Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

1001 povesti din campanie. Episodul 3

Cinci deputaţi. Trei senatori. 1001 promisiuni. Banerele s-au dus, discursurile s-au uitat. E momentul să ni le aducem aminte. Nu de alta, dar ar fi păcat să fim păcăliţi din nou. Ii luăm pe rând în ordinea numărului de pe tricouri (colegii uninominale).

Raluca Turcan, deputat, Colegiul 2 şi-a făcut o campanie elctorală în care a insistat foarte mult pe problemele sociale: grădiniţe, şcoli, pensionari. La ora scadenţei, adică a doua zi după ce a fost aleasă Turcan poate spune dacă a vorbit doar de dragul campaniei.
1. NU. Va milita pentru introducerea Parlamentului unicameral şi pentru combaterea taxei auto. Cele două probleme nu mai fac subiect de prima pagină deci au fost uitate de toţi politicienii.
2. DA. Introducerea pensiei sociale minime în România, la nivelul de 350 lei lunar. Există din aprilie 2009 pensia socială minimă garantată de 300 lei.
3. NU. Pactul pentru centura ocolitoare a Sibiului, în care să angreneze reprezentanţii administraţiei municipale, judeţene şi naţionale, indiferent de culoare politică.
4. NU. A promis un nou spital judeţean, bani pentru dotarea din spitale, bani pentru personalul din sănătate.
5. NU. A promis că va milita pentru înfiinţarea Oficiului pentru Protectia Drepturilor Pacientilor. Proiectul a fost deocamdată uitat de deputatul de Sibiu.
6. DA. A propus Parteneriatul Stat – Biserică. „Voi susţine realizarea picturilor pentru bisericile din strada Constituţiei, Calea Guşteriţei şi din cartierul Vasile Aron, precum şi finalizarea bisericilor aflate în construcţie pe strada Rusciorului, pe strada Onceşti, precum şi in cartierul Ţiglari”, a promis Raluca Turcan. A fost depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege, dar care însă nu a ajuns să fie discutat nici măcar în comisiile de specialitate.
7. NU. A promis că va obţine sprijinul viitorului guvern PD-L pentru construirea a cel puţin o creşă şi o grădiniţă în cartierele: Terezian-Ţiglari, Lupeni-Reşiţa, Lazaret, Vasile Aron şi Trei Stejari. NU s-a făcut deocamdată niciun demers în acest sens.
8. NU. A spus că va reamenaja parcul pentru copii din Cartierul Vasile Aaron. Parcul se află în aceeaşi stare cum a fost lăsat în campania electorală.


Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Despot

Acum 13 ani

Domnule Bratu, cu tot respectul, dar mandatul unui parlamentar are o durata de 4 ani. Corect? Corect! De ce ceri matale devizul final apriori cu 3 ani? Hm? Nu pricep. E drept, ca dupa un an ar trebui sa existe cel putin 2-3 initiative parlamentare, macar inregistrate la Parlament. Asadar, numarul povestilor, daca vrei ar fi cam 1001/4. Adica vreo 250 virgula ceva... Fii mai rabdator! ;) Toate bune
Raspunde

sorin

Acum 13 ani

Pensia minima a fost initiativa PSD,in programul de guvernare a acestora.D-na Turcan,din pacate pt noi sibienii,vorbeste mult si face putin.Poate ca iubeste acest oras,pe care nici nu ai cum sa nu-l iubesti,mail ales ca ea vine dintr-o zona,vai de mama ei. Sper ca o sa fie ultimul mandat pt ea ca si parlamentar de Sibiu.
Raspunde

pt. sorin si altii!

Acum 13 ani

D-na Turcan chiar a facut ceva pt. Sibiu, a reusit sa atraga fonduri chiar din acest an de nou mandat pt. Biserica din Terezian, cea de langa viaduct, si pt. Scoala nr. 13, a facut lobby la Ministerul Culturii pt bugetul festivalului de Jazz din Sibiu in calitate de presedinte al Comisiei de Cultura si de asemenea pt. ca Fast sa poata merge la Festivalul de la Edinbourgh. A ajutat Gradinita din Tiglari,daca mergeti acolo si intrati in gradinita, usa termopan pe care veti pune mana sa o deschideti a inlocuit-o pe cea veche care nici nu se mai incuia si asta datorita implicarii Ralucai Turcan. Urmariti cu atentie activitatea acesteia si apoi sa comentati!
Raspunde

3: corect!

Acum 13 ani

Ce zici, Sorine? Combati ca un atoatestiutor. Vorbesti cu subtilitati si rafinament: "ea vine dintr-o zona, vai de mama ei"; "ca si parlamentar" - ce vrei sa insinuezi cu acest "ca si", un parazit verbal pe care il folosesti cu atata candoare. E la moda, ce-i drept, aceasta licenta gramaticala, dar nu se cade, onorabile, sa-l folosesti si tu, pari instruit si numeri bine steagurile de la primarie... Al tau, cu drag.
Raspunde

lica

Acum 13 ani

in primul rand ea la ajutat pe stoloj. sa scape de durerea din ,,ousoareeeeeeeeeeeeeeeeee,,...........zdrente
Raspunde

Sami

Acum 13 ani

Io sug organu mult mai elegant decat Doamna Turcan. Atat am avut de declarat pentru astazi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus