mult pentru că e un business validat. Dacă eram singuri pe acest drum, nu cred că ajungeam aşa departe“, a concluzionat Cristian.

Întreg materialul poate fi citit aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Client

Acum 1 zi

Ii cunosc, oameni calumea, amabili, cafea buna si pret mai mic decât concurenta. Succes in continuare!
Raspunde

Sheep

Acum 1 zi

Excelenta gluma "5 to go au cafea buna"
Raspunde

@Sheep

Acum 14 ore

Domne cata răutate :) Pai vrei si ieftin si ceva de senzatie inteleg.. E o cafea buna, nu cea mai bună dar e preț mic fata de restul. De ex o cafea pe la malluri a ajuns la un preț prea mare pt cat castiga romanul sau pt cat ae trebui sa coste o cafea. Din păcate unii vor fi nevoiti sa închidă, fix din cauza pretului. La 5togo, pt patroni ca recomandare, capucino trebuie făcut un pic mai cald decat este servit in marea majoritate a cazurilor, adica il primești un pic rece, laptele se spumeza la niște grade, da, dar el e prea rece.
Raspunde

Andrei

Acum 1 zi

Un concept tare fain , cafenele frumoase și cu multă energie pozitivă! Alexandra, Cristi și toată echipa 5 to go sunt top, ceva special pentru Sibiu! O pată de culoare intr o lume prea gri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus