Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ziua Internationala a Strumfilor, sarbatorita pe 25 iunie

Ziua Internaţională a Ştrumfilor va fi sărbătorită pe 25 iunie, în mai multe oraşe din lume, prin evenimente la care participanţii sunt invitaţi să vină îmbrăcaţi în costume de ştrumfi pentru a stabili un nou record Guinness pentru "cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în ştrumfi".

Potrivit unui comunicat, sâmbătă, 25 iunie, când este celebrată ziua de naştere a creatorului ştrumfilor, Peyo - pseudonimul desenatorului belgian Pierre Culliford, născut pe 25 iunie 1928 -, Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation vor organiza evenimente aniversare în toată lumea, care vor fi incluse în Ziua Internaţională a Ştrumfilor.

"Puţine personaje de film sunt atât de renumite ca ştrumfii - timp de peste 50 de ani, ei au fost nişte adevărate legende ale culturii populare, adorate de toate generaţiile. Creaţiile lui Peyo rezistă în timp şi de aceea se cuvine să sărbătorim Ziua Internaţională a Ştrumfilor chiar de ziua sa aniversară", a declarat Marc Weinstock, preşedintele de marketing internaţional al Sony Pictures.

Astfel, de Ziua Internaţională a Ştrumfilor, când lumea se bucură de petreceri în mai multe oraşe din lume, participanţii sunt invitaţi să vină la aceste evenimente îmbrăcaţi în costume de ştrumfi pentru a încerca să stabilească un nou record Guinness pentru "cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în ştrumfi, pe o perioadă de 24 de ore".

Pentru stabilirea unui nou record Guinness omologat, evenimentele internaţionale trebuie să reunească peste 2.510 de ştrumfi. Observatorii de la Guinness World Record se vor afla în 12 oraşe din lume şi vor contoriza persoanele care vin la reuniune îmbrăcate în ştrumfi (bonetă albă de ştrumf, pantaloni şi pantofi albi, pielea pictată în albastru). Pe lângă faptul că participanţii sunt rugaţi să vină în costume de ştrumfi, organizatorii din toate spaţiile de desfăşurare a evenimentului vor pune la dispoziţia tuturor bonete de ştrumfi şi tricouri albastre.

Printre oraşele care participă la acţiunea de stabilire a noului record de Ziua Internaţională a Ştrumfilor se numără: Bruxelles (Belgia - ţara natală a lui Peyo); Atena (Grecia); Scheveningen (Haga), Olanda; Dublin (Irlanda); Mexico City (Mexic); Panama City (Panama); Varşovia (Polonia); Moscova (Rusia); Johannesburg (Africa de Sud); New York (SUA); Londra (Marea Britanie).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

s. k.

Acum 12 ani

e ziua lui iohanis si a sasilor, trebe sa deie de baut!
Raspunde

callas

Acum 12 ani

nu se cheama strumfi ( ciorapi) ci slumfi si nu au numic cu sasii.
Raspunde

@callas

Acum 12 ani

ciudat, seamana perfect , parca-s trasi la Xerox!
Raspunde

Odin

Acum 12 ani

@callas poti tu sa le spui cum vrei eu am crescut cu strumfi si asa ramane :) @ s.k. ai dreptate, or avea acelasi tata :D
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus