Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Inteligenta se masoara in lapte

Coeficientul de inteligenţă al copiilor care sînt alăptaţi exclusiv, timp de şase luni, creşte cu aproape opt puncte comparativ cu cel al bebeluşilor care sînt hrăniţi şi cu alte produse precum ceai, apă sau suplimente alimentare, potrivit studiului Probit, lansat de UNICEF. În cadrul studiului, beneficiile alăptării au fost analizate din trei perspective: ale copilului, ale mamei şi ale societăţii. Unul dintre beneficiile necontestate ale alăptării, subliniate şi în studiu, este creşterea coeficientului de inteligenţă la copiii alăptaţi.
Cercetarea realizată arată că o alăptare exclusivă (copilul primeşte doar lapte de mamă, nu ceai, nu apă, nu alte suplimente) timp de trei luni adaugă trei puncte la IQ, dar o alăptare exclusivă timp de şase luni duce la creşterea IQ cu 6-8 puncte. "La prima vedere poate părea puţin, dar această creştere poate fi esenţială atît pentru copil, cît şi pentru mamă şi societate.
Adversarii alăptării dau exemple de persoane inteligente, bine adaptate social care nu au fost alăptate, argumentînd că IQ‑ul ţine şi de genetică şi de educaţie, ceea ce este perfect adevărat. Dar să ne uităm şi cealaltă parte, un copil cu o moştenire genetică nu tocmai favorabilă, care creşte într‑un mediu neprielnic învăţării, poate beneficia enorm de cele 6‑8 puncte. Pentru el, aceste puncte pot reprezenta diferenţa dintre un intelect normal şi unul deficitar.
]La celălalt pol, o creştere de 6‑8 puncte în IQ poate propulsa un copil din categoria de intelect mediu în categoria de intelect superior", a explicat coordonatorul studiului, profesor dr Michael Kramer.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Michael Kramer

Vizualizari: 403

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus