Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Copii din Bucuresti, intoxicati in tabara la Sibiu. Au mancat mamaliga cu carnati

Copii din Bucuresti, intoxicati in tabara la Sibiu. Au mancat mamaliga cu carnati

Mai mulți copii aflați în tabără în județul Sibiu au ajuns azi-noapte la spital, cu simptome de intoxicație alimentară. Mai multe salvări SMURD și de la Serviciul de Ambulanță Județean au preluat copiii, care s-au trezit în toiul nopții, pentru că le era rău. Au mers și au alertat profesorii însoțitori, iar aceștia au sunat la 112.

Copiii se aflau în tabără la hotelul Marion din Dumbrăveni. Grupul din București este format din 54 de elevi și 8 însoțitori. La Urgența Spitalului din Mediaș au ajuns 13 copii, cu vărsături și tulburări de tranzit intestinal. Inițial, profesorii au anunțat că opt copii acuză stări generalizate de rău, dar, pe parcurs, alți cinci au avut nevoie să fie transportați la spital. Ca să scutească timp, unul dintre copii a fost transportat la spital cu o mașină a Poliției.

Elevii au rămas internați la Spitalul Municipal din Mediaș, dar, potrivit medicilor, starea lor nu este gravă. "Pacienții au fost stabilizați, iar acum se află în stare bună.

Rămân sub supraveghere și urmează să fie controlați și de medicul pediatru. Dacă nu intervin complicații, copiii vor fi externați astăzi", a declarat directorul medical al Spitalului din Mediaș, dr. Jan Truță.

Cei mai mulți dintre copii au doar 8 ani. "Este prima tabără a copilului meu. Nu a fost o experiență prea plăcută. Am reușit să vorbesc cu el la telefon, mi-a spus că i s-a făcut rău și că este la spital", spune Gabriela, o mămică din București.

Copiii au mâncat aseară supă de legume și mămăligă cu brânză și cu cârnați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 937

Comentarii

6 comentarii

Vicent

Acum 8 ani

Ce treaba are Dumbraveni cu orasul Sibiu (poate judetul Sibiu)!!!!! O fi avut 10 la BAC la Geografie?
Raspunde

Ana

Acum 8 ani

Oare cat de prosti puteti fi ???Una este Sibiu si alta este oras Dumbraveni din Jud.Sibiu...papagalilor...schimbati ziaristii care au facut 8 clase la coada vacii!!!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:anadanila63***
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

Draga Ana, tu in care judet traiesti? Ca iti place sau nu, Dumbraveniul e al Sibiului. La fel si Iacobeni, Boarta si Pauca. Tot asa cum Cioaba e roman si sibian pe deasupra. Ca iti place sau nu.
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

deci profesorii au alt meniu? iar cei 13 copii ce altceva au mai mâncat în afară de meniul respectiv? și chiar nimeni nu știa că seara nu se \"bagă la maț” mămăligă, pentru că \"cade greu\"? (pun intended)
Raspunde

Sven Hedin

Acum 8 ani

...ne dam intalnire la Sibiu - dar tu ma astepti la Dumbraveni ? ok - ne intalnim la pastile cailor ! numai dereglati la TRIBUNA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus