Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Asociația de Poveste propune terapia prin artă pentru copiii de la centrul de plasament din Turnu Roșu

Asociația de Poveste propune terapia prin artă pentru copiii de la centrul de plasament din Turnu Roșu

„Ateliere de art-terapie Phronetik® pentru copiii instituționalizați” este noul proiect al Asociației De Poveste realizat în colaborare cu Fundația Pentru Comunitate. Prin acest nou proiect asociația își propune să ajute copiii instituționalizați să își exprime și să comunice propriile trăiri, să facă alegeri, să înțeleagă și să rezolve probleme sau situații, să își conștientizeze propria persoană și propriile calități și să găsească noi perspective în abordarea provocărilor. Valoarea proiectului este de 25.000 lei.

Asociața De Poveste în colaborare cu Fundația Pentru Comunitate a dat startul unui nou proiect de susținere a tinerilor din centrele de plasament. Este vorba despre „Ateliere de art-terapie Phronetik® pentru copiii instituționalizați”, proiect în care sunt incluși 18 astfel de tineri, beneficiari ai Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Turnu Roșu. Copiii prezintă deficiențe de atenție, tulburări de atașament și emoționale. La toate acestea se adaugă o deficiență crescută în exprimarea emoțiilor și a sentimentelor. Atelierele au loc în perioada ianuarie – mai 2020 și se desfășoară săptămânal în orașul Sibiu, într-un spațiu special amenajat. Acestea oferă copiilor un context în care să se cunoască mai bine pe ei înșiși și, de asemenea, să interacționeze și să observe alți parteneri de aceiași vârstă. Atelierele se realizează în grup, într-un format mic (6 participanți/grup) pentru a oferi un spațiu sigur în schimbul de trăiri, povești și discuții și totodată pentru a crea o apartenență, o coeziune la grup. Aceste aspecte vor duce la creșterea calității vieții și a relațiilor în cadrul centrului de plasament unde tinerii conviețuiesc. Valoarea proiectului este de 25.000 lei, bani ce sunt folosiți pentru costurile de transport ale beneficiarilor de la centrul de plasament la cabinetul de art-terapie, onorariul art-terapeutului și costurile cu materialele folosite. „Suntem entuziasmați să oferim această formă de terapie unui nou grup de copii. Pentru noi este al doilea proiect de acest fel și suntem convinși că art-terapia are rezultate pozitive asupra benficiarilor. Le mulțumim pe această cale pentru votul de încredere Fundației pentru Comunitate și Mol România, fiind prima noastră colaborare.” spune Carmen Bucșa, vicepreședinte Asociația De Poveste. Art-terapia prezintă o utilitate specială pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare și tulburări emoționale, iar arta facilitează achiziționarea ideilor noi și învățarea. Atelierele se bazează pe un principiu foarte simplu: cu cât copiii se cunosc mai bine, își recunosc emoțiile și reacțiile, cu atât reușesc să trăiască o viață mai satisfăcătoare și mai împlinită. Proiectul este finanțat prin programul MOL pentru sănătatea copiilor 2019.

Asiciatia de Poveste 1 Asociatia de poveste 2

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus