Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
3°C

Primul Twestival local, astazi, la Sibiu

11 Septembrie 2009 09:41

Astăzi, la ora 19, clubul Oxygen va fi gazda primului Twestival local din România. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru un ONG, câştigătoarea primei ediţii a Twestivalului fiind organizaţia „Prietenii Berzelor” din Cristian. Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei. Prietenii Berzelor este o organizaţie nonprofit din Cristian, care se ocupă de protejarea Berzei Albe, dar şi de protecţia mediului şi proiecte educative. Datorită lor, până în acest moment, în Capitala Berzelor din România au fost amplasate cuiburi special amenajate care au dus în ultimii doi ani la creşterea populaţiei de berze care vin în această zonă.
Copiii de la şcoala şi grădiniţa din Cristian dar şi de la alte instituţii şcolare din Sibiu formează prietenii berzelor şi se implică activ în protejarea mediului, a faunei şi a florei, descoperă cum să respecte natura şi, implicit, cum să se respecte pe ei înşişi. Din fondurile adunate în urma acestui Twestival, asociaţia intenţionează să demareze construirea unui adăpost pentru berze, la marginea Cristianului, proiect susţinut şi de primăria localităţii. Adăpostul înseamnă ajutorarea berzelor cu probleme, înseamnă implicarea copiilor din judeţ în proiecte educative valoroase, precum şi includerea Cristianului în circuitul turistic şi deschiderea, în cele din urmă, a judeţului nostru spre protecţia naturii, spre educaţie. După Sibiu, următorul Twestival va fi organizat în Bucureşti.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus