Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Al doilea caz confirmat de gripă: un bărbat este în stare gravă la Spitalul Județean Sibiu

Al doilea caz confirmat de gripă: un bărbat este în stare gravă la Spitalul Județean Sibiu

Un al doilea caz de gripă din acest sezon a fost confirmat în județul Sibiu, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP). Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Poplaca, internat în prezent la Spitalul Județean Sibiu, în stare gravă.

Institutul Cantacuzino din București a confirmat al doilea caz de gripă din județul Sibiu, la un bărbat de 43 de ani, din Poplaca, nevaccinat antigripal. „Probabil contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o stațiune din județul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire. În prezent pacientul este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, secția ATI, cu o formă severă de infecție respiratorie acută (SARI), confirmată cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009”, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.,

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, bărbatul este ventilat mecanic. „Pacientul a fost internat în 12 ianuarie într-o stare generală foarte alterată, cu suspiciune de gripă, care ulterior a fost confirmată de DSP. Evoluția sa a fost una nefavorabilă, iar în prezent este internat pe terapie intensivă, ventilat mecanic”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

De asemenea, patru persoane sunt internate pe secția de infecțioase, cu gripă confirmată pe teste rapide. Pacienții sunt stabili, în tratament.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

cum ii spunea boc PDL PNL la griipa aviara in engleza?
Raspunde

Tovarasul Dan

Acum 4 ani

Cam ca almanahe, doozeci doozeci sau caco2, cum era cazul mamei PSD-ului din 80, academiciana Elena.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus