Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Casti, traduceri si tigari la conferinta de mediu

Conferinţa internaţională pe probleme de mediu, desfăşurată la hotelul Ramada, nu a fost lipsită de momente hazlii. Cu câteva secunde înainte de începerea conferinţei de presă, prefectul Constantin Trihenea şi-a dat seama că nu are nicio foaie în faţă pe care să poată lua notiţe. Aşa că a apelat la unul dintre colegii din presă care i-a oferit cu zâmbetul pe buze o foaie din agenda primită de la organizatori. Apoi, pe toată durata conferinţei, indiferent că se vorbea în română sau în engleză, prefectul a preferat să ţină pe cap căştile în care auzea traducătorul. Cu excepţia momentului în care şi-a ţinut scurtul speach.
Apoi, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, s-a trezit el însuşi în postura de traducător pentru cei patru membrii ai Comisiei Europene. Pentru că translatorul nu auzea întrebările adresate din sală, ministrul le-a repetat la microfon, cu indulgenţă şi chiar amuzat de situaţie. Ca la final, când toată lumea părăsea sala de conferinţe, Julio Garcia Burgues, şeful unităţii de infringement din cadrul Comisiei Europene, a părăsit grăbit sala spre primul restaurant unde se fuma, ca să îşi aprindă un Marlboro, cum îi stă bine oricărui activist în protecţia mediului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

mihai

Acum 14 ani

Banuiesc ca ambele manifestari sunt legate de protectia mediului : Extremele preţurilor la Târgul de maşini din Piaţa Mare Felicitari!
Raspunde

leo

Acum 14 ani

articol de mare valoare ! ca ala cu tampoanele si armata. mai bine va lasati de meserie. zau asa. eu va citesc doar sa vad pana unde poate duce prostia. nu stiu cine va cumpara! ia-l si pe valeanu ( deleanu) si sariti sincron de pe podul minciunilor. ar fi un castig mai mare pentru sibiu decat articolelel pe care le scrieti.
Raspunde

jan

Acum 14 ani

cand prinde ciobanul castile, nu mai renunta la ele, ca la oi !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus