Luni,
13.05.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Adi Negru, "regele" etnobotanicelor din Sibiu, retinut de DIICOT

Procurorii DIICOT fac, luni, 10 percheziţii în Sibiu, la persoane suspectate că au vândut substanţe etnobotanice unor elevi şi studenţi, şase persoane fiind puse sub acuzare în acest caz, potrivit unor surse judiciare, informează Mediafax. Sursele citate au precizat că anchetatorii au identificat până în prezent 20 de elevi şi studenţi care ar fi cumpărat etnobotanice de la membrii grupării infracţionale. În urma percheziţiilor vor fi audiate 20 de persoane. În această cauză, până în prezent au fost puse sub acuzare şase persoane.

Ancheta în acest caz este coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura teritorială Sibiu.
 
UPDATE:
Potrivit anchetatorilor, acesta este cel mai mare grup infracţional care acţiona atât pe raza judeţului Sibiu, dar şi în judeţele limitrofe, mai ales în Alba şi Vâlcea. Şase persoane sunt învinuite în acest dosar şi alte 40 au fost audiate, în calitate de consumatori de etnobotanice. "Capul" grupării este Adrian Negru, cunoscut în lumea interlopă ca "Adi Foto", care are și dosare mai vechi pentru trafic de droguri.
 
Gruparea infracţională era urmărită de procurorii DIICOT încă din anul 2011. Cinci dintre cei şase învinuiţi de astăzi au mai fost acuzați în dosare mai vechi, pentru trafic de droguri, iar unii dintre ei au ispăşit chiar pedepse cu închisoarea, din acelaşi motiv. Traficanţii s-au reprofilat, în ultimii ani, pe etnobotanice, pe care le vindeau la preţuri cuprinse între 25 şi 50 de lei pentru un pliculeţ.
 
"Cartierul general" al grupării era un mic chioșc din curtea interioară a unui imobil de pe Calea Dumbrăvii. Aici a funcționat, în urmă cu un an, un așa-zis magazin de vise, închis de autorități. Proprietarul magazninului, Adrian Negru, a continuat însă să vândă și să livreze de aici pliculețe cu etnobotanice, iar anchetatorii spun că încasările erau de minim 50 de milioane de lei vechi pe zi.
 
Traficanţii nu vindeau etnobotanice doar în magazinul din Sibiu, ci livrau marfă şi în baruri, dar şi în locaţii conspirative sau prin intermediul maşinilor de taxi. Cei mai mulţi dintre consumatorii audiaţi astăzi de procurori au vârste cuprinse între 15 şi 18 ani şi toţi au fişe medicale din care rezultă că au fost internaţi în spital cu halucinaţii, forme de delir şi chiar tentative de suicid.
 
"Procurorii verifică acum ipoteza ca doi dintre consumatorii de etnobotanice să se fi sinucis, în urma efectelor acestor substanțe, respectiv halucinații grave și forme de delir accentuat", a declarat astăzi inspectorul-șef adjunct al BCCOA Alba, Cristian Link. În ultimii 3 ani, toate cele 7 aşa-zise magazine de vise din Sibiu au fost închise de autorităţi, însă gruparea destructurată astăzi a reuşit să-şi creeze o reţea amplă de clienţi, atât în Sibiu, cât şi în judeţele învecinate.
 
Cele şase persoane învinuite în acest dosar vor fi cel mai probabil reţinute şi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
 
Foto: arhiva

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

31 comentarii

paty

Acum 11 ani

stati relax pt ca logodnica sau sotia lui foto e judecatoare la cluj.
Raspunde

mircea

Acum 11 ani

dar ce informata mai esti...impuscate
Raspunde

nicu frana

Acum 11 ani

esti cel mai obosit..... paty...... de geaba pt ca pe el nu il audiaza sotia lluiiii ............... poate sa scoata numa o geanta...... de lova scapa ..... nici asaaa ca iii de 2 -3 aniii pe el :( :(***naspa in fine
Raspunde

nicu frana

Acum 11 ani

chear asa impuscate. :)) :)) +))
Raspunde

j valjan

Acum 11 ani

cum se face ca toti delictventi sant numiti Regi
Raspunde

nicu frana

Acum 11 ani

pt. ca delicventu asta o facut baniii cat sa te ingroape in ei ....... :> de asta i numit rege..... :>***....
Raspunde

nicu frana

Acum 11 ani

in rest io mi-s bine sanatos ca sug p0la nonstop si o iau si la okiu maro :-) ;-)))) :>>)))
Raspunde

Cica rege

Acum 11 ani

A facut bani de poate sa ma ingroape in ei? Hmmmm. Nu prea ii sunt de folos. Sunt bani murdari. Si eu ma***o luna te pot ingropa in excrementele mele, dar nu prea sunt folositoare. Sejur placut.
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

\"...încasările erau de minim 50 de milioane de lei vechi pe zi.\" Se poate sterge la koor cu ei, ca numai sunt valabili leii vechi. ;)
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

sa ma***pe foto si pe ei de traficanti 15 ani sa le dea
Raspunde

:)

Acum 11 ani

invidia asta:)
Raspunde

albastru

Acum 11 ani

hahahahhahaha...ff bn ia fkt ca ia prins ca mai iese orasu de sub dependeta:=)))
Raspunde

Ia ghici

Acum 11 ani

Foto nu mai e cu fata de la Cluj pe care o cheama Roxi de ff mult timp. Pacat ca rahatii astia de ziaristi pateaza onoarea fetei aiurea fara sa se informeze mai bn. Ar fi bn sa dispara reteaua asta de rahat care vand rahaturi si toti ratatii care consuma impreuna cu ei. Traim intr-o tara de rahat plina de retardati.
Raspunde

Wow

Acum 11 ani

Inca o miscare marca BCCO Alba. Bani cheltuiti degeaba pentru o actiune inutila, oare de ce doar BBCO Alba ochestreaza asemenea actiuni, as vrea sa vad un bilant cu cati bani au cheltuit in ultimul an pe actiuni de genul. Mai bine mergeau bani in campanii de informare si programe antidrog. Doar DIICOT Alba face dosare fantoma pentru grup organizat nestructurat, mii de interceptari telefonice si filaje din bani publici. Aresteaza multe persoane, multi care sunt doar consumatori doar sa arate bine operatiunea pe hartie.
Raspunde

pentru wow asta

Acum 11 ani

Bai woow, de ce avem oare impresia ca esti un fost sau actual politist, frustrat de rezultatele bcco?! FII MACAR MAI SUBTIL in critici, fiindca din comentariile tale nu rezulta decat frustrare, invidie, rautate si faptul ca te pricepi, asa suar, la terminologia politieneasca... Stai flexat, ca iti vine si tie randul daca faci prostii....:)
Raspunde

printesaralu

Acum 11 ani

Pentru astia plini de ura..., degeaba ii doriti raul lui Adi, nu mor caii cand vor cainii!!!
Raspunde

România

Acum 11 ani

România de călcat toți Sant corupți poliție judecător si ect Românie de călcat....
Raspunde

un prost

Acum 11 ani

dar sefi nu raspund penal ,sa facut 2 ani cu acordul lor
Raspunde

dusmanu tau

Acum 11 ani

SA PUTREZESTI IN PUSCARIE CACAT CU OCHII . ANI DUPA ANI AM ASTEPTAT ASTA. SA CAZI DRECU ODATA.. .. IA DE ACI CA N AI SERVICI LAKE
Raspunde

dorulet cebuc

Acum 11 ani

BA LAKE MA ROG LA DUMNEZAU CA NU MAI IESI DIN PUSCARIE TOATA VIATA TA... PTR TOTI DROGATI AS FACE LEGEA CU INCHISOARE PE VIATA MA JUR PE MAMA.
Raspunde

Ramona

Acum 10 ani

Se pare k va roade invidia, stati linistiti k Foto nu o sa ramana prea mult in inchisoare pt k e un baiat destept in primul rand si de mic a fost asa si oricum el tot in picioare va cadea asa k nu va agitati prea mult si multa lume il iubeste pt k e super de treaba. Si toti care santeti impotriva lui dak ati fi fost in locului lui la fel ati fi facut si voi
Raspunde

hugo

Acum 10 ani

pentru traficanti de droguri ar trebui pedepse mult mai mari pentru ca distrug atitea vieti tinere ,e pacat ca se ocupa cu asa ceva fac bani multi dar pina la urma o dau in bara
Raspunde

tot presupunere

Acum 10 ani

colabora , lua prafuri de la ciripitori din politie, acum este martor .
Raspunde

TEO

Acum 10 ani

FELICITARI. V-AM FACUT OOOOOOO
Raspunde

DUSMANU TAU

Acum 10 ani

SA NU UITAT DE FRATILA MARIAN ZIS MARIAN BLONDU DE PE KORSACOV .. INTERLOP ..SI EL FACE PARTE IN CONTINUARE CU DRAGORILE. SI NU FACETI NIMIC
Raspunde

cfvh

Acum 10 ani

Inca un rege in sibiu. La mai multi!
Raspunde

JIMI TUDOROIU RAZVAN HORIA KORSACOV. PIATA CIBIN

Acum 10 ani

LASA FRATE CA TE SCOT IO DE ACOL. PROMIT . SI-L BATEM PE TEO .. JEGU ALA MARE. EL NE-O FACUT O
Raspunde

TEO

Acum 10 ani

SA IMI SUGI PULA BAI LAKEE ****** MA PIS PE TINE DE JEGOS DE JIMI DE PE KORSACOV VB FRUMOS... JEGULE... DEAIA NU STI DE CE CAUZA O IEI PE SRTAZI... DILAULEEE
Raspunde

Interpopu\'

Acum 10 ani

Babda sa moara bibelu\' sau adunat toti fratii mei la sibiu, sibeubare ziceam ca la tandareinebcapitala mangliyorilor droghisti. Vin eu la sibiu si va scot impresiile din capetele alea ee tiganoi borati!
Raspunde

piu

Acum 9 ani

bha sugeamiati ******dak ati sti ce a fost omul ati mai bine taceti pizdelel drq
Raspunde

nu votez

Acum 8 ani

ADI NEGRU O FOST SI VA FII UN CACAT MARE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus