Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Americanii extind investitiile in Sura Mica

Compania americană Cargill, care activează în domeniul producţiei agricole şi de alimente, a anunţat săptămâna trecută că va mări ferma şi spaţiul de producţie din Şura Mică. Reprezentanţii companiei au anunţat că vor mări atât spaţiul pe care îl deţin momentan în comuna sibiană dar vor şi dezvolta centrul de producţie printr-o serie de investiţii majore. În prezent, Cargill produce lângă Sibiu furaje animale. “Încă din 2007, Cargill produce premixuri, concentrate şi furaje animale complete în centrul din Şura Mică. Noua linie de producţie va permite Cargill să mărească capacitatea de producţie cu aproape 50.000 de tone pe an. În acelaşi timp mărirea capacităţii depozitului va permite păstrarea a aproximativ 1.500 de paleţi” se arată într-un comunicat al companiei. “În ultimii ani, se înregistrează o creştere semnificativă în producţia de proteine de carne în Europa Centrală şi de Est şi ne aşteptăm ca acest trend să continuie. România este o piaţă în dezvoltare importantă în sectorul nutriţiei animalelor şi există un potenţial important în anii care urmează. Suntem încrezători că această investiţie va aduce beneficii importante pentru clienţii noştri din pieţele agricole locale în anii următori”, a declarat Maarten Welten, director general Crgill pentru Romnânia şi Ungaria. În prezent, centrul de la Şura Mică numără 45 de angajaţi, investiţia anunţată urmând să crească numărul acestora cu încă 15 angajaţi. Cargill activează în România din 1996, având sediul central în Bucureşti, 27 de locaţii şi peste 1.000 de angajaţi permanent în toată ţara. În lume, compania este extinsă în 68 de ţări şi însumează aproape 160.000 de angajaţi. Cargill iniţiază, prelucrează şi distribuie grâne, oleaginoase şi alte bunuri pentru producatorii de produse alimentare şi furaj pentru animale. În ţara noastră, compania este cunoscută în special pentru brandul “Untdelemn de la bunica”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus