Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ei sunt de vina


Ce poate simţi cineva care s-a împrumutat 60000 de euro la bancă, a plătit banii unui constructor, care a dat apoi faliment, fără să îi lase fărâmă de locuinţă? Ce poate simţi cineva care va plăti rate de zeci de milioane de lei pe lună timp de 30 de ani pentru nimic, iar, pe lângă asta, va trebui să facă şi rost de bani de chirie? Pe cine se poate supăra acest om? Pe firma de construcţii? Pe americani? Pe Dumnezeu? În ce parte să îşi dirijeze ura şi frustrarea această persoană? "În niciun caz pe noi", spun guvernanţii. Ei nu au avut niciodată vreo vină. Nu e vina lor că nu au văzut criza economică venind ca un Tir spre România tolănită pe şosea. Nu e vina lor că s-au făcut că nu văd faptul că populaţia se îndatorează excesiv şi fără protecţie. Nu este vina lor că PUZ-urile şi PUD-urile s-au obţinut cu şpăgi grase, pe bandă rulantă. Nu este vina lor, pentru că ei sunt infailibili. Tot aşa cum nu va fi vina lor peste un an, când un sfert din România nu va mai avea de lucru. Nu este vina lor că pensiile întârzie deja de acum. Nu este niciodată vina lor. Sistemul poate fi de vină. Judecătorii pot fi de vină. Procurorii pot fi de vină. Iar jurnaliştii, ei bine, ei sunt mereu de vină. Guvernanţii, indiferent de culoarea lor politică, nu au niciodată un amestec în blestemele care ating populaţia. Ei îşi asumă răspunderea pentru tot felul de legi cruciale, iar când acestea dau greş, nu plăteşte nimeni. Pentru că "asumarea răspunderii" e o frecţie la picior la fel de tare ca "pactul pentru România" şi alte noţiuni "patriotice" şi grandomane. În fapt, apă de ploaie. Normal că ei sunt de vină. Pentru faptul că unii bătrîni deja nu îşi mai primesc pensiile. Pentru faptul că profesorii sunt minţiţi că li se măresc salariile. Pentru faptul că vecinul tău de bloc nu mai are loc de muncă. Pentru faptul că "interlopii" o duc cel mai bine în România, în timp ce tu eşti bătut în trafic şi nimeni nu îţi ia apărarea. Ei sunt de vină şi pentru nenorocirea prin care se zbat cei care s-au împrumutat pentru locuinţe fictive şi care acum sunt în pragul sinuciderii. Ei sunt de vină şi pentru crizele de nervi pe care le fac cei care aşteaptă ca vitele un răspuns în faţa sediului Fondului de garantare, în Bucureşti. Vin de la sute de kilometri distanţă ca să nu îşi piardă banii daţi avans. Au avut încredere în Emil Boc. În PD-L. Au avut încredere în Prima Casă. Acum îşi blestemă zilele. Ca mai toată populaţia României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 798

Comentarii

4 comentarii

Cisnadianu Turmentat

Acum 14 ani

Esti in asentimentul oamenilor care citesc, ti-ai atins scopul. E ok cand vorbesti despre toata clasa politica. Dar cand vii pe final si spui "Au avut încredere în Emil Boc. În PD-L." deja miroase a razbunare pe fostu' sef... Nu bine nici asa don' Parnica!
Raspunde

Laurentiu P.

Acum 14 ani

Mai dute bah in PLM, ce dreaq ai? Te superi ca mananca si gura mea o paine?
Raspunde

mim

Acum 14 ani

au avut incredere in guvernul pdl psd-asa ere corect-zic eu. Deci au avut incredere in politicieni-si aici au gresit! In politicieni nu poti avea incredere.Ei mint cu nerusinare,sunt demagogi prin definitie-deci tot ce zic si promit trebuie privit cu maxima circumspectie. Altfel si ei sunt tot romani ca si noi-provin dintre noi -si nu sunt ei cei mai hoti,sau cei mai mincinosi-asa suntem noi !!!!!asta e si ...nu avem ce face . De ce credeti voi ca s-a apelat la domnitori-ma rog regi -straini la 1870-si tocmai germani de origini?si a mers ceva mai bine pana sa vina comunistii cu dictatura lor?
Raspunde

gibran

Acum 14 ani

Noi suntem romani,indiferent de culoare politica. Pe toate canalele media zburda romanii.Cum deschizi, de pilda, Antena3, Realitatea TV s.a..ii vezi si ii auzi pe romani, in roluri sublime.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus